Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glupia glupia mama

boje sie ze moje 10miesieczne dziecko polknelo nospe:(

Polecane posty

Gość glupia glupia mama

nie wiem jak moj 10cio miesieczniak otworzyl moja torebke i wyciagnal listek nospy...gdy to zauwazylam gryzl ten listek a jedna tabletka spadla na ziemie...boje sie ze gdy gryzl to mogl zjesc inna tabletke, nie wiem co robic

Gość jhajdh
Najlepij zadzwonić do lekarza i zapytać.

Gość Kruselka
Zadzwon na pogotowie to ci powiedza co robic czy nie wywolac czasem wymiotow

Gość nowomoda
miałaś tam inne tabletki? może dawaj mu póki co dużo pić a jakbyś zauważyła jakiś stan podgorączkowy albo, że go coś boli (wiem, trudno to stwierdzić) to jedź na dyżur do lekarza, on pewnie skieruje cię do szpitala ale może nie będzie się nic złego działo

Gość nimma
do lekarza idź albo zadzwoń chociaż. tabletka nie działa od razu więc co z tego że teraz bryka? reaguj póki można coś zrobić bo póki co można wywołać wymioty albo wypłukać żołądek a po upływie jakiegoś czasu już nic nie zrobisz bo się wchłonie.

Gość jhajdh
Boże... No dzwoń kobieto do tego lekarza. Ile jeszcze osób ma Ci to powiedzieć?

Gość zxderr
Od jednej tabletki przeciwbólowej ma mu coś być? Nie przesadzacie trochę? Nie połknęło amfy, tylko zwykłą nospę wyluzujcie przewrażliwione mamuśki :O

Gość 10 cio miesieczniak nie przełk
nał by tabletki- zakrztusiłby sie

Gość nimma
nospa nie jest przeciwbólowa a rozkurczowa -taka różnica. a poza tym z tego co jest napisane w ulotce to szybko się wchłania więc pewnie już po sprawie. a czy dziecko połknęło to inna sprawa. nie było mnie przy tym wiec nie wnikam.

Gość jhajdh
Tez uważam, że ic mu nie będzie ale jakby to o moje dziecko chodziło mimo to zadzwoniłabym do lekarza.

Gość MamaMisiaaaa
Moj kiedys polknol tabletke antykoncepcyjna.. mial 1.5 roku i otworzyl zamek w torebce

Gość nimma
no dokładnie -najlepiej poradzić się lekarza -choćby telefonicznie. Sama miałam akcję z lekiem i dzieckiem a po konsultacji z lekarzem dowiedziałam się że nie ma się czego bać. Ale to już należy do oceny lekarza.

Gość nawet jak polknal
ta no-spe to i tak nic mu sie nie stanie. ja bym nic nie robila.

Gość kasia!!!!!!!!!!!!
ja bym zadzwoniła do lekarza, do przychodni, na pogotowie...gdziekolwiek byle pogadać z lekarzem.

Gość chcemyzycnormalnie
e nic mu nie bedzie, nie panikuj to jest rozkurczowe. A tak na przyszłośc pilnuj swoich rzeczy i miej większy porzadek w domu bo kto to widział,aby dziecko bawiło się torebką ? Mniej internetu tv a więcej zajmowania się dzieckiem i porzadku

Gość hertathartujh
ze matki panikary to glowny temat do wysmiania akurat w tym przypadku moze nie ma zagrozenia zycia, ale nie mozesz z obawy przed wysmianiem ryzykowac zdrowia dziecka!!!!

Najważniejsze by leki nie były w zasięgu ręki dziecka ;) Teraz nic się nie stało,ale nigdy nie wiadomo co może jeszcze połknąć,ile i jakie mogą być skutki.