Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak zwykle zaskoczona

Zaproszenie na komunię

Polecane posty

Witam Was, otrzymałam na święta, drogą listową, zaproszenie na komunię córki mojej znajomej, z którą nie widziałam się lata (kontakt się troszkę urwał). Uroczystość jest za miesiąc. Z racji tego, że jestem dla dziewczynki raczej obcą osobą, zastanawiam się czy powinnam przychodzić z "wypasionym" prezentem? Pieniędzmi w kopercie? Czy po prostu ograniczyć się do upominku typu bomboniera plus kartka okolicznościowa? Nie wiem nawet w co się ubrać...Musze przyznać, że zaskoczyło mnie to zaproszenie i finansowo jestem na nie kompletnie nieprzygotowana... ktoś miał podobną sytuację? Jakie rady byście mi dały/li? Z góry dziękuję za sensowne odpowiedzi. Pozdrawiam.

Gość sddddsds
Skoro nie widziałaś się z koleżanką od lat to trochę dziwne wydaje mi się to zaproszenie. Kup jakiś symboliczny prezent jak ta bombonierka i kartkę, w końcu to obce dziecko i nie masz obowiązku jej kupować prezentów jak najbliższa rodzina.

ja bym dała jakas figurkę i okolicznosciowa kartkę do tego coś słodkiego, to naprawde wystarczy :)

Owszem, dziwne. Nie spodziewałam się kompletnie...ale to może wynika z tego, że 15 lat temu moja koleżanka była na komunii u mojej córy. Chyba czuje się zobowiązana...Różnica wieku między naszymi dziećmi jest duża :) Hmm, nie będą na mnie patrzyć wilkiem? Zapomniałam dodać, że zostałam zaproszona również do restauracji na obiad już "po"...

Gość biznes łomen 35
nie poszłabym, na bank

Dlaczego byś ie poszła? Już zasiałaś we mnie ziarenko niepewności...:)

Gość Siedzę i siedzę myślę i myślę
Myślę, że najlepiej kupić dziewczynce jakąś fajną grę planszową albo, jeśli ma komputer, do ciekawą grę edukacyjną :)

Gość A dlaczego by nie
kupić dziewczynce jakiegoś ładnego pierścionka jako pamiątki Pierwszej Komunii?

Gość sdfghjkl
z sama bomboniera i kartka to nie za bardzo. Jak juz zdecydowalas sie isc równiez do restauracji to jednak wypada kupic jakiś upominek.Może chociaz jakis srebrny łańcuszek z zawieszka,taka stosowna do jej wieku.

Gość to tylko mozliwe w Polsce
kup jej bransoletkę z rzemykami na zawieszki -Lilou .zmieścisz się w 150zł .Dziewczynki teraz to noszą a zawieszki dokupuje się sukcesywnie .

Hmm, z tą biżuterią to nie jest taki głupi pomysł :) Myślę, że warto się nad tym zastanowić. dzięki :) Gdybym do biżuterii dorzuciła jeszcze bombonierę i kartkę to było by już coś? Pozostaje jeszcze kwestia ubioru...

Gość sdfvbnhbm,
dokladnie jak chcesz isc na przyjecie to jakis upominek pasowaloby kupic, bo sama karta i kwiatki to jednak malo. co innego jak idziesz na sama komunie ;)