Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

effaclara

Papuga

Polecane posty

Gość to jest gil
tyle że ktoś go w photoshopie przemalował.

Gość cdsvdvfdvd
to jest papużka falista, ale o takim kolorze jeszcze nie widzialam falistej.

Gość to jest gil
bo to jest gil

serio? szkoda jest taka ładna delikatna. Początkowo wydawało mi się, ze to wróbliczka, ale właśnie też nie mają takich kolorów, tylko znacznie jaśniejsze bądź w ogóle zielone

Nie no gil to na pewno nie jest, maja inny kształt, są większe, bardziej okrągłe i ostrzejsze dziubki mają, musi to być papuga hmmm

Gość to jest gil
lubisz duże ptaki?

Gość ciajodjoa
Moim zdaniem to nierozłączka, ale jakiś rodzaj hybrydy.

Gość cdsvdvfdvd
no wlasnie dość nietypowy ma ten kolor, ale wydaje mi się, że to możliwe u falistych, aby taki się trafił.

Gość wpisz w google papuga falista
niebieska i wejdz w grafike to zobaczysz

mam juz sporo szukania za sobą, faliste są inne, mają przeciez te takie swoje plamki na skrzydłach, poza tym są znacznie większe od tej ze zdjęcia, albo w sumie już nie wiem, gubie sie, a chce właśnie taką papużke

Gość cdsvdvfdvd
faliste wcale nie muszą mieć tych prążków na skrzydłach. a na zdjęciu ciężko określić jakie wymiary ma ta papuga. poza tym jesli to faktycznie falista to młodziak, bo nie ma jeszcze nosa zabarwionego.

O faktycznie, słuszna uwaga :) Możliwe, że to po prostu młoda papuga falista, bo te plamki przeciez chyba nie pojawiaja się od razu?

Gość cdsvdvfdvd
z reguły raczej im się pojawiają od małego, ale są papużki faliste, które w ogóle nie posiadają tych prążków, np. http://hodowla-papug.pl/allegro/aukcja5/45.jpg jesi zalezy Ci na odpowiedzi to jutro późniejszym rankiem zapytam starszego, bo on tego hodował od cholery i może wie czy to falista czy może inna :)

O faktycznie niektore nie mają plamek :D Tak zależy mi na tym, będę wdzięczna jak zapytasz :)

Gość cdsvdvfdvd
nie ma sprawy, ale teraz juz spi, takze jutro zajrzyj na topik :)

Nierozłączka? prawdopodobne, ale one mają ciemniejsze głowy zazwyczaj, i w ogóle raczej rzadko spotykane są niebieskie hmmm mam już mętlik hehe ale dziekuje za kazde odpodziedzi

cdsvdvfdvd hej, wybacz, ze tak późno. ojciec stwierdził, że wygląda mu ona na nierozłączke :)

Gość faliste są cool
świry i towarzyskie trzeba mieć co najmniej dwie wychowałem się z nimi łatwo się udomowiają wyjebiste ptaki :D teraz córka ma kłucą i bawią się razem tata, tata bo papugi mi klocki podkradają :D :D ale obiad to z papugami je z jednego talerza one siedzą i gaworzą a aga je karmi :D a świry niemożliwe :D znają pare słów podstawowe to imię córki wołają albo witają się z nią jak przyjdzie ze szkoły to lecą do niej no bajka są :D

ja dwa razy miałam w domu faliste oswojone. kochanę są, to fakt, chociaz wredne czasami. i obydwie niestety zachorowały na coś i zdechły. jedną karmiłam antybiotykiem i nic nie dało. ponoć nagle padła i umarła. okropnie to przeżyłam. jak wróciłam ze szkoły i sie dowiedzialam, ze zdechła to ryczałam nad jej zwłokami cały dzień.

Gość co wy gadacie
to jest ta bank ta papuga, ale nie wiem jak one sie nazywaja po polsku bo nie ma na wiki polskiego artykulu! http://en.wikipedia.org/wiki/Parrotlet i te papugi sa swietne, obejrzyj sobie na youtubie filmiki jak podobna papuga mowi "excuse me" czyli przepraszam i inne rzeczy tez mowi (np. you silly bird) link do tej papugi: http://www.youtube.com/watch?v=0Iah8AZLEmc&feature=relmfu

Faliste są okropne, miałam kilka, małe wrzaskliwe potwory :P Polecam raczej nimfę - dłużej zyją, są inteligentniejsze i spokojniejsze, łatwo łapią kontakt z człowiekiem :)

Gość co wy gadacie
i jeszcze dodam ze to NIE jest nierozlaczka, bo nierozlaczka po ang to love bird. to jest parrotlet na milion milionow