Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EmiElka

Czy mozna farbować włosy 3 dni po koloryzacji???

Polecane posty

Witam. mam do was pytanie. takie jak wyżej. co może się stać jezeli dzisiaj znowu je pomaluję? a może warto zaryzykować. jutro imprezka a ja wyglądam jak wiewiór.

No najwyżej je spalisz i sie zaczna łamac lub wypadac. Bo chyba chodzi ci o farbę blond a one najbardziej niszczą włosy.

Gość ja farbowalam
w jeden dzien na czarno ale kupilam jedno opakowanie farby i nie starczylo. na drugi dzien kupilam dwa opakowania czern granatowa i farbowalam. tylko ja mialam szampon nie farbe.

Gość a na jaki
kolor chcesz je pomalowac?

Gość anika28047
masz mocne wlosy ? odbarwialas je ? jesli masz jak wiewior - to chyba odbarwialas - nie jestem fryzjerem ale mialam na glowie wszystko . z czrnych farbowanych robilam blad np . ja bym zafarbowala . no .... chyba ze chcesz je jeszcze rozjasniac?

wiesz... pare dni temu rozjasniałam włosy i później malowałam na blond. nic z tego nie wyszło. jestem typową wiewiórką. źle się z tym czuję. i teraz kupiałam brąz taki jasny i się zastanawiam czy pomalować. boję się, że właśnie spalę sobie kudły. a szamponetka mi złapie????? taka ciemniejsza??

a jakbym kupiła szamponetkę???? to można?? chyba nic mi sie nie stanie co???

raczej mocne nie miałam nigdy z nimi problemów. rozjaśniałam włosy pożniej malowałam je blonem a teraz chcę pomalować na chłody średni blond palette. taki szary kolor bardziej brąz niż blond.

Gość anika28047
to ok jesli to nie jest jakis rozjasniacz to tal - tylko pamietaj wlosy po rozjasnianiu robia niespodzianki - kolor moze byc troszke inny - raczej farba - szmponetka- moze byc strasznie nierowno po niej - to dzialaj . takie rudawe sa okropne .

Gość anika28047
to ok jesli to nie jest jakis rozjasniacz to tal - tylko pamietaj wlosy po rozjasnianiu robia niespodzianki - kolor moze byc troszke inny - raczej farba - szmponetka- moze byc strasznie nierowno po niej - to dzialaj . takie rudawe sa okropne .

Gość wrózka pierdula
palette? brawo:) a potem topik ze palette to najgorsza farba:D

Gość anika28047
oj nie doczytalam - jesli teraz masz taki rudawy - czyli jakas pochodna zoltego - i czcesz na to chlodny blad - czyli dodatek niebieskiego - to wyjdzie zielony - no zawsze tak wychodzi niestety. braz a chlodny blad - to co innego . nie radze .

Gość anika28047
oj nie doczytalam - jesli teraz masz taki rudawy - czyli jakas pochodna zoltego - i czcesz na to chlodny blad - czyli dodatek niebieskiego - to wyjdzie zielony - no zawsze tak wychodzi niestety. braz a chlodny blad - to co innego . nie radze .

hehe nie było innych:D tzn były z mariona nikt mi nie powie ze ta farba jest dobra??:D najwyżej poczekam. wytrzymam jakoś te 2 tyg. bo poźniej juz można nie??

Gość miluskakmiluska
garnier color naturals, blond, lub ciemny blond, nie pamietam. wychodzi fajny jasny brazik

Gość miluskakmiluska
ja farbowałam 3 razy w jeden dzien, bo byłam niezadowolona z koloru i jakos nie wypadły mi. 1. Loreal Recital Preference, jasnym blondem, 2. Loreal, Sublime Mousse, również j.blond. 3. Zakończyłam eksperyment, Garnierem -//-

to ostro:D ale teraz się boje ze mi wyjdzie zieleń piękna. mam rude włosy a chce pomalować chłodnym srednim blondem. teraz to juz naprawde nie wiem. a może szamponetką pomaluję ale kolor mahoniowy?? ktoś próbował?

Gość lody vaniliowe :)
Farby ktore w nazwie "naturlany" czesto na rozjasnione włosy moga wyjsc zielone, aby tego uniknac trezba dodac do farby z 3, 4 cm faby z czerwonym barwnikem np bordo. w twoim przypadku jak polożysz jasny braz to wyjada ci o wiele ciemniejsze. Napisz do majrel w tym temacie to ona na 100% dobrze ci doradzi http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3442912&start=6630

pytaj o sklepowe farby ktore najlpeiej wychodza, bo ona najczesciej doradza te profesjonalne. A jaki byś chciała uzyskać odcień ?

najlepiej taki mój naturalny żeby wyszedł:D czyli chłodny sredni blod bedzie idealny .

Gość a jak to dziala przez neta
wiesz ja uwazam ze to troche bajka z tym czekaniem miedzy koloryzacja. poniewaz. wciagu miesiaca urosnie ci np. 2 cm wlsow - i to maksymalnie,aiwec jaka jest roznica? twoje wlosy tak czy siak beda pofarbowane 2 razy, wiec jesli farbniesz je w pon. - kolor rbzydki , farbuejsz jeszcze raz w sroe- traghedia0- wlosy sie spalily, to tak samo wlosy sie spala jeszcze zarabujesz je w poniedzialek 1 maja i w poneidzilek 2 czerwca- tez sie spala,jak sie maja spalic. a wiec ogolnie rzecz biorac - jezeli zrobisz sobie przerwe to jesli farbowalas na ciemny kolor- kolor wciagu miesiaca sie zmyje o wiele wiecej niz w ciagu 2 dni -wiec wtedy arto sobie zrobic ta przerwe. jesli masz np.l ciemny blond wlosy -farbnleas na rudy0 nie podoba ci sie,teraz chcesz czekolade to nie ma sensu czekac . w twoim przypadku skoro jestes to bardzo wybralas zly kolor skoro jestes ruda nie mozesz sobie polozyc chlodengo odcienia bo wyjdzie ci zielony. powinnas kupic sobie jakis zloty braz.

no i dziękuję Ci bardzo:) w końcu. kupię jakiś ciepły brąz tak jak mówisz... pomaluję. a jak będę chciała wrócić do swojego koloru to chyba nic innego jak dekoloryzacja mi nie pozostaje.

Gość a jak to dziala przez neta
kup sobie jakis cieply braz, na pewno wyjdzie spoko.

Gość snhvgdfyefdge
tylko ze w cieplym kolerze mozesz czuć się źle :/

Gość snhvgdfyefdge
po za tym uważaj bo na rozjasniaych włosach kolorki łapia ciemniej pomijajac fakt ze ogolnie farby wychodza ciemniej i nie ma co sie sugerowac opakowaniem. ciemny blond zwykle wychodzi jak braz, a sredni blond jak ciemny blond.

Dokładnie. nie ma co sie sugerować tym co jest na opakowaniu farby, wybieraj farbe w ten sposb ze jak cie sie psodoba jakis kolor to bierz o ton jasniejsza bo wtedy wyjdzie tak jak ci sie podoba.

a może od razu zainwestować w dekoloryzator?? ściągnąć kolor i po sprawie. to niszczy mocno włosy????