Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czyyyyy inna taka

CZy osoba od zawsze gruba może schudnąć?

Polecane posty

Gość czyyyyy inna taka

Wiem że to dziwnie brzmi, ale mi lekarka powiedziała, że jak ktoś od zawsze jet gruby to nie schudnie tak łatwo a najpewniej wcale ;/ Urodziłam się z nadwagą sporą, musiano rozcinać moją mamę (notabene mama i ojciec sczupli i piękni). Wazyłam sporo całe życie. Teraz mam 22 lata, 161cm wzrostu i waze 87 kg. Nigdy nie jadłąm wybitnie dużo, ale wiadomo że jakieś piwko się strzeli czy pizzę raz w tygodniu (nie jem wiecej jak 2 kawałków średniej, chłopak zjada resztę). Lubię warzywa i mogłabym opychać się ogórkami czy pomidorami zanurzonymi w occie i pieprzu z solą. Chciałabym schudnąć bardzo, 65kg to moim zdaniem waga idealna. Tyle wazyłam w pierwszej liceum i byłam super (od czasów gimnazjum nie urosłam ani cm.... w górę w każdym razie), miałam biust i biodra, ale nie wydawalam się gruba. Ech, moja wada to lenistwo. Jestem typem siedzącym, z chłopakiem (chudzinka!!) gramy na komputerze sporo, ja pracuję prowadząc sklep internetowy a na uczelnię mam dwa kroki. I nie mam psa żeby z nim biegać tylko kota, z którym przesypiam 12godzin dziennie. Jem 4-5 posiłków dziennie, na codzień pijęsłodzoną czarną herbatę, wodę gazowaną albo soki owocowe. Prawie codziennie jem słodkie płatki albo 3 kanapki na śniadanie, na obiad zwykle np. udko z kurczaka albo sałatkę albo zupę z proszku (nie jem złożonych posiłków, jem 1-2 produkty na posiłek).

Gość paniusia 66666
Ja jestem gruba może nie od zawsze, ale od 13 roku życia. W ciagu minionego roku pozbyłam sie 16 kg:), choć nadal mam nadwagę. Moja córka zawsze była pulchna. Jako 22-letnia kobieta schudła ok. 20 kg i jest teraz normalnie szczupła (rozmiar 36 - 38).

Witam, Każda osoba może schudnąć. Nawet jeśli od zawsze była otyła ( a Pani nie ważyła cały czas tyle samo), choć jednym moze być trudniej, innym łatwiej. Napisała Pani, ze jada sporo przetworzonych produktów (np. słodkie płatki, zupki instant czy warzywa w occie), tego rodzaju produkty nie sprzyjają szczupłej sylwetce choć nie ma to związku z ich kalorycznością. Aby w pełni ocenić Pani jadłospis, musiałabym zobaczyć go w całości i ewentualnie wtedy doradzić co i jak w nim zmienić. Może Pani napisać do mnie na maila (monikach@diety.poznan.pl) chętnie odpowiem na Pani pytania. Warto byłoby też wprowadzić więcej ruchu do Pani planu dnia. może razem z chłopakiem wybierze sie Pani na spacer (wtedy pies już taki potrzebny nie będzie;) minimum 30 minut dziennie i ma Pani ładniejszą cerę, lepsze krążenie, lepiej dotleniony organizm, a wszystkie te czynniki wpływają też pozytywnie na chudnięcie. Proszę o tym pomyśleć i nie słuchać, gdy ktoś mówi Pani, ze sie nie uda. Zdrowe zasady i niezbyt obciążająca dieta pomogą Pani zapanować nad Pani wagą. Przyda sie też odrobina motywacji i wiary we własne siły. Pozdrawiam, Monika Chrzanowska www.diety.poznan.pl