Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakjakjest

Czuje sie głupia...

Polecane posty

Gość jakjakjest

Czasem brakuje mi odpowiedniego słowa.I wogóle czuje sie inaczej od innych.Tak wiem każdy jest inny.Chciałabym w jakiś sposób nabrać więcej mądrości.Myślicie,że czytanie,rozwiązywanie łamigłówek itp. to dobre rozwiązanie?

Gość jansebastian
TRZEBA WIELE MĄDROŚCI , ABY STWIERDZIĆ , ŻE JESTEM GŁUPI. GRATULUJE !

Gość ojoiojojoiiii
Miałeś dobre chęci, ale cóż mi z tej maksymy, skoro życie polega na czymś innym...? Era filozofów już dawno za nami...

Gość fgrthyjuk
ja jestem glupia i przyznaje sie bez bicia. naprawde glupia:(

Gość podkładam bombe i po forum
inteligencja nie zależy od nas. Rodzimy sie z różnym poziomem IQ. Bądź sobą. Jesteś głupawa? To sobie bądź, na świecie są różni ludzie, ciesz sie, z tego jaka jesteś, to też ma duże plusy. Od głupoli nie wymaga sie tyle co od inteligentów

Ale głupia w jakim kontekście? Wolniej przyswajasz od innych? Masz mniejszą wiedzę? Rozwijanie swojego intelektu nie jest złym pomysłem, obojętnie jaki ten intelekt się posiada;)

Gość ojoiojojoiiii
A jak wytłumaczyć takie zjawisko? Będą dzieckiem byłam głodna wiedzy, łykałam wszystko, szybko się uczyłam, później chodząc do szkoły im wyżej dochodziłam tym gorzej mi szło...Skąd ten spadek przez który nabawiłam się kompleksów? Przecież byłam oczytanym dzieckiem..? Wina nauczycieli,rodziców, a może mnie samej?

Najnowsze badania naukowców mówią, że inteligencja w ciągu życia się rozwija. Nie pamiętam dokładnie gdzie o tym mówiono, ale teoria o tym, że mamy IQ jakie mamy i nic z tym nie zrobimy powoli przestaje być aktualna.

Gość jakjakjest
Zastanawiam sie czy to może brak wiary w siebie,a nie ,,głupota''.