Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

liszaj.

Dziewczyny która z Was zna się na doborze stanika?

Polecane posty

Gość te verde unplugged.
To wtedy bierzesz FF, czy cokolwiek innego. Nie boj sie 'duzych' literek.

te verde.... :) jak kupiłam 75 cm w obwodzie,a dziewczyny tu piszą,że powinnam mieć 65 to nic dziwnego,że mam luźny. Ogólnie piersi trzyma dobrze,nawet chirurdzy po operacji piersi takie polecają bo biust jest w miejscu itd.

no ale o tym pisze, ze powinnjo sie zapisac na pierwszy od prawej, zeby z biegiem czasu przejsc na srodkowe a pozniej coraz ciasniej, bo jednak staniki delikatnie moga sie "rozciagac" :) dlatego ja mowie mam 80 w obwodzie ale zapinka na pierwsze od lewej czyli najciasniej czyli jak mam probowac? 75f?

Gość te verde unplugged.
Cos kolo tego. Naprawde ciezko powiedziec nie znajac wymiarow. W tesco sa takie male zestawy do szycia za niecale dwa funty, tam jest miarka, zmierz sie (ciasno pod biustem i w miekkim staniku albo bez), wskakuj na lobby biusciastych, szukaj wypowedzi Best Bra na kafe, skorzystaj z kalkulatora z poprzedniej strony, i do dziela!

Gość te verde unplugged.
Liszaj - a maja oni w ogole 65e? Skoro tak Ci sie podoba (ale wyraznie napisalas, ze sie rozciagnal, a nie ze od razu byl za duzy, wiec nie jestem pewna...) to kupuj. Tylko wyciagnij wnioski, jesli znowu sie rozciagnie.

Gość echechech
liszaj, jak za luzny obwód a miska ok to z obwodem idziesz w dół a z miską w górę agnieszka ale nie rozumiem w anglii myslałam ze jak 75 to po e mozesz przymierzyć F?? ja mam tylko 1 stanik porzadnie dobrany sklepowo (65G) aqle nie stac mnie na tak duze wydatki, poza tym u nas to wszystkie przy tych rozmiarach bardzo zabudowane a ja lubie głebokie dekolty wiec pokupowałam w bon-prixie i te które udało sie dopasowac miskę po prostu pozwezałam w obwodzie

Gość a osobno jestem ja
na poczatek taelka i mierzenie tylko z wlasnego doswiadczenia Wam napiszę, ze jednak dobrac miseczke czasem jest trudno. a to dlatego, ze biust moze byc d e ale same wiecie, ze biust a biust to jednak roznica sa biusty pelne biusty osadzone blisko siebie obliczyc trzeba, ale podstawa mierzyc na ciało

te verde.... Zamówię ciaśniejszy to wtedy zobaczę jak się spisze :) zawsze jak się ciut rozciągnie to przepnę zapinki. Niestety w tym 75c zapinałam od razu na te ostatnie,na jak najciaśniejsze...tak mi pani doradzila,wiec jak mi się rozciagnal to go juz przepiac nie moglam

Gość te verde unplugged.
Probuje znalezc ten stanik na stronie triumpha i nie moge. Ale znalazlam jakis sportowy o rozmiarowce S-L, a to juz dyskwalifikuje firme mocno w moich oczach.

echechech a z tego sklepu bon-prixie zamówiłaś z neta,czy masz u siebie ten sklep?

te verde sorki to jest trophy n a nie energy www.allegro.pl/triumph-triaction-trophy-n-kolor-bialy-80-d-i2212198147.html na allegro maja ale nie ma 65 e a te s-l to są staniki ale w formie top-ów

Gość echechech
te verde znam forum biuciastych i 'zalecenia' w rodzinie krawiectwo mamy we krwi, wierz mi ze zwężam tak że sa zwężone wiem tylko ja. miski są na miejscu mostek przylega jak trzeba (czasem też muszę łączenie misek skrócić żeby włanie było dobrze) niestety nie każdy stanik da się zwęzić i nie zawsze miska stanika zamówionego przez neta okaże się taka jak trzeba, przy tanich stanikach nie opłaca się zwracać, wtedy dogaduje się z kuzynką albo koleżanka:) jak mam 68 cm w obwodzie to do zwężenia mogą isć tylko 70 lub bardzo wąskie 75 (nie wiem jak to wytłumaczyć ale czasami 75 jest węższa niż 70, kupując przez allegro patrzę na rzeczywistą długosc obwodu w cm przed i po naciagnięciu)

Gość te verde unplugged.
Zazdroszcze tego 'krawiectwa', tez bym tak chciala. Cos, jesli sie nie robia przez to trojkatne to 'well done'. Liszaj - na stronie triumpha nie znalazlam, ale to niewazne, wazne, zebys Ty znalazla. Tylko bron Boze nie konsultuj sie z triumfowymi ekspedientkami, one Cie wrzuca w 80 i udowodnia, ze za gruba jestes a 65 to na dwunastolatki tylko ;)

Gość echechech
zamawiałam na allegro, ale staniki to są te same co bon-prix sprzedaje ale sportowych mają niewiele. Kupilam na początku na chybił trafił i okazało się nawet że kilku nie musiałam zwężać a i miska o dziwo była dobra, ale kilka musiałam odsprzedać bo albo obwód dużo za luźny albo miska z mała... aczkolwiek opłaciło mi się, w sklepach krakowa nie dostałam czego szukałam i działałam w desperacji i frustracji :)

te verde... :D masz rację,'mądrym' paniom w sklepie podziękuje za 'wiedze' jakby co to się udam do forumowych ekspertek;) Dziękuję Wam ślicznie za wszystkie odpowiedzi 🌼 Pozdrawiam i miłego weekendu życzu :)

Gość echechech
te verde aż poszłam sprawdzić ale to chyba w duzej mierze od wybrania fasonu zależy, bo żaden z moich staników trójkatny nie jest. ale jak pisałam nie kazdy stanik się da, trzeba zamierzyc i zobaczyc sportowych sie nie da, tzn trzebaby cały na czesci rozłozyc i od podstaw składac a za drogie sa na takie zabawy:(

Gość te verde unplugged.
Echech... - no to masz albo szczecie, albo talent, albo i jedno, i drugie 🖐️

Gość krola11980
Piękne staniki widziałam na desirebutik.pl mają szeroki wybór rozmiarów i modeli, dzięki temu na pewno coś wybierzesz dla siebie.