Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szlakkkkk by to trafił

kupiłam na all spacerówkę która się pruje i kółko się tłucze. dla czego ja ?

Polecane posty

jestem zła i smutna że głowa mała ;/ zamówiłam wczoraj spacerówkę coneco juupi i dzisiaj przed 12 do mnie dotarła troche porysowany ale co z tego ? skoro po 1,5 h zobaczyłam jak wsadziłam w niądziecko że się pruje tutaj na oparciu te boczki... ok zadzwoniłam i w pon ma być kurier i mi to zszyją wyszłam na spacer i okazało się że strasznie tłucze się prawe przednie kółko nawet słychać je jak jadę po równej powierzchni zadzwoniłam i również powiedzieli że to zobaczą. Mam przeczucie że jeszcze się coś zwali :( gdyby nie to że byłam na spacerze już tą spacerówką to bym ją im zwróciła mam na to chyba 7-10 dni prawda ? ale teraz już przepadło skoro już ją używałam ? pocieszcie :( płakać mi się chce :( ja wiem że ludzie mają większe problemy

kurcze mogłam pomyśleć wcześniej o tym zwrocie w końcu mam na to 7-10 dni prawda ? tylko że teraz to już raczej nic z tego skoro już jej używałam ? proszę odpowiedzcie bo nie wiem... dopiero od niedawna kupuję na allegro

Gość myślę że możesz
im ją jeszcze zwrócić najlepiej będzie jak zadzwonisz i zapytasz

Gość ojejkaaaaaaa
współczuję ale skoro powiedzieli że na prawią to na pewno tak będzie nie martw się :) po prostu miałaś pecha i trafiłaś na ten wadliwy model ma też oddawałam wózek do naprawy w pon był kurier a w piątek miałam już wózeczek tylko że tan 3w1 amortyzator mi padł

Gość ojejkaaaaaaa
a co do zwrotu to nie mam pojęcia ale też coś słyszałam o tym że można zwracać towar w ciągu iluś tam dni popatrz na ich stronie

Gość 13sty piatek to co
.

Gość ojejkaaaaaaa
no własnie dzisiaj 13 piątek :) ale ja np nie wirze w takie zabobony :) pofatygowałam się i popatrzyłam na allegro i doczytałam się że można zwracać towar w ciągu 10 dni ale nie wiem czy również już używany i czy w twoim wypadku również. Może wy wiecie ?

o ktoś mi odpisał..... już myślałam że nikt się nie zlituje... bo nawet mąż już nie może mnie słuchać ;p ojejkaaaaaaa dzięki wielkie za informacje tylko ciekawe czy i w moim przypadku mogła bym oddać ten wózek ;/ pewnie nie... bo go używałam ;/

Gość 13sty piatek to co
po co go uzywałąs jak widzialas ze sie pruje?- odesles- zeszyja- kólko naoliwia i odesla ci ten sam zeszyj sama- naoliw kółko- zaoszczedzisz na czasie i kosztach wysylania

Gość 13sty piatek to co
zeszyj sama kółko naoliw- zaoszczedzisz na kosztach wysylki

po co go uzywałąs jak widzialas ze sie pruje? właśnie nie wiem po co !! jak dzwoniłam i zapytałam czy mogę go używać to powiedział że tak ale dopiero na spacerze wpadło mi do głowy to że mogę go odesłać w ciągu 7-10 dni ale teraz to już nie mam o czym marzyć ? no zaszyła bym sama ale myślę że to by się pruło dalej... a tak oni zaszyją maszynowo ? i myślę że wtedy będzie lepiej niż jeżeli bym to zrobiła sama kółko - ono nie skrzypi tylko się trzęsie tak jak by nie było dobrze dokręcone ale nawet nie ma jak go przykręcić... jest po prostu poluzowane przynajmniej tak myślę a koszty pokrywa sprzedawca

Gość 13sty piatek to co
PIERWSZY RAZ SŁYSZE ZEBY KOSZTY POKRYWAŁ SPRZEDAWCA- DOCZYTAJ

nie muszę nic doczytywać bo wiem że pokrywa sprzedawca :)

Gość tralalalalalal
Jeśli COŚ jest z winy sprzedającego to on pokrywa koszty, ale się musi na to zgodzić, spacerówka była używana (widać to po kółkach) chyba, że je umyjesz i nie będą nosić oznak używania, do tego musisz mieć paragon, oryginalne pudełko itd. żeby zwrot mógł nastąpić.

Gość tralalalalalal
generalnie jest tak, że ma się 10dni na to od chwili odbioru :) ale tak jak mówiłam przedmiot musi być odesłany w stanie nienaruszonym.

Gość bfvfdvf
chyba tylko w Pl takie cyrki.. wszedzie ale to wszedzie , w kazdym szanowanym sklepie, jezeli towar przy uzyciu staje sie wadliwy to masz prawo do reklamacji..przeciez kolko moglo ci odpasc po 3 dniach od uzytkowania, a material mogl sie spruć 6 dnia..i

Gość mama33332
Reklamacja będzie przyjęta to na pewno, ale nie zawsze sprzedający musi się zgadzać na zwrot gotówki, może zaproponować inny wózek.

Autorko, może zwrócić nie możesz bo już użyłaś wózka... Masz jednak prawo do reklamacji. Normalnie piszesz na kartce, że pierwszego dnia użytkowania wózek się popruł a kółko jest niedokręcone i prosisz o wymianę na inny. Albo o zwrot gotówki. Co reklamacji masz prawo w ciągu 2 lat. A następnym razem sprawdzaj towar jak ci go dostarczają

dzięki umyłam kółka pierwszy raz cokolwiek i wgl nie widać że był użytkowany zaraz je będę szorować dalej :) albo może tylko ja mam takie wrażanie że wgl nie widac ;/ sprzedawca reklamację uznał i poniesie koszty przesyłki. dzisiaj rano zadzwoniłam i powiedziałam że chcę zwrócić wózek i proszę o zwrot pieniędzy ale niestety powiedział że nie nie jest to możliwe ponieważ go używałam (wczoraj mu powiedziałam że byłam z dzieckiem na spacerze i wtedy kółko się telepało) ale wózek jak najbardziej ściągnie do siebie i naprawią i dostanę jeszcze jakiś rabat A dlaczego nie zgodził się za zwrot gotówki ? no tak używany był ale skąd miałam wiedzieć że z kółkiem jest coś nie tak skoro go nie używałam ? A jeśli zaproponuję zwrot wózka i żeby zamiast zwrotu gotówki wysłał mi taki sam wózek ? jest to możliwe ?? proszę odpowedzcie bo już nie chcę się temu facetowi narzucać chociaż jest bardzo miły :)

up proszę odpiszcie czy jest taka możliwość aby wymienili mi wózek na nowy w mojej sytuacji

up proszę odpiszcie czy jest taka możliwość aby wymienili mi wózek na nowy w mojej sytuacji

Gość pisze sie szlaG a nie szlaK
.

jeżeli rzecz jest nie używana przez ciebie to masz 10 dni na zwrot bez podania przyczyny ( tylko przy opcji "kup teraz" ) - takie jest prawo w polsce i nie ważne co piszą sprzedawcy o zwrotach, jezeli twierdzi że zwrotów nie przyjmuje to ciebie to nie interesuje, bo zgodnie z prawem mozesz tę rzecz po prostu zapakowac i wysłać spowrotem . Jezeli już użyłaś wózka to masz prawo do reklamacji a wysyłka jest na koszt sprzedawcy. Ja ostatnio kupowałam nowy rowerek dla córki, który po złozeniu okazał się wielkim chińskim śmierdzącym gównem. Sprzedawca nawet nie pisnął , że rowerek ma ślady złożenia, zwrócił kase i cieszył sie że negatywa nie dostał ( w opisie była informacja" rowerek solidny, wykonany z dbałością o detale) .

kurcze no nic ;/ trudno może go dobrze zszyją i naprawią to kółko i będzie ok