Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myworld

pokonałam trądzik

Polecane posty

Gość myworld

witam, jeżeli ktoś ma problem z trądzikiem (tym po okresie dojrzewania) to z chęcią pomogę. sama pozbyłam się tego świństwa po kilku ładnych latach walki. dobrze wiem, jakie to nieprzyjemne, dlatego chcę doradzić osobom, które borykają się z tym problemem. napiszę, jeżeli ktoś będzie zainteresowany. pozdrawiam.

Gość myworld
dopiero teraz zobaczyłam kilka tematów pod moim podobny temat (na 'zdrowie i uroda'). dodam, że moja metoda jest naturalna i bardzo tania. nie trzeba chodzić po lekarzach. zaznaczam, że ten sposób pomógł mi, nie obiecuję że pomoże każdemu.

Gość heeeehhhhe
To napisz jak normalny człowiek na forum, otwarcie. Chyba, że to jest jakieś naciągactwo albo coś nielegalnego (a na to taka konspiracja wygląda).

Gość myworld
nie, to żadna konspiracja. po prostu nie chcę się produkować, jeżeli nikogo to nie zainteresuje. to tak proste, że komuś może wydać się nieprawdopodobne, a jednak działa. a przynajmniej w moim przypadku. miałam dość mocny trądzik, żadne leczenie antybiotykami ani innymi cudami nie przyniosło efektu przez wiele lat. od długiego czasu piję codziennie sok zrobiony w sokowirówce z kilograma ekologicznej marchewki. (około trzech miesięcy) do tego zastosowałam ostatnio tygodniową dietę oczyszczającą organizm . codziennie piłam po trzy soki wymienione wyżej, ale można też inne warzywne, z tym że marchew działa bardzo pozytywnie na skórę. poza sokami spożywałam dziennie przykładowo grejpfruta, 3 jabłka. spożywać można warzywa, z owoców jedynie wyżej wymienione. można jeść dowolne ilości warzyw, najlepiej surowe lub gotowane na parze. soki należy pić powoli, przed połknięciem mieszać ze śliną. do tego woda mineralna, kiedy czujemy pragnienie (ja piłam nałęczowiankę). oprócz tego w ciągu tego tygodnia kilka lewatyw z wodą przegotowaną i dodatkiem soku z cytryny. przed zastosowaniem postu warzywnego (tydzień przed) odstawić mięso, makarony, chleb. po poście włączać powoli w dietę więcej warzyw, kaszę gryczaną. mi pomogło, mam czystą buzię. a uwierzcie, że mój trądzik był przesadzony. w razie pytań chętnie odpowiem.

Gość heeeehhhhe
Żadne odkrycie, od dawna wiadomo. że dieta niskowęglowodanowa ma bardzo korzystny wpływ na skórę. Tyle. że na takiej jak ty opisujesz to nikt długo nie pociągnie, bo będą poważne niedobory żelaza, białka, wit. z grupy B. A lewatywa to tu akurat nic do rzeczy nie ma, za to może doprowadzić do poważnych zaburzeń wydalania.

Gość myworld
widać, że jesteś laikiem w tej dziedzinie. gdybyś była tak obeznana za jaką się podajesz, wiedziałabyś że lewatywa ma tutaj największy udział. problem z trądzikiem to nic innego jak zasyfione jelita. jeżeli więc nie masz o tym pojęcia, nie wypowiadaj się w tym temacie krytykantko. piszesz, że to nic odkrywczego. mylisz się i to bardzo. ludzie wolą faszerować się antybiotykami niż powrócić do natury, takie są teraz czasy. chciałam pomóc, ale oczywiście musiała znaleźć się osoba, która nie jest w temacie a udaje mądrą. żegnam.

Gość myworld
dodam jeszcze, że przy zastosowaniu tego, o czym napisałam wyżej nie będzie żadnych niedoborów, jeżeli ktoś zrobi to z głową. ja mam świetne wyniki, a wiedzę czerpałam od najlepszych specjalistów medycyny niekonwencjonalnej. mam dużo do powiedzenia w tym temacie, ale nie będę się tu więcej wypowiadać, skoro ludzie potrafią tylko krytykować. nie potraficie przyjąć do wiadomości, że ktoś może mieć większe pojęcie niż Wy na dany temat? to takie polskie... dlatego właśnie nie chciałam pisać od początku, wolałam żeby odezwał się ktoś kto naprawdę potrzebuje pomocy, a nie jakaś pierdząca w stołek laleczka, która pewnie nigdy nie miała nawet pryszcza i nie ma pojęcia jakie to nieprzyjemne. gdybyś miała problem, chwytałabyś się wszystkiego, a już szczególnie czegoś tak prostego i praktycznie bezpłatnego. żegnam.

Gość myworld
gdyby ktoś chciał otrzymać ode mnie więcej informacji, jak może sobie pomóc, proszę podać maila, a ja się odezwę. nie będę wypowiadała się więcej publicznie.

Gość Megann84
A ja na ten sam rodzaj tradziku polecam kosmetyki ktore uratowały moja twarz tuz przed weselem ( moim!!) . Kolezanka poleciła mi serie Novaclear, która zawiera zel do mycia, maseczkę,krem oraz preparat na wypryski. Dwa tygodnie i po uporczywych krostkach nie było śladu.

Gość myworld
widzisz Megan... stosowanie środków zewnętrznie tylko zaleczy problem przy poważnym trądziku. nie wyleczy go. piszę oczywiście o trądziku osób dorosłych, nie nastolatków. widocznie miałaś inny rodzaj, np trądzik kosmetyczny etc. albo też nie pokonałaś trądziku całkowicie, być może został zaleczony chwilowo i jeszcze się 'odezwie'. to, co mamy na twarzy jest obrazem tego, co dzieje się z naszym organizmem. niezdrowa dieta jest główną przyczyną powstawania trądziku. gdyby to było takie proste, zastosować krem i maseczkę, nikt nie miałby trądziku, a jak wiadomo jest on powszechny i trudny do zwalczenia. dlatego namawiam ludzi na spróbowanie tego, o czym pisałam wyżej. jeżeli komuś nie pomoże, w co wątpię, to przynajmniej nie będzie żałował straconych pieniędzy, bo myślę że to co zaproponowałam jest wyjątkowo tanim sposobem na pozbycie się tego świństwa. oprócz tego należy dbać o zdrową dietę również po 'kuracji'. inaczej nici z pięknej cery. zaznaczam, że nie wystarczy sama zdrowa dieta, trzeba się najpierw pozbyć syfu, jaki mamy w jelitach. organizm latami katowany niezdrową dietą sam nie da rady tego zrobić. trzeba go wspomóc lewatywą itd. pozdrawiam.

Gość rrrrrhhhaaaaannnaaa
myworld a co Ty taka napastliwa jestes:) wyluzuj z tego, co napisałaś, wywnioskować można, że dieta warzywno-owocowa i oczyszczanie szczerze mówiąc jestem sceptycznie nastawiona, przerabiałam juz rózne diety i mówiąc szczerze, to najlepsze efekty mialam na diecie niskowęglowodanowej, ale podstawą bylo mieso, ryby, nabial

Gość myworld
rrrrrhhhaaaaannnaaa, po prostu denerwuje mnie to, jak ktoś krytykuje to co napisałam nie mając na ten temat pojęcia. nie po to spędziłam wiele czasu na nauce, żeby ktoś w jednym zdaniu 'obalił' tę teorię i zniknął, nie debatując na ten temat. to co napisał ten ktoś: 'Tyle. że na takiej jak ty opisujesz to nikt długo nie pociągnie, bo będą poważne niedobory żelaza, białka, wit. z grupy B. A lewatywa to tu akurat nic do rzeczy nie ma, za to może doprowadzić do poważnych zaburzeń wydalania' świadczy o jego totalnym braku wiedzy na ten temat. tylko osoba, która przeczytała dwa artykuły na temat trądziku na onecie może wypisywać takie głupoty. a jeszcze pewnie uważa się za obeznaną w tym temacie. poświęciłam wiele czasu na literaturę, do tego testowałam wszystko na sobie, więc nie życzę sobie żeby wiele lat mojej walki z trądzikiem i słusznie wysunięte wnioski były krytykowane przez laika. jakie niedobory? jakie nikt nie pociągnie? tydzień na sokach warzywnych i surowych warzywach poprowadzi do niedoborów? tydzień to jest według was dużo? śmiech na sali. ludzie prowadzą 40 dniowe głodówki zdrowotne i świetnie funkcjonują, a wy nie pociągniecie tydzień na warzywach. jeżeli ktoś jest wyniszczony rakiem albo inną ciężką chorobą to może i to zaszkodzi, ale wiele chorób zostało wyleczonych nawet kilkutygodniowymi dietami warzywnymi, co chyba o czymś świadczy. powrót do natury i odżywianie się zgodnie z nią doprowadzi Wasz organizm do porządku, a nie fast foody, mięso itd. odpowiednio zrobiona lewatywa to najlepsze co można zafundować swojemu organizmowi. nikt nie każe jej robić codziennie, a jedynie raz na jakiś czas. ja tylko podpowiadam jak zdrowo żyć i pozbyć się trądziku, a jeżeli ktoś ma inne zdanie to niech wypowie się w sensowny sposób, a nie obala potwierdzone naukowo teorie. wyłączam się z tematu.

Gość myworld
jeszcze tylko odpowiem na Twój post, rrrrrhhhaaaaannnaaa. oczywiście można twierdzić, że każdy organizm jest inny i może rzeczywiście Tobie pomogło to, co napisałaś. trochę mnie to jednak dziwi, być może stosując diety warzywne popełniłaś parę błędów i stąd brak pozytywnych wyników. mięso i nabiał według mnie można byłoby całkowicie wyeliminować, zostając jedynie przy rybach. ryby i warzywa, spróbuj tego jeżeli masz chęć. ale najpierw trzeba oczyścić organizm :) arrivederci :)

Gość kolensen
myworld, czy efekt utrzymuje się do dziś?

Gość izaverage
Zgadzam się z tym co napisałaś. Właśnie rozpoczynam zdrowe odżywianie. Tyle, że nie wyobrażam sobie nie jeść chleba, mięsa i wędlin, dlatego przy nich zostaję. Jem dużo warzyw, owoców, piję wodę i bratek. Do tego okłady z szałwii. Myślisz, że to pomoże? Z owoców i warzyw to : marchewski, ogórki zielone, pmidory, jabłka, kiwi i to chyba na tyle. I nie jem niezdrowych, słodkich rzeczy. Nie używam soli i nie jem nabiału. Ale obiady gotuje moja mama... więc to nie jest zupełnie taka dieta na jaką chciałabym przejść. I co myślicie na ten temat? Prosze o pomoc :)

Gość nataszka78

trądzik to przeważnie jest przez zaburzenia hormonalne, tu macie fajną dietę od dietetyka własnie która powinno się stosowac w tego typu przypadłościach http://ovarin.pl/dietetyk-radzi/

A ja niedawno z pomocą dr.Krajewskiego z Kliniki Krajewski pozbyłam się blizn i przebarwień potrądzikowych 😉 polecam każdemu

Sama zauważyłam największą poprawę po odstawieniu cukru i wysokoprzetworzonych produktów, ale po odstawieniu wszelkiego nabiału również była znaczna poprawa, polecam popróbować co służy cerze. Odstawienie nabiału nie jest cudownym lekarstwem na trądzik u każdego, ale rzeczywiscie u niektórych osob pomaga.

Polecam rownież na co dzień tabletki Normatabs. Z trądzikiem zmagam się od wielu lat, na poczatku brałam na niego antybiotyki, ale pomagały jedynie w trakcie kiedy je stosowałam, kiedy przestawałam trądzik powracał. Nie chciałam sie nimi wiecznie truć, postanowiłam wypróbować te powyżej. I z tygodnia na tydzień syfków na twarzy miałam coraz mniej (aczkolwiek przyznam, ze w pierwszych dwóch tygodniach miałam wiekszy wysyp, ale jak doczytałam to jest tak w przypadku wielu tabletek). Potem było już tylko lepiej.