Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam się nad życiem

Co byście zrobili jakby wasze dziecko postanowiło dokonac takiego zabiegu?

Polecane posty

Co byście zrobili jakby wasze dziecko postanowiło dokonac takiego zabiegu? 1.Sterlizacja - chodzi o córke? 2.Wazektomia - chodzi o syna? 3. Aborcja????? - chodzi o córke? 4. Syn chciałby dac swojej dziewczynie pieniądze na aborcje? Co byście w takiej sytuacji zrobili?

Gość ghjkkk
jeżeli mieliby po jednym dziecku to jeszcze pochwaliłabym, nie sztuka narodzić i klepać biede

Od razu mowie ze pomijam tutaj moment w ktorym aborcja jest legalna, chodzi o wynik zapomnienia sie. U mojej znajomej syn 24 lata poddal sie wazektomii, gdzies za granica. Jej corka poddala sie rowniez podobnemu zabiegowi i ona teraz placze ze nie zostanie babcia. Zarowno jej syn jak i corka stwierdzili ze te zabiegi sa po to by zapobiec aborcji. Obydwoje sa dorosli, rozpoczynaja kariere i zamierzaja sie poswiecic wazniejszym dla nich sprawa niz zakladanie rodziny. I zadne z nich nie ma dziecka bo po prostu nie chca.

WYDAJE MI SIĘ, że poważnie porozmawialibyśmy o przebiegu, konsekwencjach i , co chyba najważniejsze, o przyczynach podjęcia decyzji.

U mężczyzny prawidłowo wykonany zabieg ma nieodwracalne skutki, ale z tego co wiem (mogę się mylić) kobieta może jeszcze zmienić zdanie. Jeżeli kwestia aborcji tyczyłaby się "wpadki", a dziecko było zdrowe (czyli nie ma mowy o sytuacja, którą wspomniałaś) to odradzałabym ze wszystkich sił. Jestem przeciwna takiemu "widzimisię" - trzeba było myśleć wcześniej.

Gość tyhjjj
są dorośli i mają prawo decydować o sobie, a, że znajoma płacze, ze nie zostanie babką to jej problem, niech zaopiekuje się cudzyym dzieckiem jako babcia

Gość jestem za aborcja
a gdyby chciało dokonać aborcji to jestem za tym, zarodek to nie dziecko,

Wazektomia i sterylizacja - jak by juz byli dorośli, samodzielni bądź w związkach to nawet nie spodziewałabym sie że mi powiedzą o takim czymś bo to ich prywatna sprawa a nie ze pytali by sie mamusi o zdanie. Jeżeli chodzi o aborcje to mam nadzieje ze uda mi sie tak wychowac dzieci aby były odpowiedzialne i myślały przed sexem a jak juz wpadna to brac odpowiedzialność za to. I pomagała bym im w tym oczywiscie. Ale aborcja stanowczo nie.