Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

soft&cream

4 tygodniowy niemowlak- czy nie je za duzo? ile jedza wasze bobasy?

Polecane posty

witam. moj synek do tej pory pil 90ml ok 7 6 razy dziennie + 2x 50ml herbatki koperkowej. a od kilku dni zamiast 90pije 150! potem duzo mu sie ulewa albo wymiotuje. polozna mowi ze maly jest lakomy, i mam dawac mniej (maly wtedy placze i chce jeszcze) albo dawac herbatke (wypija 100 albo 150ml) to normalne?

Gość Na moje oko to niesamowicie
dużo je. Pogadaj z mądrym lekarzem, bo gadanie, ze 4-tygodniowe dziecko jest łakome to jakieś bzdury. Poradź się mądrego pediatry.

mam mu dawac mniej ale on placze, chce jeszcze, denerwuje sie i nie chce spac. dam mu te 120 albo 150 to spi ale ulewa mu sie wiec na jedno wychodzi. smoczek wypluwa. czy jesli bedzie pil tyle herbatki nic mu nie bedzie?

Gość ZAJEBISTA LACHA :D
karmisz piersią czy mm?

w poniedzialek idziemy bo martwie sie. ciocia doradzila zeby mleko (podaje mu mm) zageszczala troche budyniem smietankowym. co myslicie?

Dziecko może płakać nie z głodu, a dlatego, że ssanie je uspokaja, i w momencie, gdy zabierasz pierś/butelkę wyrywasz go z takiego fajnego relaksu ;) Herbatek bym nie podawała, to sam cukier. Lepiej daj dziecku wody, jeśli faktycznie chce pić.

Gość mvcxmkjc.,x,.cel
budyniem? żartujesz chyba? :o i ty sie jeszcze zastanawiasz nad tym :o

wiesz co? a moze ma kolki?dzieci wtedy jak boli brzuszek to jedza wiecej bo to daje chwilowa ulge.przynajmniej tak pani doktor mi wyjasnila gdy moja mala miewala kolki.zdecydowanie je za duzo.w tym wieku dziecko powinno jesc ok 7x90 ml.i pije tez troche za duzo.

Jak mm, to nie dawaj za dużo. I nie zagęszczaj, dziecko jest jeszcze na to za małe, a już pomysł z tym świństwem śmietankowym z torebki to już, z całym szacunkiem dla cioci, debilizm.

Skład pierwszego z brzegu budyniu: skrobia kukurydziana- sól- aromat- barwnik :O Ciocia niech się stuknie :O

Gość Migracjaa
Zagęszczać 4tygodniowemu niemowlęciu? Nawet pierwszy "skok rozwojowy" związany ze zwiększeniem apetytu jest później, ok. 6go tygodnia.

Gość W żadnym razie nie zagęszczaj
a już napewno nie budyniem!!!!!!!!!! Mleko przeciw ulewaniu (AR) można podawać, ale jeśli jest problem z ulewaniem, a nie problem z ulewaniem po przejedzeniu. Napisz też, czy dobrze dziecko odbijasz. Maluch powinien jadać np ważąc 4000g -to 400 ml na dobę (może nieco więcej, ale nie dużo więcej) na zasadzie x gram - x:10 ml

z tym budyniem poprostu pytam. nie daje i nie dam mu. ale jak dzidzius ma kolki to placze, a on tylko jak mu biore butle. moze faktycznie sie uspokaja? ;) tylko szkoda ze mu smoczek nie pasuje :p