Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beciulka123456

Czy się uda?? brzuszek

Polecane posty

Gość beciulka123456

Hej Wszystkim , wiem wiem, że już na pewno był o tym temat. Ale chodzi mi o to ,że zaczełam dietę w sensie jem wszystko ale w mniejszych ilościach , odrzuciłam słodycze chipsy , frytki itd..... wszystko z kebab !! . staram się jeśc mało śniadanie 2 kromki z małą ilościa szynki , obiad to co zrobię zjem ale mniejsze porcje i kolacje z 2 kromki do tego dochodza jakies owoce warzywa.... Czuję ogromny głód :(:( nie najadam się tym. Ale chcę sie pozbyć tego brzuszka który mi dokucza strasznie. zaczełam ćwiczenia brzuszki rano wieczorem, Ćwiczenia tzw. ABS 8 minutowe, 2 razy dziennie , no i hula hop 30 minut dziennie na początek co o tym sadzicie czy mi sie uda?? i czy dobre wybralam Ćwiczenia ??

Gość beciulka123456
Proszę o jakąkolwiek odpowiedź Pozdrawiam

Gość a coz tam takiego widzisz ze
uda sie tylko przydalo by sie jeszcze cos aerobowego bo same cwiczenia na brzuch powoduja ze wzmacniasz miesnie ale one beda pod tluszczykiem wiec mozesz sie zniechecic, jakies biegi, rower czy arbitrek i powinno pojsc bardzo ladnie.

Gość zalezy od
wzrostu i wagi

Gość beciulka123456
Nad bieganiem też myślałam , tak 2 razy w tygodniu , po godzinie starczy?? Więcej czasu zbyt nie będę miała mam rodzinę córeczkę malutką itp.itd.

Gość beciulka123456
Mam 164 i ważę 63 kg , nie jestem gruba, tylko mam ten brzuszek straszny :(

Na pewno efekty będą. Ruch fizyczny nie zaszkodzi nigdy. Lepiej jest zawsze robić, niż nie robić nic. Mi brzuszki pomogły, choć efekty nie były aż tak zadowalające jak się spodziewałam, to i tak się cieszę, że robiłam, a nie zrezygnowałam, bo ktoś mi powiedział, że efekty są słabe. Trzeba próbować samemu, żeby się przekonać :)

Beciulka też tak miałam. Wszystko ok, tylko brzuch był nie do zniesienia. Nawet jak ćwiczysz coś co teoretycznie wzmacnia i rzeźbi nogi (czujesz głównie ich wysiłek), to nie jest tak, że brzuch zostaje nieruszony. Polecam pływanie w miarę możliwości, hula hop też jest genialny (efekty widziałam na koleżance, bo sama za chiny nie mogę opanować, choć w dzieciństwie śmigałam).

Gość a coz tam takiego widzisz ze
autorko wystarczy, kazdy ruch jest dobry.chodzi po prostu o to ze aeroby spalaja tluszczyk a silowe wzmacniaja miesnie, polaczenie jednego i drugiego + zwykle mż naprawde daje efekty

Gość nie jesteś gruba taaaa
ja mam 163 waże 54 i ostro wziełam sie za odchudzanie bo jestem tłusta, mam brzuchol i boki Gdybym napakowała jeszcze 9 kilo do Twojej wagi to byłabym prawdziwiym słoniem

Gość beciulka123456
Ja dzis pierwszy dzień cwiczeń , dziś pierwszy raz bawiłam się hula hop, nawet mi to szło pod koniec juz prawie nie spadało , dam z siebie wszystko, probowałam kilka razy przejsc na diete nigdy nie miałam silnej woli , teraz muszę to zrobić idzie latpo a ten brzuch ;/;/;/ sama nie moge na siebie patrzeć , a co tu mówic o mężu ehh . Mam 24 lata więc młoda jestem i chcę jakos jeszcze wyglądać. Eh zjadlam właśnie obiad a nadal jestem głodna ale teraz wytrzymam muszę!!!!. Zawsze byłam szczupła !, po córeczce został mi ten brzuszek , początkowo się nie przejmowałam no ale... ehh . Po tych dzisiejszych Ćwiczeniach strasznie mnie bolą mieśnie brzucha i nogi. Bo w sumie dzis tez pobiegałam 10 minut , chodź wiem ,że to za mało.

Nie jest gruba, bo masa ciała nie zawsze daje odzwierciedlenie w rzeczywistości. Znam dziewczyny, które ważą tyle ile powinny a cały tłuszcz zbiera im się w danej okolicy (np. ramiona szczupłe, łydki, brzuchy płaskie, a pupa i uda potężne), a też takie które tak jak autorka ważą ok. 60 kg+ i mają ok. 165 cm wzrostu, a nikt nie nazwałby ich grubymi. Wszystko zależy od budowy ciała, uwarunkowania genetycznego, grubości kości itp.

Beciulka lepiej zaczynać i wprawiać sięw kondycję od 10 min biegu codziennie, niż zarzucić sobie rygor, że codziennie po 40 min i po tygodniu wymięknąć. Najpierw stopniowo przyzwyczaj ciało do ruchu, rozgrzewaj, wzmacniaj mięśnie. Niech ruch zacznie kojarzyć ci się z przyjemnym wysiłkiem, a nie katorgą pod ustawiony czasomierz. Rób tyle, na ile dasz radę i masz czas, byle systematycznie. Nastawienie psychiczne ma zasadnicze znaczenie. Za każdym razem myśl, że robisz coś dobrego dla siebie, dla krążenia i kondycji, że wzmacniasz mięśnie, kości, stawy. Wiem co mówię, zeszłam z 15 kg i swoje osiągnęłam w tej dziedzinie :)

Gość beciulka123456
Właśnie ... zawsze mi mówią ,że nie jestem gruba ,że dobrze wyglądam tylko brzuszek to ja bym mogła zgubić ... Do 19 Lat poki nie zaszłam w ciąże byłam wrecz chuda.. ważyłam 48, 49 kg, i wołali na mnie chudzielec, teraz mówia ale fajnie wyglądasz tylko teraz własnie ten brzuch

Gość beciulka123456
Dziekuję ci ślicznie za rady :) na pewno dam z Siebie wszystko . MUSZĘ

Gość beciulka123456
No właśnie mam jeszcze jedno Pytanie dziś mam małą impreze , pewnie tam będzie alkohol czy mogę się go napić ?? , nie wpłynie to nic na moja diete i ćwiczenia ktore rozpoczełam

Z reguły powinno się unikać alkoholu. Nie jestem jednak zwolenniczką rygorów, bo ile razy tak do odchudzania podchodziłam, to kończyło się fiaskiem (nadrabiałam w podwójnych ilościach). Jedno piwo, drink nie zaszkodzi np. raz w tygodniu. Tak samo jest ze słodyczami. Jak łapiesz chcicę, to lepiej zjeść 2 kostki ulubionej czekolady, niż odmawiać sobie przez tydz. a w przypływie kryzysu zjeść całą tabliczke. Po prostu MŻ jest najlepsze :)

Gość ??????d??????????
wpłynie na dietę, wpłynie na figurę, dietę masz beznadziejną, wysiłke również chcesz pomocy? Zajrzyj tu:http://www.sfd.pl/Ladies_SFD-f403.html Uprzedzam, że nikt za ciebie nie będzie dział.

Gość beciulka123456
Co do słodyczy mam silną wolę więc nie muszę ich jeść , także chipsów hamburgery etc. Chodź spozywałam bo lubię wszystkie te rzeczy więc myslę ,że to właśnie przez nie najgorzej człowiek tyje wiec je odrzucam. No i zaczne mniej jeść . przed 18 ostatni posiłek . Do tego Ćwiczenia ehe , sama nie wierze ,że to pisze . Mój mąż tez mi nie wierzy bo już nie raz podchodziłam , ale muszę jemu a przedewszystkim Sobie udowodnić ,że potrafię . W sierpniu jedziemy do Polski , bo Aktualnie mieszkam w Dani , i zamierzam się pokazać bez tego brzuszka , który widzieli już rok temu . Dziękuję ci Ślicznie za pomoc, w jakims sensie zmotywowałaś mnie jeszcze bardziej . p.s chodź wypiję sobie dziś nie wiele :P:) Co do sokow jeszcze nie wiem i maślanke czy moge to pić , bo własnie kupiłam sobie 3L wody niegazowanej . I herbata??? i kawa z mlekiem słodze zawsze 2 łyżeczki ?? zazwyczaj rano piję po czym nie jem śniadania . Czy mogę ?

Gość beciulka123456
Może i mam beznadziejną dietę nie sugeruje ,że jest dobra , Ale nie mam zamiaru się katować głodując , musze mieć siły na nauke i opiekę nad dzieckiem

Gość beciulka123456
Co do sokow jeszcze nie wiem i maślanke czy moge to pić , bo własnie kupiłam sobie 3L wody niegazowanej . I herbata??? i kawa z mlekiem słodze zawsze 2 łyżeczki ?? zazwyczaj rano piję po czym nie jem śniadania . Czy mogę ?

Gość beciulka123456
hmm dziś kręciłam hula hopem 1 raz 30 minut troszke spadało ale jakoś mi szło, teraz jak chciałam znowu sprobować poczułam ból , normalnie mnie boli od krecenia porannego czy tak ma być ?? Czy jutro mam mimo bolu krecic czy dzień przerwy zrobić ?

Jak coś cię boli, to odpuść. Daj czas mięśniom się zregenerować. Pamiętaj nic na siłę, wczytuj się w sygnały organizmu. Maślankę pij, ale czytaj etykietyki, nie wszystko maślane maślanką jest :P Ja bym proponowała zmienszać cukeir do kawy i herbaty. Stopniowo (np. jeśli były to dwie czubate łyżeczki, to teraz jedna pełna i jedna płaska przez tydz. - przyzwyczaisz się do smaków), pij zamiennie gorzką herbatę czerwoną lub zieloną, zamiast np. 1 czarnej z cukrem. Jeśli pijesz więcej niż 1 kawę dziennie, to niech 1 będzie bez cukru. Opcji jest wiele, modyfikuj wg uznania. Ja w ten sposób oduczyłam się nie tylko słodzić, ale wręcz nie cierpię słodkich napojów. Śniadania też nigdy nie jadałam, a to spory grzech. Byleby się to nie łączyło z wieczornym obżarstwem. No i jedzenie o 18. jest mitem. Mówi się, że powinno się jeść najpóźniej o 18. ale tylko przy założeniu, że chodzimy spać o 21.00. tu chodzi o to, żeby ostatni posiłek zjeść 3 h przed snem, tak aby układ trawienny nie pracował w trakcie spania. Więc jesli kładziesz się do łóżka o 22. to spokojnie kolacja może być o 19.

Gość marianna pe *
ja chudne na samej diecie

Gość beciulka123456
Cześć wszystkim, strasznie bola mnie miesnie brzucha od krecenia hula hopem ;/;/ moje pytanie brzmi: czy dziś na siłe mam nim kręcić czy poczekać z 2 dni aż ból minie ?