Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jasnejaksłońce

Co dajecie swoim dzieciom do picia?

Polecane posty

Gość Jasnejaksłońce

Moje dziecko piło tylko wodę, czasami sok z wodą. ma 13 miesięcy i się zaparła, że wody pić nie będzie ;) a przecież coś pić musi nie? ;) Co podajecie dzieciom do picia? jaką herbatkę polecacie? daje jej teraz sok rozcieńczony z wodą pół na pół to wypije.

ogólnie wodę do popicia posiłku sok/maślanka/kefir/herbatę herbaty robię z domowych soków(z malin, aronii, truskawek lub czarnego bzu-ostatnia zdecydowanie ulubiona :) ) + ciepła woda

Gość kikkkiiiaa
herbatki, soczki, kompoty...

Wodę z sokiem, jak tylko miałam okazję to domowym, ale jak nie było domowych to ze sklepu. Ale soku niewiele. Soki owocowe pije od święta, tak samo jak moją- zieloną- herbatę, tzn. jak ktoś z dorosłych pije i synu "mówi" że też chce. Dawałam kawę Inkę, ale ostatnio obrażony na nią to nie namawiam. Czasami parzyłam herbatkę różaną, ale też nie wykazywał wielkiego zainteresowania, a tyle gania że uważam że pić musi. Ma 13 mcy.

Gość Nie jeździj codziennie na
Po roku to najczęściej wodę, mleko, kefir, jogurt naturalny z pokrojonymi świeżymi owocami, maślankę, Aktimel, sok z sokowirówki. Czasami daję gotowe mleko smakowe, kakao, gorącą czekoladę, gotowe jogurty owocowe i jogurty pitne, Monte Drink, Arla Milk Shake, kompot domowy, Bobo Frut, sok Babydream albo inny dla dzieci, herbatę owocową lub ziołową, zwykły sok rozcieńczony z wodą.

Actimel przez c *

A i jeszcze domowe koktajle mlecze, slushies i smoothies z przemyconymi różnymi warzywami i nasionami, które dzieciaki niechętnie jedzą w formie stałej, a które są bardzo wartościowe dla zdrowia (siemię, olej lniany, jarmuż, awokado itp.). Najczęściej są improwizowane, ale dzieciaki je bardzo lubią. No i Ovomaltine/Ovaltine też bardzo lubią, albo kawę zbożową (Inkę, Anatola). D

Gość b.e.a.t.a
Woda, mieta, herbatka z dzikiej rozy i inne owocowe.

Gość JasneJaksłońce
a taka herbatka z bobovity DZIKA RÓŻA Z MALINAMI to chyba dobra bedzie? musi jej coś posmakować zeby sie napic, jak jej nie smakuje to nic nie pije. a pić musi :O dzisiaj zrobilam jej picie z 50ml soku z bobofruta i 190ml wody. sam sok czasami jej daje, jak np. nie ma apetytu , jest chora i mało je, to wtedy nadrabiam witaminy sokiem

Gość JasneJaksłońce
a jogurty, kefiry, maslanki to dla mnie jest jako deser a nie jako napoj ;) najbardziej lubi jogurt naturalny z rozgniecionym bananem

Gość lela***
wodę z sokiem malinowym domowym wodę z miodem i cytryną - jak już był większy

Gość Delikatnaa
wodę, sok malinowy domowy, w upały wodę z cytryną - jak sobie