Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mala perelka

brak snu...

Polecane posty

Uczę się by w ogóle móc podejść do egzaminu :D Znaczy próbuję uczyć... Teraz się zaczytałam, ale nie mogę spamiętać, jeszcze ta przeklęta łacina w dodatku wszędzie wciśnięta:O

Gość Hippciuszek
Dokladnie jest tak jak napisalas . Psychologie studiujesz ?

Gość Hippciuszek
ja skonczylam psychologie , studia dosc ciekawe , ale z praca niezbyt

No właśnie wiem, dlatego wylądowałam jak wylądowałam. I o, naiwności sądziłam, że to mnie też interesuje. A jak przyszło co do czego, że w końcu trzeba trochę się pouczyć w środku dnia zasypiam po drugiej stronie. Fajnie by było jakbym dała radę dwa kierunki, z łączeniem prawa z czymś z tego co widzę nie ma problemu, z nauką też bym dała rade, ale moje lenistwo ostatnio szczyty osiąga. Ale pracujesz w zawodzie?

Gość Hippciuszek
Nie , nie pracuje w zawodzie , ja rowniez skonczylam dodatkowy kierunek Logopedie i tym sie zajmuje . Warto cos zrobic dodatkowego , bo o ile wiem , bedziesz miala problem z aplikantura .

Mnie ciągnie ku psychologii sądowej, ostatnio mediacji itp i chyba coś w tym kierunku będę działać. Z aplikacją zależy jaką, ale na ogólną a później prokuratorską by trzeba tyłek spiąć już teraz, ale powoli myślę, że szkoda tych dodatkowych lat by być urzędasem spełniającym wymogi "góry" (bo niestety tak to wygląda). Co do reszty teraz zmieniają się przepisy, mają ułatwić dostęp, ale na to nie liczę za bardzo. Za 5 lat różnie może być. Straszne trochę, że trzeba tak kalkulować. Na marzenia i idee chyba nie ma miejsca.

Gość Hippciuszek
jezeli Cie ciagnie psychologia sadowa , to bierz sie za ten kierunek , zawsze lzej sie studiuje cos co interesuje .