Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 84brunetka

ZUS

Polecane posty

Gość 84brunetka

Witam,moja umowa o prace skonczyla sie 29 lutego 2012 roku-2 dni przez skonczeniem sie umowy poszlam na zwolnienie-na 25 dni...za te 2 dni zaplacil mi zaklad-bo mialam jeszcze umowe,a co dalej ? Czy zus mi wyplaci za te 23 dni zwolnienia (zwolnienie zostalo odeslane do zusu) i w jakim terminie mi wyplaca?

Gość 84brunetka
dodam,ze to byla umowa na czas okreslowny...bylam pracownikiem tymczasowym,ale chyba to nie ma wplywu?

Gość będziesz nosić seksowne
to jest bardzo skomplikowana materia,zajrzyj do ustawy o świadczeniach w razie choroby i macierzyństwa i napisz pismo do ZUS,jak odmówią lub nie odpiszą odwołaj się do sądu,postępowanie jest całkowicie za darmo więc co ci szkodzi

raczej dostaniesz,z tych przepisów to wynika,pisz do ZUS Art. 7. Zasiłek chorobowy przysługuje również osobie, która stała się niezdolna do pracy po ustaniu tytułu ubezpieczenia chorobowego, jeżeli niezdolność do pracy trwała bez przerwy co najmniej 30 dni i powstała: 1) nie później niż w ciągu 14 dni od ustania tytułu ubezpieczenia chorobowego; 2) nie później niż w ciągu 3 miesięcy od ustania tytułu ubezpieczenia chorobowego - w razie choroby zakaźnej, której okres wylęgania jest dłuższy niż 14 dni, lub innej choroby, której objawy chorobowe ujawniają się po okresie dłuższym niż 14 dni od początkArt. 4. 1. Ubezpieczony nabywa prawo do zasiłku chorobowego: 1) po upływie 30 dni nieprzerwanego ubezpieczenia chorobowego - jeżeli podlega obowiązkowo temu ubezpieczeniu; 2) po upływie 180 dni nieprzerwanego ubezpieczenia chorobowego - jeżeli jest ubezpieczony dobrowolnie. 2. Do okresów ubezpieczenia chorobowego, o których mowa w ust. 1, wlicza się poprzednie okresy ubezpieczenia chorobowego, jeżeli przerwa między nimi nie przekroczyła 30 dni lub była spowodowana urlopem wychowawczym, urlopem bezpłatnym albo odbywaniem czynnej służby wojskowej przez żołnierza niezawodowego. u choroby.

Gość 84brunetka
dziekuje bardzo...czekam i czekam na te pieniadze...po 15 bede tam dzwonic

a jak nie to do sądu ,postępowanie jest całkowicie za darmo,nic nie ryzykujesz