Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justinka 00000000

w zeszłym roku w jednym z miejsc pracy niczego nie zarobiłam. Muszę złożyć PITa?

Polecane posty

Gość justinka 00000000

Była to umowa zlecenie w pewnej firmie, w której nie udało mi się niczego sprzedać. Nic nie zarobiłam. Czy muszę wypełnić PIT-a wpisując tam po prostu wartość zerową?

jeżeli chcesz możesz chyba wypełnić tzw. PIt "0" (zerowy) o tym że nie osiągnęłaś żadnych dochodów, jeżeli potrzebujesz do czegoś takiego poświadczenia ale generalnie, skoro nie miałaś dochodu, to nie miałaś obowiązku płacić podatku, czyli nie musisz składać pit

Gość dziś na pomarańczowo
nie, bo nie osiągnęłaś żadnego dochodu.

Gość dziś na pomarańczowo
nie osiągnęłaś żadnego dochodu, więc nie musisz.

Gość bebebebebebe
lepiej sprawdź przepisy bo z tego co kojarze w tym roku sie zmieniły i Pit musimy składać zawsze nawet jeśli dochód/przychód jest zerowy

Gość justinka 00000000
właśnie nie byłam tego pewna czy muszę złożyć czy nie. Nie zarobiłam w tej firmie ani grosza, więc zgadza się, nie mam z czego odprowadzić podatku. Pytałam się jeszcze babki w informacji urzędowej, powiedziała, że nie trzeba składać jak nic nie zarobiłam, ale mimo to nie byłam pewna i chciałam się jeszcze Was zapytać ;)

Gość justinka 00000000
właśnie nie byłam tego pewna czy muszę złożyć czy nie. Nie zarobiłam w tej firmie ani grosza, więc zgadza się, nie mam z czego odprowadzić podatku. Pytałam się jeszcze babki w informacji urzędowej, powiedziała, że nie trzeba składać jak nic nie zarobiłam, ale mimo to nie byłam pewna i chciałam się jeszcze Was zapytać ;)