Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PytajacaNiebaldzaca1234

Czy jak czlowiek jest chudszy to wydaje sie nizszy?

Polecane posty

Czy jak czlowiek jest chudszy to wydaje sie nizszy?

Gość vcxvcx
nie ,, wydaje sie bardziej waski..

Gość berklllaaa
Na odwrot. Chudszy wydaje sie wyzszy a gruby nizszy.

To dobrze :D Zamierzam sie odchudzic i wlasnie chodzi mi o to aby byc optycznie nizsza :)

Aha, to przy i tak mało imponującym wzroście:P Piszę z doświadczenia, bo sporo było osób przekonanych było, że mam jakieś 155cm i się załamywało jak jednak mam te 7cm więcej. Jakby to miało znaczenie zresztą :D

Gość berklllaaa
Powtarzam jeszcze raz " Chudszy wydaje sie wyzszy", jesli schudniesz to bedziesz wydawac sie wyzsza. Tak samo jak poziome pasy pogrubiaja a pionowe wyszczuplaja i "wyciagaja".

Gość Sikoreczka z pudełeczka
no jesli jestes przy kosci jestes wysoka to po prostu sprawiasz wrazenie duzej baby. Duzego czlowieka duzych gabarytow. A człowiek wysoki i szczupły wydaje sie wysoki i szczupły:) niski i chudy jest niski i chudy, raczej proporcje ciala ( nie waga a długosc szyji, rąk itd) odpowiadaja za wrazenie bycia wyzszym czy tez nie.

Gość Sikoreczka z pudełeczka
no jesli jestes przy kosci jestes wysoka to po prostu sprawiasz wrazenie duzej baby. Duzego czlowieka duzych gabarytow. A człowiek wysoki i szczupły wydaje sie wysoki i szczupły:) niski i chudy jest niski i chudy, raczej proporcje ciala ( nie waga a długosc szyji, rąk itd) odpowiadaja za wrazenie bycia wyzszym czy tez nie.

Mam 168 cm :P Jednak chcialabym miec 2 cm mniej. Wiem, ze to nie wydaje sie duzo ale jednak :D

Waze 60 kg a chcialabym tak z 53 kg :)

Gość woka woka
ja uważam na odwrót ze człowiek szczupły wydaje sie nizszy niz ten sam który ma wiecej kg

Gość berklllaaa
Ale to przeciez jest logiczne, ze szczuply wydaje sie optycznie wyzszy niz czlowiek gruby o tym samym wzroscie.

"Ale to przeciez jest logiczne, ze szczuply wydaje sie optycznie wyzszy niz czlowiek gruby o tym samym wzroscie. " Powiedz to wszystkim które na siłę mierzyły się ze mną i nie mogły przeżyć, że brakuje im do mnie 2cm. Ale jak zauważyłam, jestem drobna i sprawiam wrażenie mniejszej po prostu.

Gość berklllaaa
Nie wiem Wilczyca jak to jest u ciebie, ale ogolnie mowi sie , ze szczuply wydaje sie wyzszy niz gruby. Nawet w poradnikach dotyczacych ubioru mowi sie, ze jesli kobieta chce wygladac szczuplej to musi dodac sobie wzrostu czyli zalozyc buty na wysokim obcasie.

Gość berklllaaa
Nie wiem Wilczyca jak to jest u ciebie, ale ogolnie mowi sie , ze szczuply wydaje sie wyzszy niz gruby. Nawet w poradnikach dotyczacych ubioru mowi sie, ze jesli kobieta chce wygladac szczuplej to musi dodac sobie wzrostu czyli zalozyc buty na wysokim obcasie.