Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monius171

wyrejestrowanie sę z UP. Problem??

Polecane posty

Gość monius171

Za jakiś czas wyprowadzam sie do innego miasta... Jak myslicie, bez problemu bede mogla sie wyrejestrowac z obecnego urzedu racy? wystarczy jeden podpis czy jak?

Wystarczy, że nie stawisz się na podpis i sami Cię skreślą. Ale jest pytanie: po co chcesz to zrobić?

Gość monius171
chce sie zarejestrowac w urzedzie tam gdzie bede mieszkac... bo to sporo km jest, dlatego musze to zrobic, zeby nie jezdzic do obecnego urzedu z kazdą pierdolą 300km...

Gość monius171
a obilo mi sie o uszy, ze to takie proste nie bedzie...

Gość monius171
tak, bede miala meldunek tymczasowy... to chyba wystarczy...?

Gość erytruur
a po co w ogole chcesz sie rejestrowac w UP?

Gość monius171
po to, by pomogli mi znalezc prace jesli sama nie dam rady... a po dwa, jak dostane np jakis list ze mam sie zglosic na kurs to bede musiala jechac do siebie te 300km...

Gość monius171
o wlasnie, to tez! ;) ale glownie mi chodzi o to, zebym nie musiala z kazdą pierdolą 300kilasow zeby np im podpis dac...

Ale nie możesz dać się skreślić, bo przez 3 m-ce nie będziesz się mogła zarejestrować. Tak więc wizyta w UP Cię nie minie.

Gość monius171
wiem własnie... ale pytam bo moze ktoras zWas miala taka sytuacje... nie mam pojecia jak to sie zalatwia, czy wystarczy jeden podpis, czy moze jednak przygotowac mam sie na jakies ekstremalne zadania :)

Nie będzie nic ekstremalnego. Najgorse będzie wypełnianie w nowym UP tej dużej karty rejestracyjnej

Gość monius171
ehhh... nie ominie mnie to...

Gość a dlaczego
miałabyś mieć problemy? idziesz, mówisz że zmieniasz miejsce zamieszkania i tyle

Gość monius171
wiem, ale slyszalam, ze troche bede miala do zalatwiania, ze to tak latwo nie pojdzie...

Gość bezroboooootna
Ja miałam taką sytuację miesiąc temu :) Potrzebny jest 'papierek' z urzędu w którym się zameldowałaś czasowo. Bez tego jest problem, bo... 1)idziesz do UP w którym jesteś zarejestrowana, mówisz kobiecie, że zmienlas miejsce zamieszkania i chcesz zmienic UP, dajesz jej zaświadczenie o zameldowaniu czasowym 2) mowisz jej, żeby przesłała wsyztskie dokumenty do nowego UP, podpisujesz cos tam i to wszystko w starym UP Masz 14 dni na zarejestrowanie sie w nowym UP (ubezpieczenie nadal wazne) a w nowym UP 1)procedura taka sama jak przy rejestrowaniu sie w kazdym UP + musisz wziac te rzeczy, ktore dała Ci babka z poprzedniego UP, bo nie wszystkie przesyla KONIEC bez zadnych problemow :)

Gość bezroboooootna
aha, no i wszystko zajmuje chwile, tzn. w starym UP zajelo mi to moze 10 min w nowym troche dluzej, bo standardowo byla kolejka do rejestrowania sie :)

Gość bezroboooootna
masz juz zaswiadczenie o zameldowaniu czasowym?

Gość Wtf?!
Naprawde tak wielkie problemy to straszne. Idziesz do pokoju podpisujesz papierek i po kłopocie. Jedziesz do UP tego w ktorym chcesz się zarejestrować wypełniasz kartę czekasz w kolejce oddajesz i tyle o co tyle krzyku?

Gość monius171
no wlasnie jeszcze nie mam tego papierka... 5godz jazdy... w takim razie mnie to nie ominie... najpierw musze sie zameldowac tymczasowo, wziąc ten papierek i okazac go w moim obecnym urzedzie