Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matulka12

roczniak i problem ze spaniem doradzicie

Polecane posty

Gość matulka12

witam mój 10 m-czny synek od ok 2 tyg spi bardzo niespokojnie. Dotychczas nie mielismy z tym zadnego problemu. Spał pięknie, i w dzien i w nocy, nawet wyrzynanie sie ząbków za bardzo mu nie przeszkadzalo. Ale teraz jest koszmar! Rzuca sie cała noc, kopie nogami, grymasi, popłakuje. Ciągle chce byc przytulony do piersi,choc wiem, ze nie jest głodny. Spi ze mną w łóżku bo uznałam, ze jest tak wygodniej ;) Potrafi uśiąść na łóżku i cos gaworzyc ale jak tylko go przytulę to osuwa sie po mnie i dalej spi. Jakby był w jakimś letargu. Próbowałam aplikowac mu czopki Viburcol ale nie działają na mojego synka. Myślę, że na to wszystko składa się wiele rzeczy, które dzieją sie za dnia. I może dodatkowo wyrzynanie sie dalszych ząbków... W dzień synek jest pogodnym, uśmiechniętym dzieckiem, spi normalnie, choc cięzko zasypia. Ale noce... :( szkoda mi go bardzo! Czy moge podac synkowi jakis syrop na uspokojenie?

Gość yukkita
mój 14-sto miesięczniak ma to samo :) nie martw się, bo to tylko lęki nocne z któych wyrośnie. to bardzie męczące dla rodzica niż dziecka, bo ono ani się nie budzi ani tego nie pamięta. nie podawaj żadnych uspokajaczy bez konsultacji z lekarzem.

Gość junn
a moze lepiej żeby jednak spał w swoim łóżeczku. moze to właśnie twoja obecność tuż obok zaczęła mu przeszkadzać. dzieci się przecież zmieniaja.

Gość moja kuzynka
też tak miałam z córka i zauważyłam,że nie może spac jak jest pełnia księżyca, ale nieraz bez pełni był koszmar w nocy chyba przez 2 miesiące ale jak narazie to minęło