Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

RUDZIANKA

JESTEM GRUBA WAŻĘ PRAWIE 100KG.

Polecane posty

Wiem, że zaraz posypią się komentarze w stylu- prosiak nie dba o siebie. Ale to nie jest taki łatwe jak się niektórym wydaje. Moja walka z otyłością to wieczny efekt jojo. Kupiłam sobie orbiterka i tak na prawdę raz na tydzień mam siłę żeby poćwiczyć a tak jestem ospała, zrobiłam wszystkie badania i jestem zdrowa więc Proszę pomóżcie, czy ktoś zgubił sporo kilogramów i jak tak to w jakim czasie? PROSZĘ O PORADY!!!! Z GÓRY DZIĘKUJĘ!!!!!

Gość moze balon zoladkowy by pomogl
?

Gość moze balon zoladkowy by pomogl
dr google nie boli

Gość zwykłe,przeciętne,
ile masz wzrostu?

Gość zwykłe,przeciętne,
to mamy podobnie. ja mam 180 i waze w tej chwili 89,udalo mi sie schudnac 10 kg bo tez wazyłam 98:( Docelowo planuje wazyć 75-80.

Gość RudaRudaRuda111
Rudzianka przede wszystkim zacznij ćwiczyc czesciej, najlepiej codziennie i ogranicz jedzenie, przede wszystkim zrezygnuj z poznej kolacji- po 18 juz nie jedz. mowie Ci waga bedzie leciec w dol bardzo szybko ;)

Gość ...Biedna...
Bardzo ci wspolczuje...ja waże 50 i trochę chce zrzucić więc patrząc na ciebie mój problem jest śmieszny. Dużo slyszalam o czerwonej herbacie żeby pić oczywiście+ dieta i trening

Gość dssdes
cwiczenia nic ci nie dadza . Przestan jesc tyle .. Jesli zwykle jesz na sniadanie 2 kromki , jedz 1 kromke .. Napisz sobie na kartce koło miejsca gdzie masz chleb , - kroimy 1 kromke chleba .. Na 100 % jesli zczniesz jesc mniej stracisz wage .. Sam organizm nie robi wagi , waga idzie z tego co do niego wkladasz.

Naczytałam się o wielu dietach znam zasady, próbowałam nie jeść po 18 ale jak idę spać ok 23 to z głodu nie mogę wytrzymać i podjadam, a co do ćwiczeń jak się przemóc, nawet teraz nic mi się nie chce...

Gość dssdes
A JESLI WIERZYSZ ze otylosc robi organizm , to wskaz chociaz jednego czlowieka z Oswiecimia ktory był otyły ...

Gość RudaRudaRuda111
rudzianka, dasz rade tylko musisz byc konsekwentna wiesz dlaczego jestes glodna wieczorem? bo zapewne nie jesz sniadania, albo jesz je zbyt pozno. czy tak jest?

Gość dssdes
pać ok 23 to z głodu nie mogę wytrzymać i podjadam mozesz wyttrzymac tlyko nie chcesz .. Organizm sam zacznie spalac tluszcz jesli zaczniesz jesc mniej .. Glod wlasnie swiadczy ze dieta jest skuteczna .

Ze śniadaniem to mam tak,że jak zjem do godziny po przebudzeniu to za 2h znowu jestem głodna a jak zjem tak koło 11 to mniej jem w ciągu dnia. A z tym nie jedzeniem po 18 to mnie głowa zaczyna boleć przed snem na prawdę..

Gość dssdes
wiesz dlaczego robisz sie tak szybko głodna ? Bo masz olbrzymi zołądek ... Jak bys wazyla 50 kg to organizm domaglaby sie pokarmu znacznie rzadziej.

Gość RudaRudaRuda111
powinnas zjesc sniadanie do pol godz po wstania z lozka, wtedy kiedy nie jestes jeszcze glodna bo zatykasz zoladek i przez reszte dnia nie jeste juz tak glodna. jest jeszcze kwestia tego co Ty jesz. ja jem co 2 i pol godziny malutkie porcje tak, zeby nie dopuscic do uczucia glodu.

Ja nie mam takiej opcji w pracy mam jedną przerwę na 8h, a zanim dojadę do pracy i wrócę. A pracę mam siedzącą niestety...

Gość dssdes
Twoj blad polega na braku planowania co zjesz Jesli na przyklad jadlas do tej pory na sniadanie 3 kromki chleba jedz 2 kromki ... I badz konsekwentna ,. Nie zwracaj uwage na głód . Glod jest pozytywny swiadczy ze dieta jest skuteczna .. Na poczatek zacznij jesc o 1/4 mniej niz zwykle ..

Najgorsze dla mnie jest planowanie, mój mąż ma zawsze plany na wszystko a ja zawsze działam spontanicznie np jestem głodna to jem, mam wrażenie, iż niektórzy po prostu mają taki charakter, że wszystko zawsze planują a ja tak nie potrafię

Gość wirusze
powodzenia ,wez sie w garść i ćwicz ,

Gość puszkełe
Pamiętaj, ciągle głodna jesteś nie dlatego, że organizm potrzebuje jedzenia tylko dlatego, że strasznie masz żołądek rozepchany. Jedź regularnie i zmniejsz porcje, a głód ignoruj, poza tym stanowczy koniec podjadania. Czy ci się chce czy nie - musisz zacząć się ruszać i nie ma wymówek, że się czujesz ospała czy brak ci sił. Może zacznij od energicznych spacerów z kijkami, które pomogą ci odciążyć stawy. Później jak trochę poprawisz kondycję możesz rozpocząć marszobiegi.

Gość pomj-[onm-9
balon zoładkowy jest to balonik z gumy ktory umieszcza sie w zoladku w ten sposob wypelnia on przestrzen (ALE NIE CAła)jesz mniej bo wiecej nie wejdzie dosc kosztowne ale podobno i refundowane http://f.kafeteria.pl/forum.php?id_f=12 w tym linku szukaj informacji spoko 100 kg to szybko poleca w dol te kilogramy polecam dla ciebie z dosswiadczenia 1500 kcal+ruch

W sumie to ja chyba nawet wolę iść na jakiś dłuższy spacer niż ćwiczyć w domu tylko po co ja kupiłam ten orbitrek tyle kasy a nie chce mi się na nim ćwiczyć:(

Gość pomj-[onm-9
jedz co 3 godziny 7 10 13 16 19 i jak juz bedzie bardzo pozno szla spac to mozesz zjesc cos bardzo nisko kalorycznego pozniej ale przynajmniej 2-3 godziny przed snem

Gość kasia spod ostrody
to skoro ty nie potrafisz to niech maz ci zaplanuje 5 posilkow dziennie ( 3 główne , 2 "przekąski - owoc, jogurt itp ) na cały tydzien. Zrobisz zakupy tylko tego, zo masz w menu , a maz niestety jakos sobie bedzie musial poradzic;) jesli dojezdzasz do pracy to nie mozesz jesc w aucie/autobusie/pociagu? jedni czytaja, inni czegos sluchaja i nni jeszcze jedza;) nawet Gesslerowa bedzie robic biznes na jedzeniu w metrze- chce sprzedawac małe porcje :) jeslli bedziesz jesc co 2-3 godziny jak kolezanka powyzej to nie bedziesz głodna( tzn nie bedzie napadow wilczego głodu ) a organizm nie bedzie robił zapasów, bo nauczy sie ze ciagle ma dostep do jedzenia ...

Gość pomj-[onm-9
musisz wlasnie przestrzegac tych godzin to konieczne nie bedziesz czula glodu a bedziesz zdyscyplinowana;) ewentualnie mozesz sobie pokombinowac z godzinami zeby ci pasowalo ale co 2,5-3 godziny musisz cos zjesc bilans powinien zamknac sie w 1500 kcal dla ciebie http://www.ilewazy.pl/ jak liczyc kcale

Gość puszkełe
Osobiście nigdy nie byłam fanką wszelkich urządzeń do ćwiczenia w domu więc z tym orbitrekiem za wiele ci nie doradzę. Możesz albo go sprzedać albo na razie olać draństwo do czasu aż sobie nie podbudujesz spacerami kondycji lub korzystać z niego w przypadku brzydkiej pogody. Pamiętaj, że musisz być twarda i sobie od razu rozpisać plan spacerów, marszów, ćwiczeń itp i pod żadnym pozorem sobie nie odpuszczać. Na początku będzie ci pewnie ciężko ale później wszystko pójdzie z górki ;)

Gość pomj-[onm-9
mozesz zjesc 6 posilkow dziennie ostatni o 20 jesli idziesz spac o 21 ale wliczaj kalorycznosc

Są takie tabletki z chyba błonnikiem co pęcznieją w żołądku i dzięki temu ma się wrażenie, że żołądek nie jest pełny. A do pracy możesz chyba brać batonika zbożowego z suszonymi owocami czy coś, żeby jeść mało a regularnie. Ale Ty na wszystko masz odpowiedź czemu nie możesz przestrzegać diety itp to chyb anie chcesz schudnąć.