Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tuczytam000

Biologia;) może ktoś wie?!?????

Polecane posty

Gość tuczytam000

Mam mianowicie taką głupią prace domowa w której nie wiem o co chodzi Melanizm przemysłowy jako przykład działania doboru naturalnego i trzeba to jakoś w punktach opisać :( coś tam o korze na drzewach i o motylach nie pojmuje tego w ogóle :( prosze o pomoc

Gość cos tam cos tam
np jak ciemny motyl usiadzie na korze to jest slabo widoczny dla zwierzat, ktore sie nim zywia. w ten sposob populacja czrnych motyli ma wieksze szanse na przezycie. natomiast biale motyle sa juz z daleka widoczne i maja niskue szanse na przezycie

Gość Sympatyczna Bożenka z Klanu
wzrost częstości form ciemno ubarwionych w siedliskach zanieczyszczonych przez przemysł w wyniku działania selekcji naturalnej. Przykładem jest motyl krępak (Biston betularia) występujący na uprzemysłowionych terenach Anglii w formie ciemno i jasno ubarwionej. Mniej widoczna forma ciemna na tle ciemnej od pyłów kory drzew, rzadziej padała ofiarą ptaków drapieżnych. W rezultacie tego zaczęła dominować forma ciemno ubarwiona na obszarach nie zanieczyszczonych.

Gość tuczytam000
ale to mam w punktach napisać ;(

Gość tuczytam000
ale nadal nie wiem jak to napisać w punktach:( tą panią porąbało

Gość tuczytam000
dobra dzięki

Gość trollo
coraz durniejsze te pokolenia. A podobno "reforma" edukacji miała sprawić, że będą umieli czytać ze zrozumieniem Chyba jednak lepiej było jak kazali się ton wiedzy uczyć, bo przynajmniej ludzie rozumieli co czytają i potrafili to potem napisać

Gość Lambadaqqq
nie dosc ze temat prosty jak drut bo tu nie ma co rozumiec tylko przeczytac opis zjawiska to jeszcze tępe dziecko rozkłada rece bo nikt w punkcikach tego nie napisał:/