Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak myślicie.....

Boję sie że podczas porodu dostanę

Polecane posty

Gość Jak myślicie.....

ataku tężyczki. czy może mi się to zdarzyć? Mam stwierdzoną tężyczkę ale nie wiadomo od czego ona jest. W ciąży miałam już 3 takie ataki. choruję na astmę i właśnie przez nią dostałam ataków gdyż straciłam panowanie nad własnym oddechem. A co dopiero to będzie przy porodzie kiedy wiem że jest strasznie trudno panować nad oddychaniem. Boję się ze cała zesztywnieję i przez to będą jakieś komplikacje:-( Nie chcę cesarki i z tego co wiem to tężyczka nie jest wskazaniem do niej, na znieczulenia u nas w szpitalu też nie ma co liczyć:-( Jestem taka wystrachana a to już nie długo.

Gość junn
a co na to lekarz?

Gość Jak myślicie.....
Lekarz powiedział żebym się nie martwiła na zapas, ale ja boję się że nie dam rady zapanować nad tym żeby spokojnie oddychać, każda przecież podczas porodu traci kontrolę nad sobą.

Gość mamama27
szczerze? to wtedy cię uśpią pewnie i zrobią cc - wg mnie po co się męczyć najpierw sn a potem cc - ja bym na twoim miejscu przede wszystkim znalazła sensownego gina co nie olewa tematu i ma jakieś pojęcie o twoim problemie

Gość Wiesz co, ja nie straciłam
panowania nad sobą podczas porodów, z tym, że mogłam liczyć na zzo po osiągnięciu określonego rozwarcia. Miałam to szczęście, że moje porody odbywały się cywilizowanie, bez krzyków, bez traumy. Niemniej, mając taką perspektywę jak Ty, ze już miałaś takie trzy ataki, to chyba zdecydowałabym się na cc i starała się z lekarzem to załatwić. WIele kobiet załatwia cc naprawdę bez wskazań, ze strachu poprostu, a Twoja sytuacja jest inna. Powodzenia.

Gość KWC
Nowa szminka, balsam czy tusz? Zanim coś kupisz, możesz sprawdzić co sądzą o tym inni :) Istna kopalnia wiedzy o kosmetykach :) http://j.gs/1702266/kwc

zmień ginekologa!!! astma i tężyczka są wskazaniami do cc!!! osobiście jestem przeciwnikiem cc na życzenie ale w twoim przypadku zrobiłabym wszystko co się da by miec cc dla konfortu swojegi i nie tylko bo co jeśli dostaniesz ataku przy partych? przecież dziecko możesz wtedy udusić :/

Gość Ja tez mam astmę
W ciąży brałam leki, ale podczas porodu nie były mi potrzebne wcale, nie dostalam ataku astmy, porod naturalny ale ze znieczuleniem mialam

Gość Ja tez mam astmę
Ja nie chcialam cc lekarz tez nie widział przeszkod do sn ale teżyczki nie mam to nie wiem jak to jest

Gość Jak myślicie.....
No właśnie ja też nie chcę cc, wolę rodzić sn. Wolę się pomęczyć z bólem parę godzin a niżeli potem cierpieć przez co najmniej kilka dni. Jedno dziecko już urodziłam mając astmę ale wtedy jeszcze nie miałam tężyczki. Wtedy też przez całą ciążę astma była nasilona a podczas porodu leków w ogóle nie potrzebowałam. Jednak teraz bardziej obawiam się tej tężyczki.