Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 60kg-żywej-wagi-wita

2 tygodnie RAW-DIETY ! Da się schudnąć i poprawić wygląd? :)

Polecane posty

Gość już wolę jeść
skażone warzywa niż padlinę! :-O Jakbym umierała z głodu to też bym mięsa nie jadła, natura dookoła dała nam mnóstwo jedzenia, jadłabym trawę (zresztą uwielbiam koktajl z trawy) owoce itp. jedzenie jest wzędzie dookoła, ale padlinożercy widzą tylko chlew i rzeźnika :-O

Gość rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
do mięsa dochodzi jeszcze troche tych szkodliwości hormony, antybiotyki, zwierzęta sa żywione podłymi skażonymi paszami najpodleszymi wręcz karmami kanibalistycznymi dla nich, a co do gmo sa produkty oznakowane, że sa bez gmo, owoce i warzywa można obierac ze skórki cos tam to da, i można zdobyć warzywa z w miare ekologicznych upraw...

do mięsa dochodzi jeszcze troche tych szkodliwości hormony, antybiotyki, zwierzęta sa żywione podłymi skażonymi paszami najpodleszymi wręcz karmami kanibalistycznymi dla nich, a co do gmo sa produkty oznakowane, że sa bez gmo, owoce i warzywa można obierac ze skórki cos tam to da, i można zdobyć warzywa z w miare ekologicznych upraw...

Gość no spore wahania wagi
nie jest Wam zimno zimą na raw food??

Gość rebebebka
hmmm na raw food chyba można jeść rzeczy letnie podgrzewane do 60 czy iluś tam stopni, poza tym surowo się je około 80 % rzeczy wiec reszte mozna chyba na ciepło coś tam zjeść a rogrzac mozna się ćwieczeniami czy to ciepłym prysznicem :)

Gość 60kg-żywej-wagi-wita
Czy po powrocie do diety wegańskiej (czyli do gotowanych potraw a także ryżów, fasoli, kasz, ziemniaczków) można przytyć, po tych 2 tygodniach RAW ? Czy to prawda, że wątroba może się zepsuć przez RAW FOOD bo nie będzie miała co robić?

Gość raw to moja duma
u zwierząt pestsycydy rozwiaja sie tysiackrtnie bardziej niz u człowieka w oragznimie wiec zjadajac takie mieso to czytse zabojstwo.

Gość raw to moja duma
60kg-żywej-wagi-wita- raw to nie jeste dieta odchudzajaca.

Gość dieta rawraw
jestem na rawie ale nie 100% i chudnie się, ale co tam widzępoprawę stanu skóry, samopoczucia po żadnych kreach nie miałam tak ładnej cery jak już w kilka dni po jedzeniu zwiększonej surowizny wyeliminowaniu mięsa, ryb, nabiału z rzeczy przetworzonych zostawiłam jedynie chleb, od czasu do czasu zjem kawałek pizzy polecam

Gość gość
Sama jestem od jakiegos czasu w 90% na raw (jem od czasu do czasu pieczone bataty i pieczarki) i moj cel to 100%. Nie tylko schudlam, ale tez mam wiecej energii i checi do zycia, moje stany depresyjne sie skonczyly, mam ladniejsze cialo i cere. Uzywam kremu nawilzajace do twarzy, ale jak wieczorem zapomne to nie mam wysuszonej, tak samo z cialem, jest sprezyste i nawodnione. Juz nie ciagnie mnie do soli, slodyczy, miesa i sera (ktory uwielbialam!), nawet jesli np. moj chlopak przy mnie je soczystego steka. Przygotowywalam sie do tej diety dosc dlugo, napierw odrzucilam mieso (ryby pozniej), na koncu produkty mleczne i nabial. Jedyna wada to to, ze dieta jest cholernie droga.

Gość gość
Mniej jeść przetworzonych produktów, a więcej warzyw i owoców. W swojej diecie korzystam też z soków wg. porad https://terapiasokami.pl/dlaczego-warto-pic-soki. Soki traktuję jak alternatywę raw. Dzięki sokom schudłam, wyzdrowiałam i odmłodniałam. Soki robię sama , nie kupuję w sklepie. Chodzę na jogę i biegam. Zdrowie i energia mi dopisuje.

Gość Dora

Uważam, że umiarkowana wegetariańska dieta wsparta sokami powinna zapewnić zdrowie i młody wygląd na lata. Od lat właśnie tak robię. Często piję soki własnej roboty wg. zaleceń terapiasokami.pl/dlaczego-warto-pic-soki, które zapewniają mi witaminy i enzymy dla zdrowia i urody. Jestem szczupła i mam dużo energii. Oprócz diety należy pamiętać o ruchu lub jakimś sporcie, bo sama dieta to za mało. Dobrze jest uodparniać się przed stresem (joga, tai chi itp.).