Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo nie wiem wwse

Pożyczka w PKO.

Polecane posty

Czy jeżeli na moje nowo założone konto w PKO wpłynęły jak na razie dwie wypłaty to dostanę już pożyczkę ? (5 tys zł). Podobno trzeba mieć 3 wpływy z tytułu wynagrodzenia ale kiedyś pani z banku powiedziała mi, że można spróbować po dwóch. Więc jak to jest ?

Gość w pko tak jest
?? Ja miałem w millenium 3 wplaty po 5tys zl i wtedy zaproponowali mi pozyczke

Gość nie ma to za bardzo wpływu
czy masz konto czy nie i czy są na niego wpływy bo to znaczyłoby że obcy klient nie dostanie wogóle pożyczki, jeśli to dopiero dwa wpływy to najlepiej zaświadczenie od pracodawcy dostarczyc , tu od razu nasuwa się pytanie czy dopiero co cię zatrudniono czy pracujesz u tego pracodawcy już jakiś czas a dopiero teraz założyłaś konto i na jak długo cię zatrudniono, ważne są też dane typu wiek, czy posiadanie rodziny o innych zobowiązaniach nie mówię bo to i tak wyjdzie . od razu dodam że jeśli jesteś bardzo młodą osobą, i dopiero pracujesz od tych dwóch miesięcy to mimo że nie posiadałabyś rodziny tzn nikogo na utrzymaniu raczej decyzja będzie odmowna. jeśli masz jakieś pytania pisz

Pracuję 1,5 roku, miałam konto w nordeii. Mam umówę do końca 2014 roku. Tak jestem młoda, mam 22 lata. Jak założyłam konto to dostałam odmowę :O podobno dlatego, że nie było żadnych wpływów.

Gość w pko tak jest
jaką umowę? To jest na umowe heh? Ja dostalem z millenium na 10tys i wcale nie pracuje,nie mam stalych zarobkow itd bralem przez internet ta pozyczke

Umowę? Napisałam, że dostałam odmowę :( W millenium przez internet dostałeś pożyczkę? Nie wierzę :)

nie jest prawdą że dostałaś odmowę z powodu braku wpływu na konto , tak jak mówię oznaczałoby to że tylko klienci PKO mieliby szanse na pożyczkę a tak nie jest, czy przedstawiałaś zaświadczenie? i czy od początku pracujesz u tego samego pracodawcy? czy kiedykolwieg brałaś gdzieś jakieś pożyczki? raty? i czy wogóle masz zdolność , jeśli masz umowę do końca 2014 to jedynie na ten okres mogą ci udzielić tej pożyczki, przy bardzo niskich dochodach może nie wyjść zdolność ale to wątpliwe. teraz bardzo zaostrzono procedury i zmieniła się metodyka więc ogólnie trudniej otrzymać pożyczkę, ja niestety często spotykam się z odmową właśnie u klientów twojego typu tzn-osoba młoda, pierwsza praca od niedawna, najczęściej z adnotacją że zbyt wysokie ryzyko kredytowe itp, pozostaje tylko iść złożyć wniosek i czekać na decyzję a póżniej poszukać innego banku ale to też nie za dobrze bo wsztstkie próby podjęcia pożyczki widać im ich więcej tym gorzej

Gość w pko tak jest
autorko :D przysiegam ze tak! Millenium ceni sobie klientow ktorzy maja wysokie wplywy. Juz drugi raz wziąłem od nich w ten sposob kredyt:)

nawet ostatnio chłopak dostał odmowę mimo że ma konto 5 misięcy i 5 wpływów z wynagrodzenia, zdolność miał, nikogo na utrzymaniu, raport dobty i odmowa na 2 tysiące z opisem że zbyt wysokie ryzyko kredytowe, śmieszne ale co zrobić?

Gość w pko tak jest
ja mam u nich konto,mialem sporadyczne wplywy raz 5tys, drugi raz po pól roku przelalem 5tyi i po mscu i jak logowalem sie na str banku to miale czerwonymi literami mamy propozycje pozyczki i pozyczke wzialem siedzac w domu :)

tak cały czas pracuje u tego samego pracodawcy. Ciekawe dlaczego ten chłopak dostał odmowę.. moja koleżanka w moim wieku poszła w grudniu do pko i dostała bez problemu 17 tys na 5 lat.. a miała umowę tylko do marca 2012 ! Co za bezsens..