Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 7 latki :(

Moja 7 letnia córka nie chce jeść. Co zrobić żeby chociaż trochę jadła?

Polecane posty

Gość mama 7 latki :(

Nie wiem już co robić. Córka od zawsze była chuda. Urodzila się wcześniakiem. Do 3 roku życia jadła mało ale coś tam jadła. Teraz nie je nic. Rano zje pół kromki chleba z masłem, w szkole nic, potem w domu zje jednego ziemniaka z obiadu i nic wiecej. Od 16-20 zje płatki z mlekiem. Zupa mleczna to jedyny posiłek który zjada ale w końcu nie mogę jej tylko tego dawać. kiedyś próbowałam nie karmić jej cały dzien i pomyslałam ze jak zgłodnieje to sama coś zje a ona nic. Cały dzien nie jadła i cała blada chodziła wiec wieczorem na siłe jej wcisnęłam ta zupe mleczna. Byłam u lekarza, robiłam wszystkie badania. Jest zdrowa ale ma niedowagę. Waży niecałe 19 kg. Próbowałam jej podawać leki na pobudzenie apetytu ale to też nie działa. Zna ktoś taki przypadek? Już nie wiem co mam z nia robic.

Gość klfldgd
nie znam . ja jem za dużo :(

Gość no to ja ci powiem
ja byłam niejadkiem ale to wina rodiców, mama kiepsko gotwała a babcia faszerowała mnie słodyczami .Jak dziecko mało je to wina niewłaściwiej nauki jedzenia od małego ,gdzieś musialas popelnic blad .Minie jej jak zacznie dojrzewać ok 13 roku zycia

Ja miałam podobnie z synem,ale cały czas coś wymyślałam ,aby coś zjadł. Najbardziej lubi naleśniki więc codziennie były naleśniki a to z nutellą i budyniem i czekoladą ,truskawki,lub kilka cukierków krówek rozpuścić i polać . Jeszcze ryż i bawiłam się wziełam małe sitko i na talerzu zrobiłam takie babeczki na to budyń ,jabłka przetarte jeszcze dżem. Trochę wydawać się mogło ,że za dużo cukru bo wszysko słodkie, ale nie przytył strasznie .A ,że słodkie dzieci lubią no to chociaż to jadł. Musisz znaleść coś co córa lubi i dawać jej pod różnymi postaciami, aż będzie chciała coś innego,i zacznie jeść.