Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama880203

nauka sikania do nocnika

Polecane posty

Gość mama880203

hej dziewczyny mam nadzieje ze moze tutaj uda mi sie wkoncu dostac jakas dobra rade. Od jakiegos czasu probuje nauczyc synka zalatwiania sie na nocnik(w maju skonczy 2 lata).Probowalam juz chyba wszystkiego: metod z ksiazki tracy hogg,latania bez pampersa,w tetrze zeby czul jak ma mokro,sadzalam go co chwilke,zabawialam gdy siedzial na nocniku. Kupilam nawet drugi nocik zeby mial satysfakcje ze sam go sobie wybral ale nie zadzialalo. Nakladka na wc tez nie daje efektow:( Najgorsze jest to ze on wie kiedy chce siku bo lapie sie wtedy za siusiaka i wola "siusiu" ale za cholere nie chce usiasc na nocnik...Jak mu sie uda wkoncu na niego zalatwic to jest chwalony bijemu mu brawo,przybijamy piatke itd ale nastepnym razem jak chce go posadzic to slysze stanowcze NIE albo krzyk. Ja juz sama nie wiem jak go nauczyc tego. Moze ktoras z was cos podpowie:)

słuchaj, a może jak nie chce siadać to go nie sadzaj. Mój syn od początku sikał na stojąco, bo robił tak tata, (czyt. tak robią prawdziwi faceci :P ) Do tego aż się rwał, no różnie to było na początku, bo siurek maleńki ale daliśmy radę.

Gość moj sam przynosi
nocnik i lapie sie za siusiaka i jak do rozbiore to odrazu sam siada tyle ze sam w pokoju nie zrobi jak jest rozebrany musi ktos z nim byc

Gość mama880203
sprobuje na stojaco tyle ze u mnie w domku raczej tego nie podpatrzyl bo sama synka wychowuje...no on tez wie do czego jest nocnik bo jak sie go pytam gdzie robimy siusiu to pokazuje na niego tylko nie potrafie go zachecic zeby na niego siadl normalnie jakby go w dupke parzyl::P:P