Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jakoś daliśmy radę

Mój mąż nie wziął urlopu po moim porodzie :( :(

Polecane posty

Gość a ja a ja
moj m mial tydzien wolnego od dnia kiedy ja poszlam do szpitala wiec jak wrocilismy do domu to mial jeszcze 4 dni wolnego i potem wszystko sama i jakos dalam rade on pomagal jak wracal z pracy..czasami bralam prysznic i mylam zeby dopiero o 17 i jakos przezylam wiec troche was nie rozumiem...

wszystko zalezy od dobrej organizacji, poza tym noworodek dużo spi, nie mogę słuchac tych narzekań jak to cięzko z małym dzieckiem bo to nie prawda, to brak zaradności matki i tyle, mąż ja może brać wolne niech wezmie, ale jak nie to po co ta obraza majestatu od razu, trzeba wziąć się w garść i jakoś to bedzie

Gość do Kleklekleklekle
też sama wychowywałam, do tego mąż miał nieduże wynagrodzenie i mamy jedno dziecko, żadnego więcej, nie mam zamiaru zapieprzać 24 godzin na dobę, owszem dzieci są fajne jak się ma dużo kasy i można kogoś nająć do pomocy

Mój wziął tydzień wolnego, ale nie zaraz po porodzie tylko jak juz wróciłam z dzieckiem do domu :) Oczywiście było to bardzo miłe, ale nie konieczne jeśli chodzi o pomoc przy dziecku :)

Gość lulek_kozodoj
Musialam z wszystkim sobie sama poradzic i jeszcze pomoc mezowi, bo sie rozchorowal. Tesciowa mi z 2 razy zrobila zakupy, a mama nie mogla przyjechac do mnie i pomoc. Bylo mi ciezko i smutno. Nigdy wiecej porodu i niemowlakow!

Moze byc tym razem krucho z urlopem meza po porodzie,a ja mam juz dwojke z czego jedna trzeba odprowadzac co rano do szkoly,licze na pomoc kolezanki wrazie co,ale mam nadzieje,ze nie bedzie potrzeby.Mieszkamy za granica,wiec sprawa utrudniona :(