Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bogata ja

Rozbiłam SKARBONKĘ i jestem w szoku ile się uzbierało

Polecane posty

Gość ejnono
w puszcze coli zmiescilo sie 1000 zł???

Gość grosz do grosza i będzie
ja w swojej skarbonce mam juz na bank ponad 1500 zł:-)

Gość jestem na TAK!!!!
hm hm.......ja tez chyba zacznę zbierać:):) ja zarabiam w euro więc będe wrzucać po 1, 2 euro a jak pojadę do pl to zaszaleję....w sumie dorabiam sobie tygodniowo kolo 60 -70 e wiec to bym mogła wrzucać do skarbony :) ale to dorobione mieć na życie a wypłatę z konta nie ruszać:)..co robić??? ale chyba sie skusze na te 1 eurówki:)

Gość a ja uzbieralam sobie w
ciągu roku 9705 zl wrzucalam wszystkie dorbniaki od 50gr do 5zl jakie mialam w portfelu kazda niedziela po obiedzie zaraz:)

Gość do wyżej...
chyba za dużo o tą 5 na końcu ;)

Gość a ja uzbieralam sobie w
napisalam wszystkie...czyli jak miala 5 razy po 2zl, 4 razy po 5zl i jeszcze inne droben to sie nazbieralo:) co prawda w poniedzialek mialam tylko same grube..żaliłam się mężowi ze nie mam drobnych na obiad w pracy to mi dawał:):) trzeba kombinować

Gość hhhjjhjhhj
to musialas wrzucać ponad 25zl dziennie zeby tyle w rok nazbierac, malo kogo na to stać, poza tym ta skarbonka to musiało być wiaderko:P

Gość jijiojio
wybaczcie, ale skoro wrzucacie tak duzo pieniedzy do skarbonki, ze jestescie w stanie uzbierac po 5,6 tysiecy rocznie (wychodzi, ze wrzucacie 500zl miesiecznie), to znaczy, ze macie sporo kasy, wiec co za problem przelewac sobie 500zl za jednym razem na konto oszczednosciowe albo na subkonto? Jaka to roznica? Bo piszecie o tym tak jakbyscie znalazly nagle kupe kasy. Przeciez wybieracie tyle kasy ze skarbonki, ile tam wrzucilyscie...

ja nie wiem po ile one wrzucaja ale mnie sie uzbiera okolo 1000euro i to idzie tylko na wakacje. a co innego oszczedzanie, na konto moim zdaniem wrzucic 3zl, czy 30 raz na tydzien - chyba sie da. ale kwoty po 7000zl nie maja wiekszego sensu w skarbonce

Gość jijiojio
woman, no ty chyba wrzucasz znaaacznie wiecej skoro tak podrozujesz po calym swiecie;) Moge z ciekawosci sie zapytac jaka prace wykonujesz?

Gość jijiojio
sorry, ze tak wypytuje, ale ile placa w fasfoodzie w irlandii? jaka jest minimalna pensja? Sama mysle o wyjezdzie, dlatego pytam

Gość jijiojio
netto? za 40 godzin tygodniowo? jesli tak, to naprawde sporo w porownaniu z uk

Gość jijiojio
ok, dzieki za info!

Gość oj tammmm
ja te mam skarbonkę juz 1.5 roku i czekam do wakacji. Wrzucam tylko 5 zł. Ciekawe ile sie już uzbierało:)

Ja mam 3 skarbonki, wrzucam sobie 10, 20 i 50 groszówki.(każdy nominał oddzielnie) zbieram na willę z ogrodem

Gość Bogata jaaaaa
A ja uzbierałam przez 2 lata 8675 złotych

Gość gość
A była pełniutka ? Czy trochę luzu ? Bo mam taką plastikową i nie jest do końca pełna. Nie mam bladego pojęcia ile w niej może być :)

Gość gość
brawo ty :)

Gość gość
Zazdroszczę trochę tym, co to mogą codziennie parę "piątek " wrzucić. Ja co tydzień wrzucam po 10 zł., więc po roku będę miała minimum 520 zł., ale jeszcze wrzucam z zakupów po 2, 3, 5 zł., zależy ile mi zostanie, ciekawe ile nazbieram do najbliższych wakacji, bo ta kasa to na wakacje właśnie...

Gość gość
I nie wrzucam 10, 20, 50 groszówek , o "miedziakach" nie wspomnę. Od złotówki wzwyż.

Gość Oszczędzamnawesele
Ja równo 2 lata przed weselem założyłam skarbonke. W sierpniu tego roku. W przyszłym roku w sierpniu otworze skarbonke wpłacę na konto i zobaczę czy muszę wzmozyc oszczędzanie czy oszczędzac mniej więcej tyle samo.