Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roberta 123

czy smarujecie bobasowi pupe za kazdym razem?

Polecane posty

Gość roberta 123

jak zmieniacie pieluchy ale jak pupcia jest zdrowa?

Gość junn
nie smaruję. tylko gdy się zaczerwieni -takie są nawet nowe zasady pielęgnacji -czytałam w którejś z gazet o dzieciach.

Gość jjkjjkl
a ja smaruje za kazdym razem a gdzie mozna o tym poczytac?

Gość junn
znalazłam: http://www.dlarodzinki.pl/niemowle/pielegnacja/pielegnacja-niemowlaka-nowe-zasady,158_2337.html "Krem przeciw odparzeniom nakładamy cienką warstwą i tylko gdy są podrażnienia. To również nowość. Niedawno jeszcze zalecano, by podczas każdej zmiany pieluszki smarować skórę na pupie grubą warstwą kremu z tlenkiem cynku. Jego warstwa chroniła skórę przed kontaktem z moczem i kałem. Tę konieczność wyeliminowały nowoczesne pieluszki jednorazowe, mające strukturę plastra miodu, które bardzo szybko pochłaniają mocz (a te dla najmłodszych dzieci również kał). To możliwe dzięki znajdującym się w nich specjalnym otworkom. Krem zwłaszcza gdy jest go dużo może zatykać te otworki, przez co mocz i kał nie wsiąka w pieluszkę i może podrażniać skórę. Lekarze zalecają, by kosmetyki przeciw odparzeniom stosować dopiero wtedy, gdy dojdzie do podrażnień. Wyjątkiem są pieluszki wielokrotnego użytku, które nie mają struktury plastra miodu jeśli je stosujesz, chroń skórę dziecka kremem podczas każdego przewijania."

Gość a to zawsze musisz czytac?
bo sama logicznie nie pomyslisz? ja smaruje tylko jak jest zaczerwienienie, czyli raz na ponad tydzień i nie mamy problemów z jakimis prawdziwymi odparzeniami, a te mamuśki smarujace, zasypujace jak wszystko jest ok co chwile maja jakis problem

Gość jjkjjkl
kurde to mam nadzieje ze mu nie zaszkodzilam!!!a uzywam oryginalnych pampersow takze sa napewno szybko chlonne dzieki junn

no a pudry??? ja stosuje puder i baaaaardzo dawno nie widzialam u malego zaparzonej pupy. na poczatku stosowalam sudocrem i zdarzaly sie zaparzenia.

Gość llllllllllllllllllllllll
?????????????????????????

Gość Gośka Mamuśka78
co innego stosować krem strikte na odparzenia typu sudocrem, a co innego stosować za każdym razem krem natłuszczający dziewczyny nauczcie się czytać o cholery.

Gość a ja uzywam
pampersow oryginalnych i za kazdym razem smaruje pupe dziwecku i nie ma i nie mial odparzen.dziecko ma 7,5 meisiaca

Gość Gośka Mamuśka78
linomag ..można za każdym razem. sudocrem tylko jak pupa odparzona;/

Gość a ja uzywam
ja smaruje linomagiem.

Gość Gośka Mamuśka78
no i dobrze robisz :)

taaa kiedys nie wiedzialam ze to sie tylko na odparzenia stosuje i faktycznie cala pielucha byla wiecznie zaklejona wiec te kremy to sa doslownie do dupy:D

Gość Gośka Mamuśka78
a puder to chyba jakaś prehistoria :D

Gość junn
Gośka, czegoż się rzucasz? ja linomagiem smaruję gdy się zaczerwieni a tak to wcale. i pupa jest zdrowa. sudokrem stosuję już w ostateczności. i jest ok.

czemu puder prehistoria? a linomag to jakis najnowszy wynalazek i obowiazek do stosowania? ja chyba nie na czasie jestem...

Gość roberta123
ja smaruje nivea sos za kazdym razem ale to jest na czerwona pupe ktorej niema no i co teraz?jakim moge smarowac codziennie ?

Gość mama dzidziusia
nigdy nie smarowałam, po kąpieli natomiast bephanten w pachwinach gdzie pieluszka mogła sie ocierac dziecko nigdy nie miało problemów z odparzeniami czy czerwoną pupą

Nie widzę potrzeby smarowania codziennie. Smaruję tylko jeżeli pojawi się jakieś zaczerwienienie, a pojawia się bardzo bardzo rzadko.

Gość fgsfd
podnosze ciekawy temat

a ja smaruje.kremikiem nawilzajacym dla dzieci ,albo przecieram pupke balasamem dla dzieci.odparzen nie bylo nigdy.corka ma pol roku.

MI położna która jest moją ciotką mówiła że pupcie można mąką ziemniaczaną po każdej zmianie pieluszki posypywać. A jak sie podrażni to sudocrem. Moja koleżanka tak robi i dziecko ani razu pupy nie miało odparzonej.

ja z każdym przewijaniem nacieram mu pupcie oliwką. nie żadnym kremem. sudocrem stosuje tylko wtedy jak widze że ma zaczerwienioną pupcie. u nas efekt tego taki, że nie wiemy co to odparzenia i mały nigdy ich nie miał.

Gość jdijidioqdpo
ja zawsze smaruje

Gość ulli-c
już kilka miesięcy nie smaruję pupy, na początku smarowalam bo były zaczerwienienia, ale teraz nic nie ma, więc nie widze takiej potrzeby. Częste mycie i zmiana pieluch wystarczy

Gość gość
podnoszę, czy smarujecie za każdym razem pupę niemowlakowi i czym

Gość gość
Moja ma 3 tyg i jeszcze nie smarowalam. Po co, skoro nie ma podrażnień i odparzeń? Z tym smarowaniem za każdym razem to jakaś stara szkoła, już się od tego odchodzi