Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grgtrg

Od kiedy wasze maluchy jeździły na rolkach?

Polecane posty

Gość grgtrg

Tak z ciekawości pytam. Wiem że niektórzy ortopedzi radzą żeby dopiero po ukończeniu 4 lat ale bo ja wiem... pewnie można wcześniej w niektórych przypadkach i gdy dziecko nie ma jeździć jednorazowo zbyt długo. W każdym razie za rok moja córa będzie miała 3,5 roku. Mogę myśleć już tak wstępnie o wspólnym jeżdżeniu w przyszłym sezonie tzn. latem?

Nigdy nie słyszałam wypowiedzi ortopedy na temat progu wiekowego co do rolek ;) Zresztą jeśli Twoje dziecko chcę rolki to ja nie widzę tu problemu :D Przecież nie będzie miała ich na nogach 24 h / 7 dni w tygodniu ;) Mój ma 6,5 roku i nie chcę się przekonać do rolek :)

moja ma prawie 3,5 roku i nie wyobrażam sobie jej na rolkach ... dopiero co nauczyła się sprawnie na rowerze jeździć, a gdzie tu myśleć o rolkach . Często widuję kilkultaki , ale to chyba mają tak z 5-6 lat i często wyglada to fatalnie i koślawo, bo tak jakby ciągną kolana do środka a brzegi stóp na zewnatrz.

Gość grgtrg
Aha, dzięki! Czyli mamy jeszcze duużo czasu...

Gość p. anna karenina ;
ja na rolkach jeździłam dopiero w podstawówce

Gość taka sobie jedna mama
4 latka

Gość hgk
Dziwne pytanie.Zastanawiasz się czy za rok dziecko będzie moglo jeździć na rolkach.Chcesz juz je kupić?Dziwne. Sama zobaczysz za rok na ile będzie dziecko sprawne i czy wogóle będzie miało na to ochotę.