Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

liszaj.

Dziewczyny która z Was zna się na doborze stanika?

Polecane posty

chodzi o to ze mam sportowy stanik 75 c ale obwód jest za luźny i czy musze kupic sobie wtedy 70 c czy 70 d, w biuscie mam 89cm a pod 71 kurcze pomozcie mi,musze zamówic z neta stanik bo u nas w sklepie nie ma tych co chce,a nie chce źle zamówić. Dzieki za odpowiedzi

Gość kiedys jedna fryzjerka
tak wlasciwie to powinnas miec 65 E

a jesli nie maja 65 E to wez 70 D

Gość bububuuu
albo 70 d

ja ostatnio caly dzien spedzilam na szukaniu stanika i znalazlam jeden :o 80e powinnam miec 75e ald znowu 75e ma za mala miseczke :/ a mi chodzi o to zeby obwod byl mniejszy i dlaczego tak jest ze rozmiar 75e ma mniejsza miseczke od 80e? ja nie kupuje pod te tabele bo tak naprawde kazda firma ma wlasna rozmiarowke, najlepiej jest isc i meirzyc, ale jesli nie masz takiej mozliwosci, to masz chociaz mozliwosc odeslac stanik z powrotem jesli bedzie za maly/za duzy?

ok dzięki a jeszcze pytanie pod biustem luźno się mierzymy czy ciasno? Bo luźno to mam 71cm a ciasno jak zmierze to mam 69 kurcze masakra z tym doborem:/ zawsze mam z tym problem

wiem co mowie :) zawsze korzystalam z jakichs tam tabel w necie i niby mialam 80 b....dopiero niedawno weszlam na madra strone i (okazalo sie ze powinnam miec 75 c i teraz bielizna lezy idealnie!), gdzie pisalo ze mierzac obwod pod biustem powinnismy odjac 5...a gdy wychdozi np. po odjeciu 73 to zaokraglic do 70...i pozniej rozmiar miseczki dobieramy. Teraz nawet jak rpzez neta zmaowie stanik to zawsze idealnie pasuje...http://www.magic-bra.pl/cms.php?id_cms=9

Gość echechech
1. jakie dane podaje producent i czy tego samego producenta stanik kupujesz w teorii dany obwód i miska powinny byc zawsze takie same, ale z doswiadczenia wiem ze 70 d i 70d to wcale nie musi byc to samo 2.http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/

Gość masz prawie moje wymiary
ja mam 70 i w 90 70d ewentualnie przymierzac 70dd to cos pomiedzy taka pol rozmiarowka ale nie kazda firma ja ma

agnieszka zawsze jest tak ze czym wiekszy obwod pod biustem to miseczka automatycznie robi sie wieksza...wiaodmo ze kobieta z rozmiarem 65 D bedzie miala mniejsze piersi niz ta z 90 D

Gość te verde unplugged.
Pod biustem ciasno i jeszcze odrobine odejmujemy (przy Twoim 69cm wychodzi stanowczo 65). Miseczka o tej samej literce (np e) przy 65 i 70 bedzie inna, na Twoje wymiary wychodzi 65e. Jesli codzi o satniki sportowe, najlepszym o jakim slyszalam jest shock absorber, sama polecam. One sa dosc ciasne, wiec moze lepszy bedzie weikszy obwod. http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index.php?pod=71&w=89

Gość echechech
w biuscie w miekkim staniku - luźno pod biustem na wydechu i ciasno, zaokraglamy w dół

no niekoniecznie tak jest :( przeciez sa kobiety ktore za grube i maja male piersi a obwod np maja 80 albo 85, bo sa po prostu grube sa tez takie kobiety ktore sa chude i maja duzy biust, i co wtedy? moja znajoma szczuplutka a ma miseczke d albo nawet e to nie jestsprawiedliwe bo mi ejst cholernie cos ciezko znalezc 70 za ciasne wiec 75idealnie ale znowu miseczka d za mala, dd za mala, e ciasna :( a juz 80e jest idealna ale na zapieciu sa te 3 zapinki i zapielam na pierwsza od lewej czyli troche go ponosze i znowu trzeba kupic nowy :( w tych chwilach zazdroszcze dziewczynom co maja male piersi

chcę z triumpha zamówić,więc chyba będzie możliwość zwrotu,ale też nie widzi mi się odsyłać co chwilę:) chcę taki sam stanik zamówić,tylko właśnie żeby obwód był mniejszy,miska leży dobrze

Gość te verde unplugged.
Triumph jest raczej do d*. Zainwestuj w porzadny stanik.

ja nigdy bym sie nie odwazyla stanika kupowac przez neta majtki tak ale stanik jednak to ejst taka rzecz ze musi lezec dobrze, musi dobrze wygladac, itp wiec trzeba przymierzac ;)

agnieszka ale ja mowie o miseczce...miseczka o tej samej literce np. e bedzie wieksza u osoby z obwodem 90 niz u osoby z obwodem 65...jak kobieta jest gruba a ma male piersi to sobie ma miseczke a lub b...a obwod ma duzy...ale zawsze stanik 60 A bedzie sie roznil wielkoscia misezek ze stanikiem o wiekszym obwodzie

Gość te verde unplugged.
Agnieszka - czyli wynika z tego 75f (albo ee). Poczytaj sobie forum biusciastych i bedziesz wiedziala, gdzie szukac. Wnioskuje, ze pod biustem masz lekko powyzej 80cm, tak?

ale ten co mam to chwalę sobie to energy n,ale niestety pare razy założyłam i obwód jest luźny,źle dopasowała ekspedientka. Do sklepu triumpha mam 70km bo u nas w triumphie nie ma sportowych,więc wolę z neta zamówić.

agnieszka ja czesto kupuje bielizne na allegro zawsze u tej samej osoby i zawsze bylam bardzo zadowolona

Gość te verde unplugged.
Agnieszka - to zasuwaj do sklepow typu Yoshi w Poznaniu, bo jak widzisz typowe sklepiki bielizniane Twojego rozmiaru nie maja. Sprawdz na wyzej wspomnianym forum gdzie sa dobre sklepy, ja pamietam tylko ten, bo akurat tam mieszkalam.

Gość te verde unplugged.
Chwalisz sobie, bo Ci sie po paru razach obwod rozciagnal? Ja z moim SA chyba przesadzilam, bo kupilam ciasny, i po jakims roku uzytkowania jest tak samo ciasny. Chyba bardziej sie nadaje do chwalenia.

no wlasnie nie wiem ile mam pod biustem, bo nie mam miarki ale jak mierze staniki o obwodzie 75 to sa dobre, 75 za ciasne teraz mam 80 ale wlasnie z tylu sa te 3 zapinki, i ja mam na pierwsza od lewej, czyli mam troche "ciasniej" mam nadzieje ze wiecie o czym mowie :) bo jak sie kupuje stanik to powinno sie na pierwsza zapinke z prawej zapinac. dlatego wiem ze 75 jest idealny ale wlasnie z miseczka juz gorzej :( bo 75e jest za ciasny troche, a 80e jest dobry ale znowu ten obwod

no wlasnie juz nie meiszkam w poznaniu jestem teraz w uk, i duuuzo sklepow obeszlam i lipa niektore maja duze rozmiary niby nawet do g albo h ale co z tego skoro wzielam e to idealnie pasowal dla kobiety ktora ma c

Gość te verde unplugged.
Powinno sie zapinac jak najluzniej, zeby miec mozliwosc 'sciasnienia' potem, jesli sie rozciagnie. Bez zmierzenia sie pod biustem daleko nie zajdziesz. Ja tez kiedys myslalam, ze w obwodzie 70 mi za ciasno, a to dlatego, ze okoliczne sklepy 70 mialy glownie A i AA, wiec logicznie, ze sie nie zapniesz, skoro piersi sie nie mieszcza. Teraz nosze 70E. Po latach w 75A.