Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamama27

1,5 roczniak nie chce mleka - co robić?

Polecane posty

Gość mamama27

ani mleka, ani kaszek, ani płatków - już nie mam siły - macie jakieś rady?

moj tez jest n nie od tygodnia;/ zasmakowalo mu mleko krowie pasteryzowane czy cos . takie w butelce kupowane . Kaszek tez nie je . Serki je i jogurty , a i kakao ;) Twarog z rzodkiewką

Gość Tak,mam
tak samo miałam to mogę doradzić.

Gość Tak,mam
Na początku dawałam na spiąco to mleko,ale potem nawt tak nie wchodziło to dolewałam tego 4%z automatów albo takiego koziego od znajomego kóz-córka jak poczula że tłuste to chętnie wypijała. Teraz już nie daję koziego bo pasteryzowane ma jakiś tam składnik,który utrudnia przyswajanie watości odżywczych i witamin. Pół ,,NAN" i pół z automatu lub kartonu minimum 3% Poza tym danonki lub inne jogurty aktimele i serki o nazwie BAKUŚ takie wyciskane tzw.kieszonkowe -wszystkie dzieci to lubią.

Gość Tak,mam
Ser biały z jajkiem szczypiorkiem i żodkiewką lub tylko szczypiorkiem-trzeba tylko drobno posiekac a ser zblenderować i przyprawić.

Gość Tak,mam
Lub na słodko z makaronem (cukier,mód) moja nie lubi na słodko ale spróbuj.

Mój synek przestał pić mleko jak miał 9 miesięcy. I nie robiłam z tego powodu dramatu. Podaje mu kaszki,płatki owsiane na mleku,do tego serki homo.

Gość Tak,mam
Jka lubi słodkei to spróbuj też leniwe pół kilo sera cukier cukier odrobina mąki i formujesz tak jak kopytka wrzucasz do gotującej wody polewasz roztopionym masłem lub śmietana posypujesz cukrem i dzieci to lubia -moja nie!

Gość Tak,mam
ACHA O JAJKU DO TYCH LENIWYCH ZAPOMNIAŁAM;) ALBO PIEROGI RUSKIE RÓB CZĘSTO!

Gość mamama27
ale on kaszek nie, płatków też nie - je jogurty, serki ale to są śladowe ilości - mleko krowie narazie odpada bo wychodzimy ze skazy i póki co pije modyfikowane bez żadnych problemów a może spróbować innej firmy? co myślicie? pije teraz bebiko3

Gość Tak,mam
SERNIKI PIECZ

Gość Tak,mam
A wiesz kiedy ja się zorientowałam że dziecko chodzi o tłustość mleka? Jak jej raz dolałam do mleka nan nestle oleju budwigowego-zjadła ze smakiem a bez oleju wypluwała;))))

Gość Tak,mam
A podajesz jej jeszcze butelkę-czy już z butelki nie chce pić?

u nas jest to samo. $ tyg temu miala zapalenie oskrzeli i od tej pory nie chce mleka ani mm, ani kupnego, ani kakao :/ je jogurty, bialy ser, kaszki. No trudno na sile jej przeciez nie dam :/

Gość mamama27
moje dziecko butli nie pije od 5 m-ca życia - był na nutramigenie i jadł go tylko nocą a w dzień z kaszką czy owocami łyżeczką - potem jadł bebiko ha też z kaszką na gęsto albo z płatkami - zaczął jeść kiepsko to dałam bebiko 3 i jadł ze 3 razy ładnie a teraz wogóle nie chce - a naprawde smaczne jest - można oszaleć..