Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asddasdsd

Alternatywa dla pigułek... jaka?

Polecane posty

Gość asddasdsd

Chciałabym spróbować seksu bez gumki, ale nie zdecyduję się na antykoncepcję hormonalną. Co stosujecie Wy? I czy jest różnica brania tabletek przez miesiac, a np. przez rok?

Gość a ja nie robie
plastry

Gość asddasdsd
Właśnie o nich czytam... widzę, że nie sąw 100% zdrowe... poza tym nie chciałabym żeby było ten plaster było widać, a chodzę na siłownię :)

Gość a ja nie robie
no i co , że chodzisz na silownie koszulki chyba nie ściagasz

Gość asddasdsd
Ale plastra nie nakleja się na ramię?

Gość a ja nie robie
możesz go nakleić gdzie chcesz, na brzuchu, kolo lopatki

Gość echechech
plastry to też antykoncepcja hormonalna, jedynie omijają wątrobę w przeciwieństwie do tabletek. z metod niehormonalnych są błony dopochwowe i kapturki naszyjkowe globulki (ale się pienią) poza tym wybitnie nieskuteczne: kalendarzyk i stosunek przerywany

Gość asddasdsd
Dbam o opinię, coby sobie ludzie pomyśleli gdyby taki plaster zobaczyli, nie jestem jakąś dziwką żeby tak się z plastrem obnażać :O

Gość echechech
ja stosowałam pigułki i byłam z nich bardzo zadowolona, choć pierwsze mi nie służyły nie przytyłam a schudłam po 3 roku zaczął robić się cellulit więc odstawiłam całkiem zarówno tabletki jak i plastry ingerują w układ hormonalny... puki bierzesz super regulują i masz okres wyliczony co do dnia... przestajesz brać, cykl musi się czasami ustabilizować na nowo

Gość echechech
asddasdsd "Dbam o opinię, coby sobie ludzie pomyśleli gdyby taki plaster zobaczyli, nie jestem jakąś dziwką żeby tak się z plastrem obnażać " plastry trzeba kupić w aptece, pigułki też tak samo jak prezerwatywy i kżdy inny środek tak wiec czy to zdanie nie jest lekką hipokryzja? jeśli nie potrafisz kupić tego sama to znaczy ze nie jesteś gotowa na sex;)

Gość asddasdsd
Poprzedni wpis to podszyw. Czyli możemy przyjąć, że plaster jest tak samo skuteczny i mniej szkodliwy? A jak to stoi cenowo?

Gość asddasdsd
Spirala nie jest wskazana nierodzącym :)

Gość asddasdsd
męska rzecz, wyruchasz mnie jak sukę? :)

Gość echechech
teoretycznie, ale mnie jakoś plastry nie przekonały... nie lubię mieć nigdzie żadnego badziewia przyklejonego bo mnie drażni, poza tym od dziewczyn które stosowały słyszałam ze się brudzi na brzegach (tak jak normalny plaster przykleisz to po paru dniach też ładnie nie wygląda) i skóra pod nim czasem się przyżółca... dlatego ja mogę się wypowiadać o tabletkach, ale nie wypowiem się o plastrach bo osobiście nie jestem do nich przekonana. mój gin mówił że to bez różnicy jak o zdrowie chodzi. I nie ma nieszkodliwej antykoncepcji hormonalnej... wszystko od organizmu zależy albo nie bedziesz odczuwać efektów ubocznych albo bedziesz musiała raz czy dwa zmienić środek i dopasować do siebie.

Gość echechech
Myślę ze najlepszym rozwiazaniem dlaciebie jest udać sie do lekarza i porozmawiać z nim na temat wszelkich zalet i wad różnych środków antykoncepcyjnych i poprosić aby zasugerował jaka jego zdaniem byłaby najlepsza metoda dla ciebie... moja koleżanka np ma jakąś wkładkę typu kapturka hormonalną i bardzo ją chwali, ale nie pamiętam nazwy

Gość aabbbbbbbbccccc
jest kilka rodzaji spiral i byly niewskazane nie rodzacym jakiec 25-20 lat temu, idz pogadaj z modym ginekologiem...

Gość biznes łomem
plastry są straszne, zwłaszcza latem, odklejają sie jak się spocisz na słońcu, można go zgubić w morzu czy jeziorze, wygląda tandetnie, że wstyd się rozebrać, skóra od niego jest podrażniona w miejscu nalepienia, lekarze mówią, że wcale nie chronią wątroby tak, jak jest to reklamowane

Gość yguhjik
ja używam plastrów od trzech lat i napewno są lepsze niż pigułki które szkodzily mi na wątrba odkad używam palstrów evra już tych problemów nie mam, można je np naklejic na pośladek i gdzie by sie nie było to go nie widać, no opocz seksu:) a żeby mi się odklel zdarzyło mi się do tej pory raz. cena ciur przera za bo to 42 zł za opakowanie, tabletki sa naogol tansze ale coz u mnie na watrabe strasznie szkodzily. sa tez faktycznie kapturku ale to mniej wiecej to samo co preerwatywa tylko ze kobieta go zaklada a nie facet. i mi taki kapturek zdecydowanie nie odpowiadał.

Gość asddasdsd
Czy te plastry mogę dostać bez recepty i stosować sobie powiedzmy tylko pzrez miesiąc (a potem wrócić do gumek)?

do autorki To w ogóle nie współżyj bo przecież nie jesteś tez dziwką, żeby współżyć. Z tego co mówisz to te które noszą plaster to dziwki. Widać, że jesteś nie dojrzałą gówniarą.

Gość yguhjik
tylko na receptę sa i szczerze jeśłi się uprawia seks to i tak trzeba chodzi cdo ginekologa regularnie na badania, ja tez co roku robie cytologie i badania wątrobowe i hormonów czy wlasnie mi te plastry nie szkodza lekarz wysyla przed przepisaniem czegokolwiek zawsze najpierw na badania bo mozesz nawet nie wiedziec ze jestes na cos chora albo miec nieprawidlowy poziom hormonow i moga zaszkodzi, no i dlapalacych kobiet hormony tez nie sa polecane

Gość inżynierkaa
autorko.. też nie chciałam zaczynać swojej przygoty z tabletkami, dlatego zdecydowalam się na plastry kilka lat temu. i żałuję. dawały ogromny dyskomfort, różki się odklejały, tylko na ramieniu było w miare, a co miesiac trzeba zmieniać miejsce.. i dodatkowo zawsze miałam tendencję do tycia, i plastry spowodowały, że okropnie spuchłam. a cenowo są nawet kilkakrotnie droższe, niż tabletki które uzywały moje koleżanki.

Gość styleclash
zaloz se implanta na przedramieniu - nazywa sie implanon