Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna_nadzieja-

endometrioza - VISANNE dziewczyny z endometrioza zajrzyjcie proszę

Polecane posty

Gość smutna_nadzieja-

dziewczyny mam do was pytanko , byłam dzisiaj na kontroli u ginekologa bo kończę 3 opakowanie vissane , poszłam pełna nadziei że dostane zielone światełko na starania ale cóż zły los mi nie odpuszcza , lekarz robiac mi usg powiedział ,, dramat '' mój jajnik jest nadal w kiepskim stanie do tego znowu pojawiła sie na nim jakas torbiel... boze a jestem dopiero 3 miesiace po laparoskopii :((( lakarz przepisał mi kolejne 3 opakowania vissane i tu moje pytanko , czy wy tez miałayscie taka sytuacje że 3 opakowania vissane wam nie pomogły ale jak wybrałyście 6 to wszystko wróciło do normy ? zapytałam lekarza czy dalsze leczenie vissane ma sens skoro 3 miesieczna kuracja mi nie pomogła , lekarz twierdzi że możne kolejne opakowania mi pomogą a jak nie to znowu laparoskopia i trzeba będzie usunąć jajnik ....... jestem załamana , nie wiem czy robić sobie nadzieje ze kolejne 3 opakowania tabletek mi pomogą czy już nastawić się na kolejna operacje ... trace nadzieje ... ciągle pod górke .... nie wytrzymam kolejnych miesiecy w niepewności .....

ja nie dam Ci porady, bo nie jestem w takiej sytuacji, ale bardzo Ci współczuję, wiem co to znaczy niepewność i strach czy będę miała dzieci czy nie, pozdrawiam :)

Gość kiniiiiiiiaaa
Powiem Ci, że nadzieję trzeba mieć, ale niestety nie ma pewności, że po visanne pomoże. Najlepiej skonsultuj to z innym lekarzem. Ja brałam zoladex przez 6 miesięcy. Niestety endometrioza wróciła po 2 miesiącach. Teraz jestem na visanne, który w koncu został refundowany, bo kosztował ok. 200zł, za zoladex w sumie wyszło mi 3tys i na nic leczenie. Trzeba mieć nadzieję na dzidzie. Z jednym jajnikiem też możesz mieć dzieci. Ja mówię poradziłabym się jeszcze jednego lekarza, a po drugie brała visanne nawet dłużej, torbiel może się zmiejszyć!

Gość smutna_nadzieja-
kiniiiiiiiaaa dziękuję za słowa otuchy , właśnie postanowiłam sie skonsultować ze specjalista i umówiłam się na wizytę do kliniki leczenia niepłodności w Opolu gmw embrio , tylko niestety nigdzie nie mogę znaleźć opinii o tej klinice ...