Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mala perelka

jaki wybrac kierunek na studia...

Polecane posty

Gość maturzysta112212
"Ułatwi Ci o tyle, że masz opanowany język no i pewnie na rozmowie lepiej wypadniesz. A tak to musisz o średnią dobrą się starać i dobre wyniki. Przykładowy staż podałam, zresztą wiele osób w wieku 19lat woli na serio pracować i zarobić co nieco. Jeśli myślisz o prawie to be z skończenia 2-3 roku raczej ciężko podłapać coś sensownego. Masz jeszcze 5 lat na wyrobienie prawdziwych, trwałych znajomości które mogą się przydać. Bo wybacz, ale w znajomości 18latka przydatne w pracy prawnika nie chce mi się wierzyć " Ja mam opanowany język? :) A propo tych znajomości to na razie z dziedziny prawa nie mam. Ale jak to się mówi wszystko przede mną. Może na studiach coś w tym zakresie uczynię

Gość Księżyc w pełni....
www.in-genium.pl

Gość Księżyc w pełni....
Na jaki temat? Wiem, że znajomy korzystał z tej strony. Nawiązał kontakt a potem robił test i miał rozmowę z konsultantem (?)

Gość niemcy i praca
geodezja

Gość Księżyc w pełni....
Z tego co wiem to doradzono mu kierunek studiów jaki powinien wybrać, chłopak geniusz , był świetny w tylu dziedzinach, że nie wiedział co mam ze sobą zrobić po maturze

Gość Księżyc w pełni....
Może po prostu przeszukaj i poczytaj te stronę. Podałam to jako możliwość bo znajomy korzystał a mnie to zaciekawiło

Gość gosciowkaaaa
Hejka, ja myślę o stosunkach międzynarodowych na Vistuli. Myślicie że to dobry wybór?

Gość SupermanSuperman
Cześć, ja studiuję na Vistuli, licencjat z ekonomii robię i uważam, że to dobry wybór. Studiuje się na prawdę spoko, bezstresowo, ale też można bardzo dużo wynieść. Oczywiście jak komuś zależy na tym. Szkoła dobrze wyposażona, kadra kompetentna i na luzie. Polecam

Gość Kamccia
osobiście przed wyborem studiów uważam, że warto zrobić sobie test predyspozycji zawodowych np na tomastest ...warto również poszukać jakieś inne testy i porównać ich wyniki

Gość Pesymistyczna
Coś po czym można znaleźć prace i co jednocześnie sprawia Ci przyjemność. Nie polecam studiowania na uczelniach rolniczych(przyrodniczych). Pedagogika , Socjologia i Ochrona środowiska to najgorsze co można wybrać.Moim zdaniem...

Gość Reńka23
Osobiście zrobiłam sobie testy i wg nich wybrałam z kilku kierunków , które mnie interesowały..obecnie jestem bardzo zadowolona z studiów, i nie męczę się na nich. Przed podjęciem decyzji wykonałam kilka testów, a najbardziej autentyczne wyniki wyszły na tomastest

Gość klamyyyta
Chyba logistyka jest teraz jednym z najlepszych kierunków.

Gość Mirka9009
zanim wybierze się studia warto przeanalizować swoje umiejętności np u doradcy zawodowego lub przez testy predyspozycji zawodowych. Wizyta u doradcy jest droższa więc polecam testy zwłaszcza, że tomastest.eu ma obecnie jeden test za darmo

Ja wybralam fizjiterapie i kosmetologie. To drugie to w sumie tak na odczepne (jestem po szkole kosmetycznej i fryzjerskiej). Co do fizjoterapii nie zaluje:) coraz wiecej ludzi chodzi pokrzywionych, wiec pracy mi nie braknie:)

Gość Ludmiła29
Też znam testy tomastest i są całkiem niezłe..obecnie czasami wchodzę na ich blog ..mają całkiem fajne artykuły obrazujące problemy obecnych pracowników

Gość gość
ej, a co sądzicie o dziennikarstwie, mediach - to nadal się opłaca?

Gość gość
opłaca się pod warunkiem, że jesteś dobra. a nawet bardzo dobra. jeśli już w liceum się angażujesz, piszesz swoje teksty do gazety, czy nawet do szuflady - ale na prawdę dobre - to masz szansę. jeśli idziesz z założeniem, że nauczą Cię tam pisać to nie ma sensu.

Gość Yuixa
ja bym poszła w media, to zawsze się opłaca jak masz smykałkę  ja bym poszła raczej w portale społecznościowe, firmy internetowe etc  myślę nad tym http://www.wf.ignatianum.eu/nowe-media no i zobaczę, ale chyba się skuszę  A Ty na co konkretnie chcesz iść?

Gość totenka777
Rany, wiecie, że ja obecnie również mam taki problem? WIem, że totalnie nie nadaję się na studia techniczne ponieważ nigdy nie byłam dobra z matematyki i nie poradziłabym sobie na nich. Za to bardzo dobrze radzę sobie w kontaktach między ludźmi i właśnie w tym kierunku chciałabym iść. Zainteresował mnie kierunek : doradztwo i coaching, który w zasadzi jest obecnie na jedynej uczelni w PL czyli w Wyższej Szkole Nauk Humanistycznych i Dziennikarstwa w Poznaniu (tutaj info z uczelni: http://www.wsnhid.pl/doradztwo-i-coaching.html ). Myślicie, że warto jest to studiować? Z tego co widzę to są to jedyne takie studia licencjackie w Polsce ale wiem ,że podjęcie ich wiązałoby się z przeprowadzką do innego województwa ....