Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmaltretowana

Czy stopery do uszu zadziałają?

Polecane posty

Gość zmaltretowana

Witam, chciałam zapytać, czy nie orientujecie się czy stopery zdadzą egzamin w przypadku uciążliwych remontowych hałasów? Sąsiad każdego dnia od godziny 7 rano do 21 wierci w ścianach i nie da się spać (pracuję również na nocne zmiany i jak wracam o 7:30 do domu to nie wiem czy jestem na placu budowy, czy w kopalni). Dzisiaj (sobota) myślałam, że zawału dostanę jak jak parę minut po 7 uruchomił wiertarę. Dosłownie usiadłam na łóżku i nie wiedziałam co się dzieje! To trwa już 3 miesiące i mam dość. Szukam jakiegoś sposobu żeby móc funkcjonować we własnym mieszkaniu. Czy takie woskowe stopery cokolwiek pomogą? Proszę o opinie. :(

Gość frabiliti
Sąsiedzi... znam ten ból i tą narastającą agresję w stosunku do nich. Mój problem polega na tym, że cierpię na bezsenność i jeśli uda mi się zasnąć (a często mi się nie udaje i wstaję nie przespawszy nawet 10 min) powiedzmy koło 6 rano, a mili sąsiedzi tłuką się od 7, to wychodzi mi 1h snu na dobę :( Znam ja to doskonale.

Gość co z tego
przy wiertarce nie zadzialają

Gość wtfwtfwtfffgf
trochę pomogą. stopery są bardzo skuteczne, ale niestety na odgłosy wiercenia czy walenia młotem, to do końca nie zadziałają, bo to sie całym ciałem odczuwa te wibracje od wiertary. zreszta po co sie pytać- szkoda ci 1,50 zeby samej sprawdzić? trochę na pewno wytłumią

Gość danka6
sprawdzą się, ja spałam z kumpelą chrapała aż szyby dzwoniły, cos tam dolatywało ale wyciszało.Teraz mam starszą sąsiadke nad sobą co suwa metalowymi krzesłami po płytkach - - jazgot jak cholera! ale jej nie przegada, bo wtedy jeszcze bardziej jeździ😡

Gość 123f312
idz i zglos to to spoldzielni mieszkaniowej albo wspolnoty

Gość danka6
sprawdzą się, ja spałam z kumpelą chrapała aż szyby dzwoniły, coś tam dolatywało ale wyciszało.Teraz mam starszą sąsiadke nad sobą co suwa metalowymi krzesłami po płytkach - - jazgot jak cholera! ale jej nie przegada, bo wtedy jeszcze bardziej jeździ😡

Gość danka6
123f312 idz i zglos to to spoldzielni mieszkaniowej albo wspolnoty i gówno wskóra, bo cisza nocna obowiązuje od 6ej do 22ej, a sąsiad kiedy ma zrobić remont ? WSPÓŁCZUJĘ autorce tematu< bo przez to przechodziłam jak sie wprowadziłam to jeden sąsiad skończył drugi zaczynał.

Gość zmaltretowana
Spółdzielnia mnie z pewnością oleje. W końcu każdy może sobie remont przeprowadzić :/ Najgorsze jest to, że mam ogromnego pecha. Najpierw remontował sąsiad nade mną, jakiś miesiąc po zakończeniu remontu zaczęła sąsiadka zza ściany- remontowała tylko jedno pomieszczenie przez 2 miesiące. Zaczynała szurać po 'mojej' ścianie o 6 rano!!! i nawet w niedzielę sobie nie odpuszczała. Jakiś tydzień przed końcem jej remonciku zaczęli sąsiedzi z dołu. Ale oni już przeginają. Wyburzali ściny (oczywiście w sobotę od 7:30 do 20 wieczór. Drgało wszystko, a mnie w łazience poleciały płytki ze ściany :( ). Najlepsze jest to, że właścicili nie ma. Mają dom pod miastem i tam sobie siedzą. Kontaktu z nimi nie ma żadnego, robotnicy przychodzą na 7 i walą ile wlezie. Oczywiście ich nic nie obchodzi - w końcu wykonują jedynie swoją pracę. Ma sa kra !!!!!

Gość wertysssska
Jak wrócą właściciele możesz im uprzyjemnić mieszkanie pod tobą. Jesteś w lepszej sytuacji, bo mieszkasz nad nimi :) Zawsze możesz polubić zamiast kapcioszków drewniaczki ;)

Gość wertysssska
Jak wrócą właściciele możesz im uprzyjemnić mieszkanie pod tobą. Jesteś w lepszej sytuacji, bo mieszkasz nad nimi :) Zawsze możesz polubić zamiast kapcioszków drewniaczki ;)

Gość wtfwtfwtfffgf
to nie jest do końca tak, że cisza nocna, a poza tym hulaj dusza. remont powinien byc jak najmniej uciążliwy dla mieszkańców i szybko i sprawnie przeprowadzony- takie dłubanie przez 2 m-ce dzień w dzień jest nie na miejscu. warto się przejść do spółdzielni- może mają jakieś własne przepisy dot. remontów- i negocjować- choćby i weekendy bez hałasu.

Gość gość
ja uzywam od lat, a wy? macie ulubione?

Gość gość
gość 2017.03.28 ja uzywam stoperow do uszu od http://profilaktykasluchu.pl/ i jestem z nich za kazdym razem rownie zadowolona. To bardzo przydatny produkt! tez polecam ich stopery. maja swietna jakosc. Bardzo polecam!

Gość gość
gość 2017.06.28 gość 2017.03.28 ja uzywam stoperow do uszu od http://profilaktykasluchu.pl/ i jestem z nich za kazdym razem rownie zadowolona. To bardzo przydatny produkt! tez polecam ich stopery. maja swietna jakosc. Bardzo polecam! tak na pewno. Warto sprobowac:)