Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RADEK!!

PRACA KURIER!!

Polecane posty

Gość RADEK!!

PROSZĘ O PORADĘ:: CHCIAŁEM NAWIĄZAĆ WSPÓŁPRACĘ Z DHL LUB INNĄ FIRMĄ KURIERSKĄ,PROSZĘ OSOBY KTÓRE W TYM PRACUJĄ JAKI JEST TO CHLEB ILE ZA KM BIERZECIE???CHODZI MI O TO CZY I JAK W TYM INTERESIE WAM IDZIE ,I KTO ZAKŁADA WŁASNĄ DZIAŁALNOŚĆ,GDYŻ WIĘKSZOŚĆ FIRM PODPISUJĘ UMOWĘ TYLKO Z TYMI KTO MA DZIAŁALNOŚĆ!! PROSZĘ O OPIS KTO W TYM SIEDZI!!!

Gość Nie rób tego!!
Siedziałem w tym prawie 10 lat. I jestem teraz w punkcie wyjścia. Oprócz straconych nerwów, zdrowia i pieniędzy. Nie ważne, w której firmie. Wszędzie jest tak samo. Praca od rana do nocy, a starcza na życie i paliwo. Jak auto się spierdoli, to już miesiąc za darmo pracujesz :)

Gość RADEK!!
TROCHĘ NIE TAK KOLEGO PISZESZ POWOŁUJĄC SIĘ MOIM PSEUDONIMEM!!!

Gość RADEK!!
NIE RÓB TEGO DZIEKI ZA TWOJĄ WYPOWIEDZ ALE OPWIEDZ ILE MASZ KASY ZA KM I MASZ ZAŁOŻONĄ DZIAŁALNOSC???

Gość Nie rób tego!!
Ja już w tym nie siedzę. Ale rok temu gdy zaprzestałem działalności wyglądało to tak: stawka 3,50 za stop (jeden punkt. Odbiór lub doręczenie przesyłki. Nie ważne ile paczek - może być 1, może być 100) 0,03 zł za 1 kg. (liczone dla paczek powyżej 5kg. Jeżeli masz dobry rejon (jako nowy - nie będziesz takiego miał - bo nikt ich nie odstępuje) dziennie zrobisz ok. 60 stopów i 500-800kg. W tym czasie przejedziesz ok 50-100km, Jeśli masz rejon słaby: 30 stopów, 300 kg i zrobisz 250 km. Musisz być w pracy ok 7 rano, pracujesz do 20. Jak chcesz, to Ci zaraz napiszę symulację kosztów.

Gość RADEK!!
oj bardzo chętnie jeżeli masz czas to napisz będe wdzięczny!!!

Gość RADEK!!
no powiem szczerze że mój znajomy chwali sobie sam już zgłupiałem!! TO JAKĄ PRACĄ SIĘ ZAJĄĆ ŻEBY ZAROBIĆ MAM PRZYJĘCIE CÓRKI I NIE MOGĘ SIEDZIEĆ W DOMU!!

Gość Nie rób tego!!
OK. 1. Musisz kupić samochód. Optymalnym samochodem jest średni bus (Transit, Ducato) w wieku ok. 5-7 lat. Nowszego nigdy nie odrobisz, stare auto za 10 tys. zł, będziesz ciągle naprawiał (jeżeli potrafisz sam, w trakcie pracy to ok, jeżeli nie to masz przesrane, bo nikt Ci nie da wolnego na naprawę samochodu - masz podstawić auto codziennie - podpisujesz takie zobowiązanie w umowie. koszt ok. 30 tys. zł - miesięcznie (rata, lub amortyzacja) - ok 800-1000zł 2. ZUS - 1000zł miesięcznie (jeżeli to twoja pierwsza działalność, to przez pierwsze dwa lata płacisz ok.300zł) 3. Telefon (musisz dużo dzwonić do klientów) ok. 150zł 4. paliwo - zależy jaki masz rejon. W mieście 500zł trasy nawet do 2000zł 5. Ubezpieczenie towaru (średnio 2% wystawianej faktury) 6. biuro rachunkowe (nawet, jeżeli umiesz, nie będziesz miał czasu i siły na prowadzenie papierów) 150-200zł Do tego raz w roku pełne ubezpiecznie auta: ok.2500zł Opony raz na dwa lata ok. 2000zł Róznego rodzaju awarie i nieprzewidziane koszty musisz liczyć 200zł/mies. Razem miesięcznie Ok. 3000 - 3500 - TO SĄ STAŁE KOSZTY!!! Jeszcze oczywiście, od tego co ci zostanie zapłacisz podatek i wyjdzie ci, że realnie zarobisz w zależności od rejonu 1000 -2000zł NIE WARTO!!

Gość Chung. Tzong
o kurde, jak to czytam no to przesrane

Gość znak zapytaniaaaaaaa
moj maz byl kurierem na dzialnosci pzrez 5 lat. teraz juz nas w poslce nie ma. pierwsze 2 lata byly super. zostawalo nam ok 4tys zl. oczywiscie plus/minus. mniej niz 3,500 nie bylo. w tym placilam leasing 2300,podatek, paliwo(ok 2000). zusy srusy. pozniej bylo coraz gorzej:) zmniejszali stawki. do "Nie rób tego!!" w jakiej firmie pracowales? i skad stwierdzenie,ze wszedzie ejst tak samo? jedna firma trzyma sie wysokich stawek i mozna zarobic niezle.

Gość michailkonwent
Przecież niektóre firmy daja samochody... i pensja jest stała nie wiem co ten gosc bredzi tam wyżej... hahah Boże ^ ^ Może pracowałes u rumunów

Gość michailkonwent
* NIEROB TEGo Bredzisz człowieku Bredzisz, bo teraz DHL,siódemka itp daja samochody i stawki stałę a nie stawki od ilości przesyłek, kończ waśc pan i idź spac

Gość RADEK!!
A JAKIE MIELIŚCIE ZAROBKI NA CZYSTO!!! I JAK PŁACILI ZA KM...

Gość Nie rób tego!!
michailkonwent - mylisz dwa rodzaje pracy kuriera. Można pracować na własnej działalności (I O TO RADEK PYTAŁ) i do tego się odnosiłem. To, o czym ty piszesz to zatrudnienie u podwykonawcy jako kierowca.

Gość Klll
bZDURA! DHL nie daje zadnych samochodow, stawki sa coraz mniejsze, kary coraz wieksze, srednio wyciaga sie 1500 zl, jak masz dobry rejon, jak nie to nawet tyle nie wyciagniesz, praca od 7 do 20

Gość RADEK!!
czy jeszcze ktoś jest w stanie mi powiedzieć coś na ten temat???zapraszam do rozmowy!!

Gość RADEK!!
czy jeszcze ktoś jest w stanie mi powiedzieć coś na ten temat???zapraszam do rozmowy!!

Gość RADEK!!