Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mala perelka

jaki wybrac kierunek na studia...

Polecane posty

Gość odświezam temat
etnologia fajne studia, turystyka, stosunki miedzynarodowe

Gość Łowca B
a wybieraj co chcesz roboty i tak nie dostaniesz :D

Gość mam pieskaaa212
studiowanie to kiła ja szukam pracy juz 3 lata!

Gość maturzysta112212
Witaj, nie słuchaj wypowiedzi typu :Matura to bzdura itd. Osoby, które są mało ambitne mądre z studiów niczego nie będą miały. To logiczne. Studia są zbyt łatwo dostępne. Jeśli uczysz się dobrze z pracą nie będziesz miała problemów. Ale duże "ale" :) Warunkiem nie są tylko studia, a również wszelkie kursy i co jeszcze ważniejsze staże podczas wakacji odpowiednie do kierunku studiów. Ja zdaję maturkę za nieco miesiąc. Na wakacje mam zamiar poszukać stażu. Pierwszy krok uczynię. Jakie kierunki cię interesują?

moze dziennikarstwo bo lubie pisac i tez miec kontakt z ludzmi,psychologia kryminalna i cos z tych rzeczy...ja osobiscie lubie sie uczyc wiec chce isc na studia...a ty jaki kierunek chcesz wybrac...

Gość Prawnik_ekonomista
Jak lubisz to bardzo dobrze. Ja nie mam jeszcze pojęcia. Z jednej strony interesuję się prawem, z drugiej strony ekonomią. A nauczycielka poleca mi politologię ;) Może 2 kierunki na raz? W tym roku jeszcze 2 darmowe ;)

Gość maturzysta112212
Jak lubisz to bardzo dobrze. Ja nie mam jeszcze pojęcia. Z jednej strony interesuję się prawem, z drugiej strony ekonomią. A nauczycielka poleca mi politologię ;) Może 2 kierunki na raz? W tym roku jeszcze 2 darmowe ;)

Taa, bo w dziś wystarczy się dobrze uczyć. Jesli jesteście wybitni i macie jedne z najlepszych wyników to jasne, ale same "dobre uczenie się" nie wystarczy. Trzeba być sprytnym i obrotnym, a także przydaje się szczeście i znajomości. Co do kursów, staży itp popieram, szczególnie języki. Jednak po stażu po maturze nie spodziewajcie się zbyt wiele, tyle, ze CV gołego mieć nie będziecie. Ale jak już patrzycie to orientujcie się w tych dofinansowanych przez unię (większy pieniążek wpadnie).

Gość maturzysta112212

Gość na członka PO wybierz
to najlepszy dziś kierunek. Na niczym ni emusisz się znac i możesz zostac ministrem albo ministerką. Tylko PO da ci przyszłośc w POyebanym i skoorwiałym kraju

Gość maturzysta112212
ja mówiłem o stażu po maturze, ale w październiku oczywiście studia. Same studia nic nie dają. Trzeba być obrotnym podczas studiów. Może dwa kierunki... wolontariat.itd.

Gość maturzysta112212
"to najlepszy dziś kierunek. Na niczym ni emusisz się znac i możesz zostac ministrem albo ministerką. Tylko PO da ci przyszłośc w POyebanym i skoorwiałym kraju: Oj mała jest twa wiedza. Tylko krytykować... May demokrację- proszę bardzo droga wolna. Możesz zmieniać kraj! Jeśli ten kraj jest taki jak napisałeś to tylko przez ludzi takich jak ty. Ja jestem dumny że mieszkam w Polsce i kocham ten kraj. Tobie nie pasuje?Nikt cię nie trzyma tutaj!

Gość Migugyy
Dupologia

Gość odświezam temat
w tym roku dwa darmowe? juz chyba tylko jeden

A sądzisz, że staż w biurze i noszenie dokumentów, ewentualnie siedzenie cały dzień na tyłku i czytanie ksiażki do czego Cię przygotuje? W CV sobie legalne pracę wakacyjną wpiszesz i tyle. Szczerze, jeśli ktoś nie jest totalnym głąbem w dziedzinie ścisłych przedmiotów niech się po politechnikach rozejrzy, jest niż teraz i nie zawsze biorą pod uwagę zdawanie na maturze fizyki itp. A co do studiów za granicą, teraz chyba z IB łatwiej się dostać jesli chodzi o składanie papierów później. Bo jeśli z normalną polską to u mnie koleżanka załatwiała wszystko w zimie a rozmowy kwalifikacyjne na dany kierunek załatwiała już w marcu. Ale w tym roku nie wiem jak jest.

Gość maturzysta112212
Staż o którym napisałaś na pewno nie przygotowuje do pracy. Dlatego trzeba szukać ambitnych staży. Logiczne ;) A znajomości są od tego by je robić moi drodzy. Nie macie- szukajcie. Ja też nie miałem :)

Gość na członka PO wybierz
wręcz przeciwnie naiwniaku (albo może juz zakłmaańcu mam powiedzieć?). Wiedzę mam dużą i poparta codzienną niemal praktyką.

Gość maturzysta112212
Rzeczywiście widać. Język jaki się posługujesz jest charakterystyczny dla jednego środowiska politycznego. Jakiego? Wszyscy wiemy. Kultury życzę ;)

Ułatwi Ci o tyle, że masz opanowany język no i pewnie na rozmowie lepiej wypadniesz. A tak to musisz o średnią dobrą się starać i dobre wyniki. Przykładowy staż podałam, zresztą wiele osób w wieku 19lat woli na serio pracować i zarobić co nieco. Jeśli myślisz o prawie to be z skończenia 2-3 roku raczej ciężko podłapać coś sensownego. Masz jeszcze 5 lat na wyrobienie prawdziwych, trwałych znajomości które mogą się przydać. Bo wybacz, ale w znajomości 18latka przydatne w pracy prawnika nie chce mi się wierzyć;)

Gość Księżyc w pełni....
Ostatnio miałam kontakt z psychocybernetyka, to badania określające kierunki zainteresowan, pomagają wybrać kierunek studiów lub karierę zawodową. Może spróbuj tego poszukać

BTW, o demokracji się wypowiadać nie będę. Mogłabym mnóstwo sytuacji przytoczyć obrazujących jak bardzo liczy się polityka i odpowiednie plecy. Jeśli łudzisz się, że ciężką pracą i uczciwością da się osiągnąć coś to niedługo gorzko się rozczarujesz maturzysto. Ja nie jestem za żadnym obozem, ale to co widzę sprawia, że szlag mnie trafia.

Gość Księżyc w pełni....
Jak będziesz chciała link do strony to Ci podam, znajomy robił taki test i jest bardzo zadowolony z wyboru studiów