Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drobineczkaqqil

dzienny jadłospis 6 mies dziecka -jak u was wygląda?

Polecane posty

Gość drobineczkaqqil

takie pytanie jak w temacie. ile razy dziecko je mleko i co pozatym?

Gość mamunia córeczki
wszystko zależy czy mleko mamy czy mleko modyfikowane. My miałyśmy mm ; rano 150ml mm ok 10'' 150 ml mm ok 13-14'' zupka warzywna z miąskiem albo żółtkiem 0k17'' deserek np. tarte jabłuszko, kisiel 0k 20 kąpiel i mleko na dobranoc 180 ml mm w nocy dziecko spało i nie domagało sie mleka. wszystko zależy od dziecka, jedne jedza wiecej rzadziej a inne mniej a czesciej

0 7 rano 200 ml mm z kaszka manna bobowita o 9 rano 100 ml soku przecierowego o 12 ok 190 duzy sloiczek obiadku z mieskiem 0 15 ok 180-200 ml mm o 17 malutki sloik deserku o 19 200-220 ml kaszki ale rzadkiej dosypywanej do mm. w nocy moje dziecko nie je odkad skonczylo 5 mscy

Gość drobineczkaqqil
to mniej więcej tak ja mojej córki. tylko że ona ma alergie wiec np kaszki bobowita jej nie podam. dzieki dziewczyny

Gość kolka12345
około 4 rano: 180ml mm plus 5 lyzeczek kaszki (ew. kleiku ryzowego lub kukurydzianego) 9-10: 150 mm j/w 12:00 :jogurt dla niemowlaka, jabluszko lub inny deserek 14:00 : obiadek z mieskiem lub rybka, od jutra zaczynamy dzialac z zoltkiem 17:00 : 150ml mm j/w 22:00 : 180ml mm j/w w miedzyczasie bardzo duzo pije herbatki, sokow lub wody. w razie jakby ktos sie "przyczepil do zageszczania kazdej porcji mleka, od razu wyjasniam ze robimy tak od 4 mca z racji tego ze sie nie najadal (rada pediatry).

Gość heheheheheheh
Mamy bardzo podobnie do Kasiulka, aktualnie synek ma 6,5 m-ca 8- 180ml mleko plus 3 plaskie miarki kaszki mannej nestle bezcukrowej. 10- II sniadanko np soczek przecierowy, jogurcik Bobovita, kilka chrupków kukurydzianych. 12:30- obiad, sama robie zupki, teraz do warzywnej dodajemy miesko, ryby, żółtko. Ok 200ml. 15:30- 180 ml mleka 18- podwieczorek- deserek, mały słoiczek jabuszka, gruszek lub innego owocu, soczek przecierowy. 20- 210 ml mleka plus kaszka jaglana holle i kleik. Mały śpi cale nocki od ok 3/4 m-cy. Nie podaje herbatek, nie jestem do nich przekonana, wole przepoic soczkiem bez cukru bądź woda.

Gość bukkkkka
co oznacza ten skrot mm? bo jasnowidzem nie jestem.