Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Biała_Czekolada328

Rankingi

Polecane posty

Gość Biała_Czekolada328

Cześć. Dziś w internecie natknęłam się na ranking najlepszych do życia polskich miast. Z nudów wpadłam na pomysł, że może tutaj by też taki zrobić? Może wyjść z tego ciekawa zabawa :) Obojętnie czy będzie to ranking 5 miast, czy 10. A, i jeszcze dobrze by było, gdybyście uzasadnili swój wybór. No to zaczynamy! :)

Gość co z tego
ok ;) pisane na szybko: 1.Gdynia- miasto stale sie rozwijajace, nowoczesne, nad morzem, miłe do zycia, bardzo dobra komunikacja miejska 9 w skali na 10 2. Gdańsk- piekne miasto pelne zabytkow, ciekawych miejsc, terenow zielonych, komunikacja miejska 8/10 3. Zakopane- kocham to miasto, chociaz wielu go nie lubi, ja uwielbiam ten zakopianski chaos, tlumy ludzi na ulicach, wspaniale imprezy publiczne,koncerty, znakomita kuchnia góralska, folklor goralski, mnostow ciekawych miejsc w samym Zakopanem do zwiedzania i zabawy, blisko przepiekne Tatry , komunikacja miejska opiera sie na busach,ale jest bardzo sprawna, na wielu trasach busy kursuja nawet co 10 minut 4. Kraków- specyficzne,piękne miasto pelne zabytkow, magii, jakiegos czaru ktory roztacza na prawie wszystkich ktorzy tam przybedą, setki miejsc do zabawy, mnostwo miejsc do zwiedzania, mnostwo imprez,koncertow, festiwali, bardzo dobra komunikacja miejska 8/10,ale Kraków jest specyficzny rowniez dlatego bo nie wszyscy potrafia wsiaknac w ten krakowski klimat na pograniczu spleenu i czaru 5. Poznań- specyficzne miasto hardych,twardo stapajacych po ziemi ludzi, dobre do zamieszkania o ile ktos bedzie w stanie wejsc w poznanski klimat, sporo ciekawych zabytkow, miejsc,festiwali, terenow zielonych, komunikacja miejska dobra 7/10 6. Wrocław- miasto rozwijajace sie, unowoczesniane, obecnie mocno rozkopane, sporo zabytkow, fajnych imprez, festiwali, ale moim zdaniem miasto dosyc przereklamowane, komunikacja miejska dobra 7/10

Gość co z tego
biala czekoladka tutaj masz moj wybor

Gość Biała_Czekolada328
Oo, super! Ja bym bardzo chciała zamieszkać w Gdańsku lub Krakowie. Choć kiedyś chciałam wyprowadzić się za granicę, ale jednak zostaję w Polsce, bo zbyt kocham polskie zwyczaje i kulturę ;)

Gość Biała_Czekolada328
Tylko jedna osoba? :(