Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamajuliana

Owsiane płatki w mleku 2miesięcznego dzidziusia?

Polecane posty

Gość mamajuliana

Witam wszystkie mamy. Przez ostatnie 3dni dodawałam do mleka synka 3 łyżi zwykłych płatków owsianych na 150ml mleka 2 razy dziennie, smakowało mu lecz nie jadł więcej, spał tak samo i nadal miał problemy z robieniem kupki. Zastanawiam się czy powinnam dalej to kontynuować, czy nie zaszkodzi to maluszkowi ?

Gość magdulaa
czy ty oszalalas? 2 miesieczniakowi podajesz platki owsiane????????????????

Gość o ja cie....
A te płatki to miały być na rozluźnienie? A kto ci sprzedał taką mądrość ludową, by taką kurację zrobić DWUMIESIĘCZNEMU dziecku?

Gość erytruur
boze, litosci!! 2 miesiaczniakowi platki owsiane? ocipialas babo? jak ty mu to podawalas? łyzeczka, czy jak? narobilas podejrzewam wiecej szkody niz pozytku, poczytaj o jelitach u niemowlat a potem rob eksperymenty odmozdzona krowo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość chcąca pomóc
mam nadzieję że nie ma aż takich kretynek i to tylko prowokacja.

Gość kolorowoooo
oj popłynełaś kochana, płatki owsiane to przede wszystkim nie płynna substancja do których nie jest przystosowany układ pokarmowy małego niemowalaka, to przedewszystkim gluten i to dosc kleisty, oj zaszkodziłaś maluszkowi i nie dziw sie że nie robi kupki, zapewne moze bolec go brzuszek... podawaj tylko mleko swoje lub mm wode lub herbatki do przepajania chociaz przy naturalnym karmieniu jest to zbedne i daj sobie spokoj z tak szybka modyfikacja pokarmowa.

Gość blablbalablbalblbalbalablablab
Jedynym pożywieniem jakie dziecko może dostawac do 4 miesiąca życia jest mleko! Jedynie i wyłącznie! Jak ja widzę te zdjęcia mamusiek, które wrzucają fotki jak dają 2 albo 3 msc dziecku danonki(które są od 3 roku życia tak w ogóle) to aż mnie skręca i jeszcze podpis, że słodziutko sobie je. No normalnie aż brak słów. Już kilka razy widziałam takie agentki, jak tak można..

Gość kolorowoooo
blablablabla z moim dzieckiem do klubiku chodzi 5 miesieczny chlopiec, matka urodzila go po 40 (powinna miec ten olej we łbie) i malutki jest tylko karmiony serkami danio i pojony kubusiami, po za tym kompletnie nic a nic, dziecko jest poprzebarwiane od marchwi wyglada okropnie, a co lepsze mamuska zazakazła podawania chłopcu posiłków adekwatnych do jego potrzeb i wieku ktore sa wspaniale dobrane przez dietetyka pracujacego w placówce i wez to zrozum!

Aż ciarki przechodzą, to jest masakra. :(

to jest niewiedza młodych mam a nie masakra znam idiotke ktora ponad 2 miesieczniakowi kubusie dawała i herbatniki w herbacie gdy miało miesiąc :D oby to dziecko w przyszłosci nie mialo problemow z metabolizmem skoro juz tak sie mu go przeciaza... a ciekawa jestem jak powiedzialo 2 m cdziecko ze mu smakowalo :D

Gość stara baba i moze
kolorowo - powiedz tej kobiecie z klubiku, ze jej dziecko umrze wczesniej od niej - moze cos skuma.

Gość Sikoreczka z pudełeczka
to pewnie tylko prowokacja, ale jesli nie, to ja Was prosze, dorosnijcie zanim zaczniesie się rozmnażać......

Gość Kasieńka o błękitnych oczach
daj mu śledzia w śmietanie i pajdę chleba! a co!

Ja myśle, ze to prowokacja, bo niegotowane płatki są dość twarde i niemowle raczej by ich nie przełknęło, a trzy łyżki to porcja dla kilkulatka a nie niemowlaka.

Gość zly rosolek
a po cholere owsiane rosolku mu daj i bedzie git.. a tak serio to zapoznaj sie ze schematem zywienia niemowlat a potem rob prowokacje..

Gość mamajuliana
Zanim wywnioskujecie ze to sa grube płatki z ktorych robi sie gesta owsianke to dodam ze to sa specjalne platki rozpuszczajace sie w mleku, ktore normalnie mozna podawac od 4 miesiaca.

Gość o ja cie....
Od czwartego, a twoje dziecko ma dwa, tak?

Nie koniecznie niewiedza młodych mam, ja też jestem młodą mamą i jakoś wiem czym dziecko karmic, przecież są tabele żywieniowe, już nie wspomnę, że w sklepie przy artykułach dla niemowląt nie znajdę nic co by się nadawało dla dziecka poniżej 4 msc, przecież na każdym słoiczku, jogurciku czy kaszce jest napisane po którym miesiącu można to podac.

Gość kolorowoooo
pierwsze slysze o takich platkach ja bardzo czesto przygotowuje owsianke i wiem, ze nawet jak namocze wieczorem platki a rano gotuje je w mleku to i tak nie sa idealnie miekkie wiec ie opowiadaj bajek bo marne to prowo jest... co do kobiety z klubiku ona wie co jest najlepsze dla jej dziecka a ja i inne matki gówniary (srednia wieku mam wychowankow to około 25 lat) mamy sie dokształcac;-) niech zyje ciemnogród!!!

Boże, ja patrze na fbl tej agentki co 2 msc dziecku danonka dawała, a ta ma zdjęcie tej małej w chodziku a ona ma 3 msc. :( Boże ukochany. :(

Gość mamajuliana
Kolorowo jak nie znasz to sobie sprawdz Alnatura Haferflocken zartschmelzend.

młode pokolenie ani nie wie co to książki ani internetu właściwie użyć nie potrafi...wstyd

Sama mówisz, że te płatki są po 4 msc a Ty dajesz 2 msc dziecku...

Gość assi
Dziewczyny nie przesadzajcie. Ja mam książeczkę do żywienie niemowląt z lat sześćdziesiątych i tam są przepisy na pokarm dla niemowląt i takim dzieciom zalecano do mleka krowiego dodawać mąkę. Raczej te dzieci nie padały jak muchy. Autorko nie przejmuj się, może nie było to zbyt mądre ale jak widać dzieciak poradził sobie jakoś. Przyznam, że sama nie mam pojęcia jak walczyć z zaparciami u takiego malucha. Chyba najlepiej zapytać lekarza. Szkoda, że nie karmisz piersią, nie miałabyś takich problemów.

Gość MamaMaksymiliankaaaaaaaaaaaaaa
chora jestes ? takich rzeczy sie takiemu malemu dziecku nie daje ;/ wspolczuje wiedzy ;/ a zal dziecka

A jakie mleku mu dajesz?

Gość o ja cie....
assi, dzieci może nie padały ja muchy, ale przejdź się po przychodniach i szpitalach, to zobaczysz ilu jest chorych dorosłych.

Gość herbatka z koperku???
...

1. tak są takie płatki owsiane co się rozpuszczają z bobovity sama synowi kupowałam, ale nie w tym wieku :D:D:D 2. nic dziecku nie będziedzie od tych płatków nie przesadzajcie 3. odstaw je i więcej nie podawaj a jak koniecznie chcesz czymś zagęścić to kup kleik ryżowy z bobovity lub nestle 4. mój mały miał 3 miesiące jak kleik ryżowy lekarz wręcz kazał mu podawać bo to kawał chłopa jest i mleko mu za mało było, ale takie rzeczy to się z lekarzem konsultuje 5. na zaparcie to spróbuj wodę z glukozą (na mojego działało idealnie)