Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marysiazgor

Prawo pracy. Proszę o pomoc...

Polecane posty

Gość marysiazgor

Kochani, pracuje jako asystent sprzedaży w jednej z wrocławskich galerii. Wczoraj bardzo zle czulam sie w pracy i postawnowilam umowic sie na wizyte u lekarza (wizyta będzie w poniedziałek) zapewne dostane l4 do konca tygodnia bo mam wysokie gorączki i nie mogę wydusic słowa (jak co roku o tej samej porze zapewne mam zapalenie krtani). Moja kierowniczka od wczoraj wieczorem dzwonila do mnie z 15 razy pytając jak się czuję i czy będę w stanie pracowac w przyszłym tygodniu. mialam ustalony grafik na przyszly tydzien od poniedzialku do piatku codziennie po 8 godzin, jak moja kierowniczka dowiedziala sie, ze raczej pójdę na zwolnienie lekarskie do konca tygodnia to zmienila grafik tak, ze dała mi wolny dzien (w poniedziałek) ktory musze odpracowac w inny tydzien i poucinała godziny, które też będe musiala odrobić w ostatni tydzien miesiąca. co moge zrobic? to ewidentne oszustwo...

z tego co opisałes to kierowniczka nie chciałaby abyś poszedł na L4 i datego poszła Ci na taki układ.Natomiast jezeli już przedstawisz L4 to nic nie musisz odrabiac bo Ty poprostu w tym czasie jesteś chory, a tym samym Twoje ewentualne obowiązki musi przejąc inna osoba

Gość marysiazgor
ale ja pracuje w handlu. czasem pracuje po 10 godzin a czasem po 6. kierowniczka zmieniła mi grafik w taki sposób. jeśli dostaje l4 to wpisuje, że przepracowałam 8 godzin czy tak jak mam wpisane w grafiku np 6 godzin?

Gość upppppppppppppp
up

Gość Rambo 1987
Zaraz będzie tu Ferdynand Pryszczyc