Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana:(:(:(:(P(

Po jakim czasie roztępy bieleją?

Polecane posty

Gość załamana:(:(:(:(P(

stosowałam już wszystko, kremy itp. Niestety nic to nie dało i daje sobie pokój, bo to tylko wyrzucanie kasy w błoto. Uważam, że i tak rozstępy będą mniej widoczne jak zrobią się białe niż te czerwone pręgi. Ale ile to będzie trwało? po jakim czasie zaczną się rozjaśniać. Wiem, że ciało z rozstępami jest ohydne, ale ja i tak nie rozbieram się przed nikim, nigdzie na plażę na basen nie chodzę. Latem też nie eksponuję ciała. Także tu zależy mi tylko na tym by patrząc w lustro nie widzieć tych czerwonych pręg, bo to jest tak wielkie, tak czerwone, że nienawidzę swojego odbicia. Jak będą białe to będą mniej widoczne. Tak bardzo mi brzuch popękał:( i piersi :( koszmar. Już wiem, że nikt nigdy na mnie nie spojrzy, ale chociaż żebym dla siebie samej patrząc w lustro nie czuła obrzydzenia widząc te czerwone wielkie, grube czerwone rozstępy:( to nie są małe kreseczki tylko takie grube i wielkie.

Gość 4567yhutr
U mnie 16 miesięcy po porodzie są nadal, ale na wewnętrznej stronie ud, więc jakoś specjalnie nie widać. Tak więc chyba dosyć długo bieleją :///

A z jakiego powodu zrbiły sie te rozstępy? Jeśli nie byłaś w ciąży, ani nie utyłaś bardzo to mogą być winne hormony. Powinnaś iść najpierw do dermatologa, a jeśli nic nie pomoże do endokrynologa.

Gość 4567yhutr
U mnie 16 miesięcy po porodzie są nadal, ale na wewnętrznej stronie ud, więc jakoś specjalnie nie widać. Tak więc chyba dosyć długo bieleją :///