Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Normalnyczlowiek

Kultura saunowa w Krakowie - gdzie??

Polecane posty

Gość Normalnyczlowiek

Witam! Od kilku lat jestem zakochany w saunie. Uwielbiam to uczucie odprężenie i relaksu po całym dniu pracy i stresu. I naprawdę żałuje, że nie odkryłem tego wcześniej. Przez kilka lat męczę się w Krakowie po różnych basenach i saunach i nie mogę znaleźć tej właściwej. Praktycznie wszędzie łamane są zasady kultury saunowania. Nie da się w pełni korzystać z jej dobrodziejstw. Sauny które wypróbowałem: - Kolna KKK- Niby jest napisane, że z sauny należy korzystać w ręczniku bez stroju kąpielowego ale całe rodziny z dziećmi i inne otyłe panie i panowie nic sobie z tego nie robią. Wparowują z krzykiem w strojach by je przepocić a następnie cały ten pot z pachwin ląduje w basenie i jacuzzi .... nie jestem człowiekiem obrzydliwym ale wiem jak bardzo poci się w saunie i mnie po prostu OBRZYDZA. Zero kultury zero relaksu głośne rozmowy śmiechy, praktycznie brak miejsca na wypoczynek bez wychodzenia ze strefy saun... gdybyś korzystał nago zbiliby cię bo przychodzą tam nawet dzieciaki z rodzicami .... - Park wodny - porażka, dokładnie to co powyżej... - Skawina - trzeba się umawiać i rezerować na wyłączność co utrudnia sprawę przecież nie zawsze wiem kiedy o której godzinie będę miał czas ... nie lubię takiego uwiązania to sauna ma czekać na mnie a nie ja na nią. Gdy mam akurat czas po pracy wyskakuje kupuje bilet i mam chwilę relaksu. Moje pytanie : Czy znacie miejsca w Krakowie gdzie można wypocząć w saunie gdzie goście korzystają z niej nago/w ręczniku i nie będę budził u nich z takim normalnym zachowaniem zdziwienia? Gdzie kultura saunowa jest na wysokim poziomie i można naprawdę wypocząć? pozdrawiam i dajcie znać bo już jestem zmęczony tym dziadostwem basenowym ,...

Gość addda25
chyba nigdzie takiej nie ma, Polacy nie potrafią z sauny korzystac, tak jak z basenu (sikanie do wody, prysznic w stroju, bokserki ktore noszą na codzien sluzą jako kąpielowki ,brud smrod ubostwo) bylam w jednej saunie w warszawie, i wiecej do zadnej nie pojde :O

Gość bumia
Ja się nie spotkałam z czymś takim w Parku Wodnym. Masz tutaj największy wybór saun, sama zazwyczaj chodzę do sauny solnej i jest tu naprawdę kulturalnie. Zaglądnij tam rano, kiedy nie ma aż tylu wycieczek, jest spokojniej, może po prostu trafiłaś na złą porę.

Gość saunowa
na Kolnej od niedawna jest nowa strefa saun, wprowadzili poprawne saunowanie i strefa jest nietekstylna, dwie sauny suche, łaźnia parowa , strefa relaksu.