Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lorekosterddd

chce isc na studia , ale mnie nie stac

Polecane posty

Gość Lorekosterddd

nie wiem jakie przysluguja stypendia ubogim studentom? Orientuje sie ktos moze? Moze bym dala rade wyzyc za stypendium

zaoczne czy dzienne? bo na dzienne to sie tylko płaci za rekrutacje, potem nie. ewentualnie jak nie zaliczysz semestru to płacisz, ale tak to nie.

Gość camerun
załóż profil na www.roksa.pl albo www.odloty.pl to spokojnie wydołasz :classic_cool:

Gość wuj
sa stypendia dla ubogich,ale bardzo ubogich rzędu 100-300 zeta, sa tez stypendia specjalne i naukowe

Gość Lorekosterddd
dzienne , ale jesli bym chciala studiowac to musze sie przeciez wyprowadzic do miasta .. a mieszkam na wsi ... i musialoby mi starczyc na mieszkanie jedzenie itp

Z tego co wyczytałam to są 3 rodzaje :D 1 Stypendium socjalne 2. Stypendium na wyżywienie 3.Stypendium mieszkaniowe Ale nie wiem jakie kwoty .

Gość Lorekosterddd
okolo 300 km...

Gość wuj
moglabys dojezdzac na studia , rano jedziesz po poludniu powrot na chate

Gość wuj
a jak 300 km to opcja dojezdzania odpada, do 100 km da sie dojezdzac

Musisz w takim razie zacząć pracować. Tak robią studenci i nie stanowi to dla nich problemu. Ponadto możesz wziąć zasiłek socjalny, jeżeli dochody na osobę w rodzinie nie przekraczają bodajże 600zł.

Musisz w takim razie zacząć pracować. Tak robią studenci i nie stanowi to dla nich problemu. Ponadto możesz wziąć zasiłek socjalny, jeżeli dochody na osobę w rodzinie nie przekraczają bodajże 600zł.

Gość studyyyy
na UJ - Stypendium socjalne zwiększone z tytułu zamieszkiwania w domu studenckim lub obiekcie innym niż dom studencki przyznano w następujących progach i wysokościach: I próg dochód 0 zł 400zł/mies. na osobę 680 zł/mies. II próg dochód 401 zł 600 zł /mies. na osobę 600zł/mies. III próg dochód 601 zł 782zł /mies. na osobę 500 zł/mies. Stypendium socjalne: I próg dochód 0 zł 400zł/mies. na osobę 510zł/mies. II próg dochód 401 zł 600 zł /mies. na osobę 430zł/mies. III próg dochód 601 zł 782zł /mies. na osobę 330zł/mies Ustalono, że dochód uprawniający do otrzymania stypendium to 782 zł/miesięcznie na osobę w rodzinie studenta.

Gość ja tez nie mam kasy od
rodzicow, studiuje i utrzymuje sie w 100% sama, po prostu studiuje zaocznie i pracuje, w ten sposob jestem w stanie sie utrzymac i oplacic studia, wiec mozna, wiadomo lepiej na dziennych, ale to jest opcja dla osob, ktorym rodzice daja kase na tzw zycie, albo chociaz sie do tego dokladaja. Ja nie biorę od swoich złotówki i jakoś dają radę. Rozejrzyj się za pracą:)

Gość michalinkaaa667
znam to...ja musiałam zrezygnować z I roku medycyny, bo nie miałam kasy :( myślałam że będzie dało się pracować, ale miałam zajęcia od ok 8 do 19 i nie było kiedy :( miałam godzinne przerwy między zajęciami i nie dało się :(, a od rodziców nie mogłam brać bo mieliśmy wielką awanturę o to, że nie studiuję w naszym mieście a jak nie u nas to nie dadzą mi ani grosza... no i nie dali.

Gość Lorekosterddd
ale kiedy mialabym pracowac? studia dzienne, zaoczne odpadaja bo zaocznie ide do takiej szkoly za która bede musiala placic 500 zl miesiecznie.. ( zarobie sobie na nia pzez wakacje bo to moje marzenie ) ale na studia dzienne tez chcialam isc