Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qoqqoq

pytanie o allegro

Polecane posty

Gość qoqqoq

hej, mam pytanie, otóż jakieś 3 tyg temu kupiłam na allegro obudowe do telefonu, tego samego dnia zrobiłam wpłatę zwykłym przelewem na poczcie ale na payu, bo teraz z tego co zauważyłam nie można bezpośrednio na konto do sprzedawcy, i czekam już jakiś czas na przesyłkę, w koncu napisałam maila do sprzedającego, a on mi na to że pieniądze nie zostały zaksięgowane na koncie, o co chodzi?

Gość rf23r111
a dostałaś info od payU że wpłynęły pieniądze?

Gość qoqqoq
ta, dostałam info że sprzedaz zakończona i że pieniądze zostały przekazane sprzedającemu

Gość rst
wyslij mu foto lub skan potwierdzenia przelewu z poczty, do tego przeslij mu jakies potwierdzenie z payu. poinformuj o tym ze w przypadku braku wysylki towaru badz zwrotu pieniedzy zglosisz sprawe do allegro i na policje.

Gość rst
Powiedz mi @Krwawa Wilczyca co ma PP do tego, jak jest potwierdzenie z payu o wplacie przekazanej sprzedajacemu? Czytaj uważnie :p

Gość kasiakasiakasi
a może sprzedawca nie ma konta na PayU? to co wtedy?;/

Gość jakby nie mial tam konta
skonfigurowanego to bys nie dala rady mu wplacic pieniedzy na to. Niektorzy bezczelni sprzedawcy na allegro wysylaja towar dopiero jak maja pieniadze na wlasnym koncie pomimo ze maja potwierdzenie o wplacie na payu

Gość na częście...
"bo teraz z tego co zauważyłam nie można bezpośrednio na konto do sprzedawcy...." można, można :classic_cool:

Gość qoqqoq
ooo dzieki, zrobiła tak jak mi poradziliście, własnie napisałam do niego i załączyłam kopie dowodu wpłaty i screen z allegro,że wpłata została przekazana sprzedającemu już...