Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werwetwet

Masakra! Kot trzymany na łańcuchu!

Polecane posty

Gość werwetwet

zobaczcie zdjęcia (nie są drastyczne, tylko smutne): http://www.greyanimals.org/img_interwencje/2012-02_krowy_swinie_pies_kot/IMG_4744.jpg Ja pierdolę!!!! Po co trzymać kota na łańcuchu?! Trzymanie psa jest okrucieństwem, ale kota to już w ogóle! Po co? Tu cały artykuł: http://www.greyanimals.org/index.php?option=com_content&view=article&id=363%3Akot-na-acuchu-pies-sparaliowany-zagodzony-niech-zdechnie-krowy-winie-masakra&catid=44%3Ainterwencje&Itemid=100&lang=pl Kota zabrano, niestety właściciel zapowiedział że kolejnego kota uwięzi na łańcuchu.

Gość spierdalajaaaaaaaaaaaaa
powinno mu sie łep opatulić łancuchem i fiuta scisnac imadłeM! Podli ludzie, czy on nie ma sąsiadów? u mnie by takie cos nie przeszło, zwołałabym pare osob, a jest sporo milosników psów i innych i by mu łomot spuscili

Gość Co za swinia!
Kutasa mu upieprzyc!

Gość gummiiisia
co za skurwysynstwo :( po co ja to czytałam, i znowu placze :(:(:(:(

Gość werwetwet
Ale PO CO właściciel go uwiązał? Przecież kot nie atakuje ludzi.

Gość matko boska .....
jebane skurwysyny ;( ;( ;(

Gość 4535356
Widzieliście na innych zdjęciach, że szyję ma wyłysiałą od łańcucha? ;( Pewnie parę lat tak siedział uwiązany. ;(

Gość trollo
noż jak pier...lę jak można????? Biedne stworzenia

Gość nininyny
straszne :(

Gość kasia....29
ojej ;(

do mnie dać skurywysnów, ja już im pokaże.. to byłaby czysta przyjemność.

nie dosc, ze obcielam bym fiuta to wszystkie inne członki, pocharatała nożem i upierdoliła łeb siekierą.

Gość dlaczego ludzie sa tacy
podli?po co biorą zwierzeta?zeby je katowac?one nikomu sie nie poskarżą pies wygłodniały,kot tez,krowy zaniedbane usmarowane chude..okropnosc😠 gdzie ci ludzie maja serca?moralność?

Gość rqwrqwr
nie maja

Gość mariusz1..
skurwiele

Gość Smakosz...
Tak to jest z chamami kurwa jebanymi wsiok. Takich idiotów to trzeba lać batem i po ryju.Wtedy chodzą jak w zegarku.Wtedy się stają ludźmi.Jak im się w ten sposób nie pomoże to będą do śmierci bezdusznymi bestiami.Taka prawda.

hehe a swoja droga to sam bym tego nie wymyślił, kota na łańcuhu.. ciekawie to musiało wyglądać choć sam łańcuch dosyć cienki, ciekawe jakby miał grubszy to czy by jakoś urósł lepiej od dzwigania :D

Gość Acceleratorr
Wiejskie pojeby.Powinni im wszystkim z miejsca z liścia wypłacić a zwierzęta zabrać na wykurowanie by potem sprzedać.Synuś się tak opiekował zwierzętami że go cały w obejściu nie ma bo tnie z innymi nierobami samogon. A ten tekst a następnym na łańcuch to już lekka przesada.Dureń nie wiem że publicznie w ten sposób zapowiada tylko swą powrotność to de facto czynu zabronionego. Qrwa jaki jest sens trzymania Kota na łańcuchu?Czy te chamy to już zdurniały do reszty.Co taki Kot upoluje.Co mu myszy same się wystawią. Chwalą ludziom którzy przerwali ten koszmar i absurd.

kot na łańcuchu spełnia chyba tylko funkcję rozrywkową, jest zapewne bardzo zabawnym zjawiskiem ale maksymalnie jeden dzień, trzymanie tak na stałe to już faktycznie sadyzm :P

Gość jestem wstrząśniętaa
czy widzieliście jaką on ma łysą szyję od tego sznurka??? przecież to musiało trwać kilka lat!!

Gość HBGHJKM
nie rozumiem kurwa tego, jak to właściciel zapowiedział że nastepnego kota też przywiąże ???? Co jest kurwa ? To od czego jest policja albo służby od ochrony zwierzą, niech tego skurwysyna wezmą i mu łeb upierdolą a jak się boją to niech chociaż co dzień tam jezdzą i sprawdzają czy faktycznie to zrobił !!!

Gość Pro Memoriam...
Paradox tej sytuacji polega na tym iż to co już zrobili nie tylko temu kotu-[artykuł traktuje o sprawie znacznie szerzej...zagłodzony pies w praktyce do uśpienia,zwierzęta gospodarskie-krowy,świnie itd]to w obecnym stanie prawnym jak najbardziej przestępstwo. Jeśli potraktować to co zapowiedział "poważnie"-to stanowi to z uwagi na świadków przy których to powiedział dodatkowe obiciążenie go zarzutem umyślności za ten czyn karany i z ustawy o ochronie zwierząt i z kodeksu karnego.Refleksja jest taka. Niestety należy zacząć karać surowo za takie rzeczy.Jeśli ktoś nie jest w stanie utrzymać zwierząt w stanie wytyczonym prawami jakie mają to powinien zostać przymuszony albo do trwałego przywrócenia warunków w jakich mają prawo funkcjonować albo do zbycia ich komuś kto może im to zapewnić.W sytuacji przypożenia takich cierpień jak w tym wypadku wszystkie zwierzęta powinny być skonfiskowane i po wykurowanie sprzedane[Głównie bydło i trzoda chlewna].Z połowy uzyskanych środków powinny być pokryte koszty leczenia zwierząt czy zorganizowania ich sprzedaży[odpowiednio "prześwietlonym"kontrahentom]na mocy stosownej umowy z właściwym,zajmującym się tym organem. Reszta kasy powinna być podzielona pomiędzy właścicieli,wybraną organizacje odnosnie ochrony zwierząt itp Tak być powinno.Jeśli skutki takich zaniedbań miałyby postać nieodwracalnego i/lub śmiertelnego uszczerbku na zdrowiu zwierzęcia to powinno sprawcom grozić więzienie.Bez żadnych zawiasów chyba że zachodziłyby jakieś szczególne okoliczności.

Gość upssss
biedna kocina może stracić oko widać koci katar co za ludzie!

Gość jestem wstrząśniętaa
nie no, chyba będą to kontrolować i nie pozwolą uwiązać kolejnego kota.... strasznie mi żal tego bidulka, który pewnie kilka lat był tak przywiązany... Widać że on tam nie miał żadnej budki czy czegoś w tym stylu, po prostu małe poletko ziemi. To jakiś horror.

Gość larysssa
Jeszcze choroba to rozumiem - nie leczyli, nie mają kasy, dla nich to tylko głupi zwierzak, ale......KOT NA ŁAŃCUCHU?!?!?!?! W moim mniemaniu to jest zbędne, totalnie abstrakcyjne znęcanie się, sadyzm. O ile jest jakaś przesłanka by uwiązać psa (może atakować przychodzących ludzi, ale ostrzega gdy ktoś przychodzi), o tyle uwiązanie kota nie ma żadnego sensu - koty ani nie atakują, ani nie ostrzegają gdy ktoś wchodzi. Biedny, biedny kocuś. Strasznie wyłysiałą ma tą szyję, widać że on tak żył naprawdę długo.

Gość larysssa
Dodam, że dla mnie uwiązywanie psów to też okrucieństwo. Ale uwiązywanie kota to jest jakaś kosmiczna abstrakcja.