Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brytyjka-kotka

kotka brytyjska

Polecane posty

Gość brytyjka-kotka

moja ma 3,5 roku i zastanawia mnie czemu ma taka wiszaca skore na brzuchu? :) wydawalo mi sie ze nie dawalam jej jesc az tyle zeby powiedziec ze jest gruba, a jednak ten fald skory jest u niej :) Jest duza ale to taka rasa, tylko ten brzuch. Jezeli wsrod was ktos ma kotke brytyjska to prosze o jakas podpowiedz :)

a rodziła dzieci? bo jak tak to po ciąży jej zostało. Ja mam pół roczną kotkę, która wiadomo że za mała na kociaaki a i tak ma już wiszący brzuszek i wygląda jakby chodziła w spódniczce:)

hej ,nie mam kota brytyjskiego ale 4 damy perskie jednak 2 maka taki tez walek tluszczyku na brzuszku i napewno nie jest to spowodowane zlym odzywianiem tylko to taka jest czasami uroda jak i u nas bab . Jedna ma plaski brzuszek inna zawsze bedzie miec jakis waleczek . Wazne zeby kotka zdrowa byla i tye . tak naprawde uwazam ten brzusiol u moich kocic ze jest slodki i nie mecze ich zadynmi dietami.

Gość brytyjka-kotka
nie rodzila, ale mozliwe ze miala za malo ruchu. ja tam sie tym nie przejmuje bo jest zdrowa, tylko myslalam ze dostawala za duzo jedzenia za mlodu i stad ta wiszaca faldka :) kazdy jak ja widzi mowi ze gruba patrzac na jej brzuch. Hm i czy to dobrze ze jej ulubiona sucha karma jest karma niby dla juniora? kupuje jej bo wiem ze zje, ale fakt faktem jest dla juniora..

Gość eneremesse
Moja kotka syjamska ma taka skorke na brzuchu od malego.Fakt,swiadczy to o dobrym apetycie ,ale byl czas gdy zeszczuplala bedac w szybkim okresie wzrostu,miala sporo ruchu,skora nadal wisiala.Lekarz powiedzial ,ze to nie przepuklina ,ani zadna inna choroba.Tak jak u niektorych ludzi,tluszcz wybira sobie ulubione miejsce np.biodra u kobiet.Czadem kobieta szczupla ,a zdeformowana oponami na biodrach.Taka uroda.W obu przypadkach hehe lepiej nie zadbac o ruch i nie przekarmiac.Co do karmy....zdecydowanie lepiej stosowac karme odpowiednia dla wieku.Juniorke traktowac mozna jako urozmaicenie,skoro lobi:)

Gość eneremesse
poprawka.Lepiej (bez nie) zadbac u ruch ....

Gość
Ja mam kocura w podobnym brzuchem jak opisujesz i nie jest gruby ale lekarz mi powiedział że taka jego uroda jest. Najsmieszniesze w tym wszystkim jest że każdy jak go zobaczy to mysli że jest kotny, bo tak wyglada