Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaudik1255

mam 17 lat i zostane mama..

Polecane posty

Gość mam zloty srodek na to!!!!
no i ciekawe czy ten twoj przyszly maz bedzie z toba do usranej smierci tylko dlatego ze ,ksiazkowo''wychodzisz za maz :D:D:D zeby kiedys ci nie przyszlo przyznac ze mlode dziewczyny moga miec szczesliwsze maluzenstwo i byc lepszymi matkami od takich IDEALOW JAK TY..... A jesli 17-letnia dziewczyna pyta czy bedzie dobra matka mimo mlodego wieku,to nie uwazam zeby to byloglupie pytanie....cieszy ja ten fakt,wczuwa sie juz w role,ciekawi ja jak to bedzie,boi sie pewnie tez-i ma wszystkie typowe watpliwosci i obawy jak jazda przyszla mama....! Ale co ty o tym mozesz wiedziec....,przeciesz nie masz dzieci...-zajdziesz w ciaze to sie udzielaj:P na razie nie masz nic w tej kwestii do powiedzenia,bo zwyczajnie o tym nie masz pojecia...:D:D:D:D TYLE

Gość ona19901112
mam zloty srodek na to!!!! ojjjjj .... ty też chyba masz 17 lat.... ale to nic.... jakby to była tak na 100% planowana ciąża to by nie pytała czy będzie dobrą matką ....skoro jest według ciebie tak "odpowiedzialna" to zanim zaciążyła byłaby pewna że będzie dobrą matką.... myślisz że ja nie chciałabym mieć dzieci ?? chciałabym bardzo bym chciała , ale co z tego skoro nie mogę dziecku dać dobrego życia ? niby mam prace, mój nażeczony też. ale co z tego ? właśnie nic ..... wy 17-18 czy nawet 20stki nie zdajecie sobie z tego sprawy,ale jak już się dziecko urodzi to poczujecie jak to ciężko nawet z facetem.

kochaniutka,jestes dla mnie za smarkata....,i za malo doswiadczona zeby mi prawic jakiekolwiek moraly.To raz. A po drugie-jak juz powiedzialam-udzielaj sie jak zajdziesz w ciaze... Kazda przyszla matka,nie zaleznie od tego ile ma lat-cieszy sie i boi jednoczesnie jak to bedzie kiedy dziecko przyjdzie na swiat. Bez wzgledu na to czy ciaza jest planowana czy nie...!!! I nie wpieraj mi takich kitow ze jak sobie zaplanujesz ze chcesz miec dziecko-to podczas ciazy nie bedziesz miala lekow o przyszlosc-swoja i dziecka. Pieniadze to nie wszystko mloda panno. a tak na marginesie-mam juz dzieci:)

Gość ona19901112
mam zloty srodek na to!!!! nie zamierzam się z tobą kłócić skoro masz już dzieci to sama wiesz że nie jest tak łatwo , bo trzeba właśnie nie tylko mieć pieniądze ,ale i czas przede wszystkim cierpliwość i dużo miłości. dla mnie 17latka która zaszła w (podkreślam) planowaną ciąże nie jest ani odpowiedzialna ani mądra. powiedzmy że ma faceta od 2ch lat,mieszka z nim (choć nie pochwalam bo rodzice nie powinni jej puścić, a wbrew temu co ktoś wcześniej napisał policja może odprowadzić nieletnią z powrotem) no i co czuje się w tym wieku na tyle zakochana i pewna że planuje mieć dziecko ??? nie chce skończyć studiów ?? ani zapewnić dziecku normalne życie ? ja rozumiem wpadki i staranie o dobrobyt ale czegoś takiego nie rozumiem i tyle.

Gość thththnt
dla mnie 17latka która zaszła w (podkreślam) planowaną ciąże nie jest ani odpowiedzialna ani mądra no dobra ale do czego ty zmierzasz? czy ona pyta czy jest odpowiedzialna czy madra? czy ktoś tu tak twierdzi? poza tym chyba za mało masz informacji żeby ją oceniać, bo sam wiek niewiele mówi. Zawsze taka jesteś wyrywna do pochopnego oceniania?

ja napisalam ze policja nie moze nic zrobic,bo mielismy taki przypadek w rodzinie.....Jesli dziewczyna przebywa u chlopaka w domu-W BREW WLASNEJ WOLI- wtedy policja moze interweniowac,ale jesli z wlasnej,nieprzymuszonej woli-to nic nie mozna zrobic,mimo ze nie ma 18 lat....takie mamy prawo. A tak swoja droga to co by ci dalo ze policja przyprowadzi ci dziecko do domu jak ono za chwile znowu ucieknie do chlopaka...:O A tak swoja droga,rodzice w takich sytuacjach sa bezradni,nie czarujmy sie. Zakladam,ze Ty masz studia skonczone-a jak piszesz nie bardzii cie stac na dziecko..... Wniosek jakis...??? A jesli juz sie tak upierasz przyy tych studiach,to na nauke nigdy nie jest za pozno. Dziewczyny pracuja,studiuja i wychowuja dzieci,ktore sa niejednokrotnie lepiej wychowanie,niz te wycackane,i wychuchane przy mamie,co stale siedzi w domu przy dziecku..... Dziewczyna nie tyle jest moze pewna-co NAIWNA. Mlodzi ludzie maja prawo do naiwnosci...

Gość ona19901112
Dziewczyna nie tyle jest moze pewna-co NAIWNA. Mlodzi ludzie maja prawo do naiwnosci... właśnie podkreśliłaś bardzo ważną rzecz, owszem młodzi ludzie mają prawo do naiwności, ale dlaczego przez to ma cierpieć małe dziecko ? \ a co do pieniędzy , to owszem jestem po studiach mam inżyniera , robię magistra i stać mnie na dziecko , ale co z tego ? pieniądze to nie wszystko .... nie chce mieć dziecka bo mnie na to stać... chce mieć dziecko bo mnie na to stać i wiem że poświecę mu całą swoją miłość , a nie oszukujmy się w wieku 17 lat chcesz się wybawić , uczyc, a nie wychowywać dziecko

no a to nie zmienia faktu ze odpowiada za to co robi...,i na razie o braku odpowiedzialnosci nie mozna powiedziec.... Takie moje zdanie.

Gość ona19901112
mam środek na to !!! ok ona jest odpowiedzialna za to co robi .. z tym się zgodzę, ale mam prawo mieć swoje zdanie za co mnie zjechałaś, moim zdaniem osoba w wieku 17 lat nie myśli do końca racjonalnie, to jest taka "pierwsza miłość" , a moge się założyć że on ją zostawi.ale nawet nie o to chodzi. osoba w wieku 17 lat tak naprawdę nie ma pojęcia ile ta ciąża będę ją kosztować (i nie chodzi mi tu o pieniądze) wierzy że jak będzie w ciązy to ta wielka miłość będzie na zawsze, wykorzystuje się biednym niewinnym dzieckiem. i skoro uważasz że to ok, to ja nie mam już nic do powiedzenia tylko szkoda mi takich kobiet jak wy .

dlaczego uwazasz ze jej dziecko bedzie cierpiec...??? no chyba przesadzasz...! dziecko kocha swoja mame jaka by nie byla! i nie musi jej stale wisiec na dupie zeby bylo szczesliwe...!Kazde malzenstwo chce miec tez czas dla siebie,dziadkowie tez moga zajmowac sie wnukiem! Wlasnie ze nie kazda nastolatka w wieku17 lat chce sie uczyc i balowac z soboty na sobote! Ty myslisz ze wszyscy sa tacy sami??? To czemu jedni sa domatorami,drudzy nie? A Ty wydaje mi sie bedziesz taka matka,ktora nie odstapi dziecka na krok,bo bedzie ci sie zdawac ze jak znikniesz z pola widzenia,to dzieciak bedzie nieszczesliwy:O Wyrosnie pozniej na niedojde zyciowego.... DZIECKU SIE NIE POSWIECA-DZIECKO SIE KOCHA I WYCHOWUJE. ZAPAMIETAJ TO SOBIE.BO TO BARDZO WAZNE.:)

Gość jolkisa
dziecko już w drodze, więc nie ma najmniejszego sensu pisać dziewczynie, że jest za młoda na bycie matką. Ważne, żeby być szczęśliwym, a nie zgorzkniałym i z poczuciem przegranego życia jak niektórzy.

Gość ona19901112
tak dziecko będzie kochać matkę taką jaką jest, dlatego dzieci kochają matki pijaczki i inne meliny i co uważasz że takie dzieci nie cierpią >???? rozumiem że nie każda nastolatka w tym wieku chce się uczyć, ok jej sprawa, ale to nie znaczy żeby od razu zaciązać , nie chce się uczyć niech sie zajmie sobą niech sobie zmarnuje życie i tylko sobie , ale po co ma marnować życie dziecku ?? twoje podejście jest za proste, każda matka ma kochać i być dobrą matką i koniec nie ważne są okoliczności.... ale to że matka kocha nie zaczy że dziecko jest szczęśliwe pojmij to.

NO I O TO CHODZI;) Dziecko to blogoslawienstwo...:) Trzeba sie cieszyc,ze sie nie zachorowalo na jakas paskudna chorobe,tylko bedzie dzieciatko:) A z maciezynstwa trzeba czerpac radosc:) a nie poswiecac sie dziecku i uwazac ze za to poswiecenie nalezy sie medal....:O Glowa do gory autorko:) Bedziesz najwspanialsza mama na swecie dla swojego dzieciatka:):):) POZDRAWIAM:)

Gość cieciorka00000
mam zloty srodek na to!!!! pojebana jesteś tak samo jak autorka

Gość cieciorka00000
mam zloty srodek na to!!!! pojebana jesteś tak samo jak autorka

Gość ona19901112
mam złoty środek na to !! skoro ty serio popierasz autorkę to współczuje i twoim dzieciom nic więcej nei powiem

a ty pojmij to ze dziecko przy ktorym matka jest 24 na dobe,i ma kasy jak lodu-tez nie musi byc szczesliwe...! A niby dlaczego???? raz mowisz ze kasa niewazna...zeby dziecko bylo szczesliwe raz mowisz ze to ze matka kocha -tez niewazne...zeby dzieciak bylszczesliwy... No to uogulnij to w koncu! MATKA MA MIEC 20- PARE LAT,MIEC MEZA I SKONCZONE STUDIA ZEBY DZIECKO BYLO SZCZESLIWE ,TAK...? BO 17-LATKA SIE DO TEGO NIE NADAJE.... Jestes smieszna! Autorka nie mieszka w melinie,nie jest pijaczka ani narkomanka. Mieszka ze swoim facetem i jak napisala na finanse nie narzekaja.dZIADKOWIE POMAGAJA.... Wiec co cie tak boli...? i DOKLADNIE TAK JAK NAPISALAS-MATKA KOCHA SWOJE DZIECKO NIEZALEZNIE OD SYTUACJI! TAK UWAZAM! a TO ZE BEDZIESZ MIALA MEZA NICZEGO CO NIE GWARANTUJE...:o ZA PARE LAT MOZE CIE ZOSTAWI I ZOSTANIESZ TAK SAMO SAMA Z DZIECKIEM JAK WROZYSZ AUTORCE! Mozna powiedziec ze sama jestes naiwna myslac,ze bedziesz miala lepiej od autorki bo bedziesz starsza mama...z lepszym wyksztalceniem..... .....

popieram czy nie popieram-przeciez nie w tym rzecz... Czy obrzucanie blotem kogos takiego jak ona,i w takiej a nie innej sytuacji zyciowej-to normalne...?I na miejscu?? To moze ma sie zabic,powiesic czy co??? Po studiach a glupia jak but:O Moze nawet nie tyle glupia ,co zakochana w sobie i bazduszna...:O I TY chcesz byc matka..?:D To TWOIM dzieciom nalezy wspolczuc. Ach....

a moim dzieciom nie musisz wspolczuc;) maja sie swietnie,sa kochane,niczego im nie brakuje,i sa bardzo szczesliwe:D:D:D-mimo ze pierwsze dziecko urodzilam mlodo i bez studiow:P Nara

Gość jolkisa
dlaczego ludzie uzurpują sobie prawo do oceniania innych, mówią im jak mają żyć i robią to w agresywny sposób. Co was tak naprawę obchodzi jej życie. To ona będzie musiała się zmierzyć z tą sytuacją. Jej życie, jej wybór. Myślę, że większość kobiet- nieważne od wieku- zastanawia się czy będą dobrymi matkami. Dziewczyna chciała podzielić się swoimi obawami, ale nie pisała, że to było niechciane dziecko, że zastanawia sie nad aborcją i takie tam. Zmarnowała sobie życie? Co za głupota. To zależy tylko od jej charakteru. Karierę może robić w każdym wieku, jeśli będzie chciała.

Gość Brendyfromlv4
dla mnie młoda mama to 20 - 22 lata , wcześniej to patologia , sory :)

Gość mloda mamaaaaa
to takze ta 40 zaraz po porodzie gluptasy....hehheheh:) a dziewczynie trzeba pomoc,doradzic,a nie dolowac glupimi tekstami. Nikt nie jest idealny i nie jedno glupstwo w zyciu zrobil...;)

Gość klaudik125
dzieku wszytkim ktorzy mnie nie wyzywali itd.. a tym ktorym sie nie podoba to po co wgl pisza.. ja pytalam czy bede dobra mama.. poniewaz czytalam dzis bloga.. gdzie sie wypowiadaly dziwczyny w moim wieku.. i niktore mialy ten sam problem.. ja jestem w 6 mies .. i poprostu sie zastanawiam.. bo mam duze doswiadczenie jesli chodzi o dzieci.. nie raz pracowalam jako opiekunka.. ale ze swoim jest juz inaczej..

Gość klaudik125
a po drugie moj chlopak praktycznie narzyczony kocha mnie po mimo tego ze jestem juz w 6 mies.. bo jak ktos napisal ze mnie zostawi jak bede w 5 mies bo nie bedzie mogl bzykac.. a czy zwiazek to jest tylko bzykanie.. moze dla niktorych tak.. ale nie dla nas..