Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biednulkaa

l4 po wychowawczym ?

Polecane posty

Gość biednulkaa

jak w temacie czy moge isc zaraz po wychowawczym na l4 (nie z powodu ciazy?:) i co z faktem, ze szefowa wreczy mi na bank w tym dniu wypowiedzenie?

Gość ggggggggggggggrrrrrraa
następna cwaniara noż kurwa mać, nic dziwnego, ze w tym systemi wiecznie brakuje pieniędzy. Mogę się niemal założyć, że w ciąży też pewnie minimum 7 miesięcy na L4

Gość fcdkdypo
Możesz spodziewać się kontroli z ZUS-u.Wszystkie zwolnienia po macierzyńskim, wychowawczym są podejrzane dla ZUS-u.Ja akurat pracuję w szkolle i do końca roku szol. zabraklo mi 4 tyg.Wiadomo , szkoła niechętnie przyjmuje nauczyciela , bo i po co, jak trzeb awystawić już tylko oceny i to robi ktoś , kto był na zastępstwie.Mialam problem z tymi zwolnieniami i na koncu jeszcze ZUS się zgłosił na kontrolę.

Gość biednulkaa
jak to mowia kazdy martwi sie o wlasne D :) takie czasy :P

Gość biednulkaa
ale co z faktem, ze w tym samym dniu w ktorym wrecze to l4 szefowa bedzie chiala mi wreczyc wypowiedzenie?

Gość ot co ....
pracownikowi na l4 nie można wręczyć wypowiedzenia, niech ktoś z rodziny dostarczy to zwolnienie. są wyjątki od tej zasady ale ty się na nie łapiesz. a poza tym pracodawca ma obowiązek przyjąć do pracy pracownice wracającą z macierzyńskiego, i zapewnić jej miejsce pracy, może zaproponować nowe warunki pracy a jeśli ty się na nie zgodzisz to wtedy dopiero ma prawo cię zwolnić ale nie może wręczyć ci wypowiedzenia na dzień dobry

Gość ot co ....
miało być: " nie łapiesz się na te wyjątki"

Gość biednulkaa
po wychowawczym moze mi wreczyc wypowiedzenie ot tak- juz nie jestem chroniona wtedy a umowe mam na czas okreslony do 2017

Gość ZrozpaczonyMag
a potem wielkie zdziwienie i płacz, ze kobiety zarabiają mniej od mężczyzn na tych samych stanowiskach :O wychowawcze, macierzyńskie, l4 i ciągłe przerwy na kawkę,papieroska i ploteczki. niby dlaczego mają mieć taka samą pensję skoro mają mniejszą wydajność ?

Gość biednulkaa
boli cie to? urodz dziecko i wychowaj go sam to pogadamy ok?:P

Gość biednulkaa
jest tam kto